Małymi krokami-Ogród Wioli
12:42, 16 cze 2022
A moja stipa się Elu nie rozsiała a o dziwo molinie obok tak
To fajnie, że i takie małe siewki będą kwitły
Elu, naprawdę szukam pomysłu na trawy za altanąależ jesteś spostrzegawcza
Ale czy ta trzęślica trzcinowata to nie jest molinia Karl Foerster? Bo taką mam na rabacie z Limelight. Jest docelowo bardzo wysoka.
Jestem ciekawa, gdzie zrobisz ten łan kocimiętki. Pozdrawiam![]()
Tak bardzo ładne po 15 zł, ale donice 2 litry.
Jak kupuje w necie to takie maleństwa niektóre się nie przyjmują.
Zawsze kupuję w Albam... Nie są źle te sadzonki. W zeszłym roku kupiłam u nich też kocimiętkę 8 szt to część rusza dopiero. Płaciłam po 8 zł ale to były mikrusy wg tych co wczoraj kupiłam.
Kocimiętki bardzo ładne
Kuklik ładny tylko krótko kwitnie. Też muszę jeden dzień poświęcić na rozsady i siewy.
Tego bodziszka korzennego mam ale on słabo mi kwitnie za to zadarniacz świetny.
Humello sprawdzę z drugim krzakiem bo coś mi się wydaje że jeden to humello.
Lubię właśnie byliny długo kwitnące np taka gaura do zimy kwitnie.
Dużo roślin u siebie nie pokazuje. U mnie też werbeny dobrze przezimowały już wysokie, małe to siewki, ale też będą kwitły jak ich nie po usuwam.
Też mam dylemat bo chce kupić kilka niskich traw myślę o piórkowce hameln gold a sesliera.
Miałam w zeszłym roku piękne krzaki piorkowki coś mnie wiosna nawiedziło i podzieliłam kępy 6 szt na połowę i teraz mam 4 szt ledwo zipiace.
Za to sesliery piękne, tylko kolor nie jest jasny.
Wyczytałam, że seslieria świetnie rośnie i ma kolorek złocisty w ziemi lekkiej (piaskowej) i wapiennej.
Więc w przyszłym roku zrobię jej takie luksusy.
Wiola a twoje w jakiej rosną,że takie piękne.
Kupiłam kocimiętki niskie po 15 zł purrsian blue wypasione.
Lawendy piękne ale humorzaste już mam dosyć sądzę i co rok jest gorzej.
Wiola pokaż Humello.
Piękne obrazki! Novalis dobrze tu działa w tle
Elu, trawek to masz narodową kolekcjęTrzęślica trzcinowata - nie znałam, jak duża rośnie w sezonie?
Kocimiętki - bardzo ładne egzemplarze![]()

Chyba ta łopata nam się nigdy nie odklei
Cieszę się Madziu , że Ci się tetrisy podobająteż myślę, że sesleria bardzo pasuje,jakby tam rosła
![]()
Wiosną ta rabata widoczna jest bardzo z chodnika a sesleria szybko startuje, więc kolejny plus
To chyba jest Stachys grandiflora Superba, znacznie niższy od Hummelo. Hummelo jeszcze nie ma pędów kwiatowych. Wstawię w tematycznym swój czyściec Superba
Hummelo ma inne liście.
Piękne kosaćce.
Pozdrawiam
Piękne, szczególnie ten fioletowy.
Moje Novalis jeszcze w pąkach ,a Twoje przepięknei te nowe Irysy-cudo
Editta Madame też piękna -zapisuję sobie do kupna