Jeszcze jedo zdjęcie, widać ile jeszcze zostało do przekopania...., i trochę łuki do poprawienia. W najwęższym miejscu jest 1,40m jeśli dobrze pamiętam.
To tuja brabant,tnę też 2 razy w roku.
tylko pierwsze cięcia po posadzeniu były naprawdę bardzo drastyczne - i są tego efekty, mam już docelowy żywopłot - a 3 lata po posadzeniu tuje ledwo się stykały
Dominika, mój tez działa. Testowany Żałuję, że nie mam zdjęć, ale musisz wierzyć na słowo! Jeśli będzie słońce może uda mi się coś cyknąć. Zajrzyj do mnie w wolnej chwili
Dużooo
Ale oczywiście nie znaczy to, ze zniechęcam Cię do nich ... Zaczęłam czyścić od wczoraj ... na razie 6 szt wygląda jak należy Ale żeby była jasność jestem dopiero po 16.30 w ogrodzie a wiadomo, że o 18 robi się ciemno.
Po zimie wyglądają tak
Sama znaleźć nie mogę..
Po 3 lub 4 latach zaczęłam ciąć, za późno.... szukałam fotek z odnośnikiem stałym, czyli wysokość do okna.
Ledwo je widać.. azlie i trzmielinę musiałam przesadzić bo zostały pożarte, tawuły odsuwałam od tujek i to dużo..
Nie widać, ale mają ponad metr wysokości i tyle szerokości.. i tnę mocno.. inaczej zasłoniłyby całe okno.