Danusiu, dorysowałem część drugiej rabaty. W miejscu, gdzie kończy się rysunek, będzie ona płynnie przechodziła w kolejny (b. duży) fragment w innym stylu.
Na dorysowanym fragmencie zaznaczyłem 2 drzewka niwaki (po lewej tuja, po prawej jałowiec chiński). Drzewka podsadzone są wrzosami (w kółeczko, w obrębie korony). Pod płotem zasadzone są tuje szmaragdy.
Zaznaczone strzałką i gwiazdkami 4 jałowce rozłożyste mogę przesadzić w inne miejsce.
Zaznaczony czerwony prostokąt to miejsce, które nie może być obsadzone niczym dużym - z przyczyn technicznych - w tym miejscu będzie jeździła brama suwana. Trzeba będzie tam wrzucić coś zadarniającego, płożącego, zimozielonego najlepiej. to miejsce jest obniżone o ok 30 cm od otaczającego terenu.
Wiem, że te niwaki to rozwiązanie nie do końca właściwe, ale jedno drzewko to prezent od ważnej osoby, a drugie (jałowiec) to drzewko, które dostałem jakby w spadku i chcę mu dać szansę na drugie życie (w końcu musi stary dziad zacząć ładnie wyglądać - jak mnie zdenerwuje to go wygolę na dole do 2/3 wysokości i może w końcu będzie jakiś efekt, na razie można powiedzieć, że się dobrze przyjął i skończył chorować). Te niwaki chciałbym pozostawić. Teren zostanie wyłożony korą.
4 kratki to około 1 metra (1 kratka = ok. 25 cm)