Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty we włosach

Kwiaty we włosach

Nowalijka 12:35, 19 mar 2017

gosika67 napisał(a)
Dario jesteś blisko to na pewno się powymieniamy.Ja też pierwszy raz siałam roślinki do donic.Łubiny mi wyszły i wyobraź sobie, że mają takie łubinowate liście, chodzę nad nimi i cmokam. Naszykuję do Ciebie to co będę miała, jakoś się umówimy, niech tylko cieplej się zrobi. Skorzystam z Twoich sadzonek na pewno, mamy jeszcze dużo miejsca.

Iwonko, trawnik robiła firma, ja nie dałabym rady, zresztą nie mieliśmy profesjonalnego sprzętu, robili obrzeża też. Na wiosnę teraz też mają przyjechać i zając się nim. My kosimy i podlewamy.

Daria Ty też jesteś liliowa ogrodniczka

Gosia jakie piekne hosty.))))
Radziu2013 13:10, 19 mar 2017

Pięknie wyglądają te strzyżone iglaczki
babka 17:32, 19 mar 2017

gosika67 napisał(a)

[b]Iwonka
jak się okazało to nie jest ta werbena, siostra Ania mnie uświadomiła jak była, chyba tj. może ud mi się kupić potem sadzonki. Chyba ,że któraś ma nasionka to się polecam, zapłacę za przesyłkę.

Cześć.
Czytam że werbeny Ci potrzeba. Jeśli nie zaopatrzyłaś się w międzyczasie to mogę nasionkami poratować
gosika67 18:57, 19 mar 2017

Hej Ola a czy nie jest już za późno na wysiewanie, jeśli nie będzie kłopotu to chętnie skorzystam.
gosika67 18:59, 19 mar 2017

Ela hosty jakoś u mnie rosną, jeszcze będę miała inne rodzaje, zresztą nie ma przy nich dużo roboty aby miały tylko cień.
gosika67 19:35, 19 mar 2017

Radziu dzięki za komplement, tylko na tej rabacie coś ciasno się robi, ta tuja z tyłu na nóżce za blisko rośnie pęcherznicy i muszę ją chyba wysadzić.

Kiedyś tak było

Donia72 19:37, 19 mar 2017

U Ciebie tak jakoś szybko wszystko rośnie jakie nasionka kupiłaś? ja jeszcze mam jakieś z tamtego roku, muszę sprawdzić jakie
babka 19:38, 19 mar 2017

gosika67 napisał(a)
Hej Ola a czy nie jest już za późno na wysiewanie, jeśli nie będzie kłopotu to chętnie skorzystam.

Spokojnie, nawet jeśli wysiejesz do gruntu to zdąży zakwitnąć. Nasiona są już przemrożone więc powinny ruszyć z kopyta. Daj namiary, postaram się wysłać jak najszybciej
gosika67 19:54, 19 mar 2017

Ola dam namiary na pw.

Donia tym razem kupiłam zioła.
Posiane mam trochę: łubin i żagwin mi wschodzi, nawet już duże sadzonki,goździki,werbenę ale jakąś inną, lewkonia już wschodzi,tunbergia też wschodzi, trawy i rozwar od Ani i cebulowe.Muszę wszystko spisać z tabliczek bo nie pamiętam. Inne nasiona posieję prosto do gruntu tak jak co roku.

Tutaj tuje i bukszpany jeszcze przed strzyżeniem.

kiedyś miałam taki skalniak, zlikwidowałam go i rośliny znalazły inne miejsce, część rozdałam

i moja jedyna piwonia

paulina_ns 19:59, 19 mar 2017

Gosia ale masz śliczne szmaragdy ile one mają? moje jeszxze malutkie, a tak mi się marza takie wielkoludy .