Kuchnia już stoi i wisi, ale brakuje elektryki, oświetlenia, frontu do zmywarki, uchwytów, spiżarnia jeszcze w polu
i co najgorsze nie wiedziałam, że młynek do odpadów jest taki duży, nie mam pojemnika na segregację śmieci po zlewem,
brakło miejsca
Jak zasłonić się od sąsiada, chyba zostaje tylko płot, bo drzewa zacienią działkę i też będzie źle
tyle, że płot powinien być chyba 4 m
tam gdzie widać uschniętą trawę po lewej jest chyba 35 cm szerokości, może by tam bluszcz posadzić, żeby jakoś to zarosło...?
tutaj wiadoać jak mało jest miejsca
Przespacerowałam się po Waszych ogrodach i widzę, że wiosna już jest. U mnie jeszcze zimno i mokro, ale sezon 2017 otworzyłam wczoraj. Pieliłam prawie sześć godzin w fatalnych warunkach. Przelotny deszcz i bardzo mokra gleba nie są sprzymierzeńcami ogrodników, ale pomimo zakwasów żyję i jest mi dobrze. Namiastka wiosny tylko w domu
Wczoraj lało i pierwsza fest burza przeszła dziś za to słońce, choć z wiatrem "urwij głowę", umożliwiło krokusom rozwinięcie główek..
posadzone różne rodzaje i widać dokładnie jak różnie się rozwijają, żółte piersze, potem fiolety, białe na razie się zastanawiają..
dla mnie ta roślina jest oznaką wiosny...rośnie w lesie i jak przeczytałam kiedyś ucząc córkę tylko w niektórych częściach naszego kraju...to lepiężnik
Drzewka posadzone...tu widok z dwóch stron...widać też kompost sąsiada który chcę przysłonić....myślałam o róży pomarszczonej ale boję się że mam malo miejsca przy płocie może dereń jadalny lub coś innego...co sądzicie?