Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

nicol21 08:21, 19 mar 2017

Podziwiam zapał do pracy jeśli pogoda taka paskudna jest! No ale jak pogoda zrobi się ładna to niepozostanie Ci nic innego jak tylko relax i patrzenie jak wszystko rośnie .
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Matrona 16:24, 22 mar 2017

Mam jeszcze pytanie odnośnie drugiego żywopłociku na zakolu, z jakiej tui jest on zrobiony i kiedy jak często trzeba go ciąć by się ładnie zagęścił?
admete 06:35, 23 mar 2017

nicol21 napisał(a)
Podziwiam zapał do pracy jeśli pogoda taka paskudna jest! No ale jak pogoda zrobi się ładna to niepozostanie Ci nic innego jak tylko relax i patrzenie jak wszystko rośnie .

Ewelinko u mnie to scenariusz który chyba nigdy nie nastąpi hahahahahaha.
Jak skończę czyścić rabaty to zaczną się chwasty, opryski, kolejne cięcia, wykopki które jeszcze planuję na kilku rabatach.....i tak w koło
Dlatego jak nie wieje bardzo i ręce już tak nie grabieją - wychodzę na 3-4 godzinki w ciągu dnia........ale już bliżej niż dalej ze sprzątaniem
admete 06:37, 23 mar 2017

Matrona napisał(a)
Mam jeszcze pytanie odnośnie drugiego żywopłociku na zakolu, z jakiej tui jest on zrobiony i kiedy jak często trzeba go ciąć by się ładnie zagęścił?

To tuja brabant,tnę też 2 razy w roku.
tylko pierwsze cięcia po posadzeniu były naprawdę bardzo drastyczne - i są tego efekty, mam już docelowy żywopłot - a 3 lata po posadzeniu tuje ledwo się stykały

admete 07:15, 23 mar 2017

Zdjęcia z jesieni....

iwonkap 09:51, 23 mar 2017

Aguś a jakiej on jest aktualnie wysokości ? i jakie duże sadziłaś ?
ren133 10:25, 23 mar 2017

admete napisał(a)
Dzisiaj załatwiłam 2 rzeczy
1.Oprysk miedzianem - i teraz głoopkowato mam pytanie po fakcie jak go rozrabiacie?
Ja kupiłam płynny,na ulotce jest 30 ml na 10 l wody, w necie znalazłam na jakimś innym forum ogrodniczym 15 ml, wypośrodkowałam i dałam 20/25 ml - mam nadzieję że dobrze i nie zafundowałam roslinom poparzeń czy czegoś podobnego? - miedzianem pryskałam pierwszy raz.
2. Miałam jeszcze z zeszłego roku trochę nawozu dla iglaków, starczyło mi na wszystkie rośliny - będą miały na start, potem niech sobie radzą ,wyszedł mi w tym roku jeden mały problem,,,,,mam 2 żywopłoty z choiny kanadyjskiej, na jednym z nich zauważyłam brązowe/uschnięte? sypiące się igły - coś je zaatakowało? czy może przyczyna jest zbyt mokry teren? - rok temu po rozłożeniu linii kroplujących wyjątkowo akurat pod tym żywopłotem robiły się kałuże wody - czy to może być przyczyną? - wiem że w tym roku na bank ściągnę stamtąd nawodnienie

Też nie wiem za bardzo jak rozrabiać ten miedzian ... ja mam go znowu w proszku i mam 15g - 5-7,5l ... zrobiłam słabszy ... ale jeszcze trochę rozrobię dziś w proporcji jak na ulotce. Co pryskałaś?
Matrona 18:03, 23 mar 2017

Wielkie dzięki za cenne dla mnie informacje Ogród jest po prostu przepiękny

serdecznie pozdrawiam
admete 08:17, 26 mar 2017

iwonkap napisał(a)
Aguś a jakiej on jest aktualnie wysokości ? i jakie duże sadziłaś ?

Kurcze nie wiem jakie były po posadzeniu z 70/80 cm?
teraz mają mniej więcej 150 cm wysokości
admete 08:22, 26 mar 2017

ren133 napisał(a)

Też nie wiem za bardzo jak rozrabiać ten miedzian ... ja mam go znowu w proszku i mam 15g - 5-7,5l ... zrobiłam słabszy ... ale jeszcze trochę rozrobię dziś w proporcji jak na ulotce. Co pryskałaś?

Opryskałam przede wszystkim róże , bukszpany, po iglakach - tuje zostawiłam w spokoju

od kilku dni przymierzam się do promanalu, ale albo wieje albo leje
ale ten tydzień wreszcie zapowiadają słoneczny i ciepły nawet 18 stopni

wczoraj wyszłam na dwie godziny, niby słońce ale znowu wiało i dziś znowu wstałam z bolącą głowa - moje zatoki mnie wykończą