Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w remoncie 10:30, 31 sty 2017

Do góry
Wracając do frontu to może nie kombinować i przeciągnąć tę rabatę aż pod samo okno?. Początkowo chciałam tam coś innego wsadzić ale teraz myślę żeby nie kokosić i zostawić tak . Co najwyżej dać pod to okno trochę wyższe te bukszpany.Co o tym myślicie?

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:15, 31 sty 2017

Do góry
olga80 napisał(a)
Piękne masz goździki muszę wiosną rozejrzeć się za sadzonkami.
Warto je mieć w ogródku, dla zapachu, koloru no i dość długo kwitną. Po kwitnieniu ścinam przekwitłe kwiatostany, zakwitają pojedynczymi kwiatkami drugi raz.

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:11, 31 sty 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Zachwyciłam się Twoimi goździkami, są śliczne, nawet czuję jak pachną (no, może bardziej sobie wyobrażam niż czuję ich zapach...)
Miło mi, że do mnie zajrzałaś, w ogródku mam wiele pachnących roślin, uwielbiam snujący się zapach kwiatów w ogródku.

Ja i mój ogródek, a może ogród 09:50, 31 sty 2017

Do góry
Dominika11 napisał(a)
a to nasz nowy członek rodziny

BRUNO

O rany CUDO!
Ale on chyba wielki urośnie
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 09:44, 31 sty 2017

Do góry
Szaruga taka od samego rana, ale rano stołówka ma największe wzięcie i aż się prosiła o kilka zdjęć.

Do sikorek dołączyły dzwońce, a na dole były też wróble. Więc myślę, że z czasem będzie jeszcze więcej gatunków.
Ogród w remoncie 09:34, 31 sty 2017

Do góry
makadamia napisał(a)

Ooo, niewiele brakowało, a przegapiłabym tego posta.

Nie wiem, czy to jest dobre miejsce: masz dużą działkę, a wszystko chcesz upchnąć w jednym kącie.

Ja bym skróciła perspektywę z ławeczki i altanki i kącik wypoczynkowy schowała jak poniżej:

tylko przed basenem, zamiast ażurowych traw i bylin trzebaby posadzić jakieś konkretniejsze krzewy, żeby go zasłonić (bo zapewne będzie taki rozkładany, plastikowy)

Przy okazji - znalazłam fajną inspirację na trampolinę

Kurcze,wiecie co jakoś nie mogę przekonać się do tego żeby umiejscowić basen i trampolinę w miejscu które wskazała Asia-Makadamia. Szkoda mi tej części ogrodu . Chyba każdej mi szkoda!
Kombinuję jak nie przymierzając koń pod górkę. Chciałabym mieć pustą działkę , wtedy byłoby łatwiej a tak to tylko ból głowy.
W oflisowym ogrodzie 09:27, 31 sty 2017

Do góry
hehe dziewczyny
ja jej chyba krzywdę zrobiłam tym kompostownikiem na plecach
To oryginał zdjęcia. Czy nadal Moka jest koniem

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:03, 31 sty 2017

Do góry
Witam Pierwszą Damę Ogrodowiska, witam w najpiękniejszym ogrodzie, który znam od wielu lat.

Czytam tu o psach i powiem tak. Mój pierwszy zginął tragicznie .... wytrzymałam kilka miesięcy. I co zobaczyłam sznaucera po drodze (kocham tę rasę), zatrzymywałam samochód i leciały mi łzy. Nie mogłam dłużej wytrzymać. Rozmawiałam z ludźmi, którzy wzięli psinki ze schroniska, po przejściach. Opowiadali mi o problemach i zatajonych chorobach i.t.p. Wiem, że to nie reguła, ale ..... już miałam psa z zaburzeniami socjalnymi i pamiętałam kłopoty. Bo sznaucery to psy z charakterem i wymagają konsekwencji i stanowczości a ja, cóż .... jak popatrzyłam w te piękne, wierne oczy topniałam. Poszłam do weta i przeprowadziłam z nim poważną rozmowę, znał moje stanowisko, że może być tylko sznaucer. Decyzja zapadła. No i się zaczęło .... poszukiwania na różnych portalach internetowych. Uważnie oglądałam zdjęcia i czytałam jak pisze hodowca. Setki telefonów i rozmów przeprowadziłam, wreszcie znalazłam i wybrałam. Zdjęcia rodziców, zdjęcia kolejnych miotów, pieski w sypialni na małżeńskim łożu , pieski w ogrodzie na kocyku, pieski na dywaniku, pieski na stole na kocyku jeszcze ślepe. Już wiedziałam z jakim hodowcą mam do czynienia. Musiałam dokonać przedpłaty symbolicznej. Psinka dorastała przy mamusi jeszcze kilka tygodni a ja byłam co kilka dni informowana telefonicznie, jak rozwija się już "moja dziewczynka" . Mogłam wybrać imię, ale tylko na literkę E, pasowało mi bo ja też na E . Hodowca "przesłuchał" mnie, zależało mu, by pies trafił do odpowiedniego domu. I choć minęło już kilka lat, chętnie ogląda zdjęcia Effe i udziela cennych porad.

pierwszy dzień mojego słodziaka z charakterem w nowym domu no i zaczął się urlop macierzyński

[
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:15, 31 sty 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Ech...pozostaje tylko westchnąć i czekać cierpliwie
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:30, 31 sty 2017

Do góry
NELA i proszę sie tylko nie śmiać z tej baby ... ujawniam się, bom chyba jeszcze nie znana

Ja i mój ogródek, a może ogród 07:29, 31 sty 2017

Do góry
kolejne moje czworonogi

ŁATKA

Ja i mój ogródek, a może ogród 07:28, 31 sty 2017

Do góry
a to nasz nowy członek rodziny

BRUNO

...uDany ogród 06:01, 31 sty 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Wstawiłam tę parkę ku pamięci na różaną tablicę

Ja nie mogę jeszcze zabrać się za prace w ogrodzie. Śnieg zaskorupiały leży i roztapia się po prostu niezauważalnie

Cieszę się , mam nadzieję że wstawisz tam jeszcze niejedno
U mnie coraz mniej śniegu wczoraj bardzo dużo ubyło, dzisiaj ma być na plusie więc liczę że szybko się stopi

jakaś polyantha i żylistek

...uDany ogród 05:57, 31 sty 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
ha ja jutro tez sie za sprzatanie biore, beda wiosenne porzadki i moze jakies okno umyje. Motylka tez mama takiego, jak znajde to moze powiesze

Ja dzisiaj jak pogoda pozwoli chcę umyć wszystkie okna
Chcę wygonić zimę z domu, potrzebuję świeżego powietrza
Lubię takie szydełkowe cacka, pokażesz jak zawiesisz?

Ballerina z lawendą

...uDany ogród 05:55, 31 sty 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Też na te roztopy wyglądam bo nie wiem nawet czy już coś z ziemi wyłazi czy jeszcze nie. Bylinówki wołają o sprzątanie, a trocinówki i różano -trawiasta o plewienie.
A nade wszystko pragnę już te kopce porozgarniać i obsiać trawą bo okropnie mnie mierżą

Mnie też czeka sprzątanie bylinowych pozostałości i ogólne czyszczenie rabat. Pewno i plewienie się znajdzie
Ja nic nie kopczykowałam, wszystko na żywioł

Róża nn i szałwia

...uDany ogród 05:52, 31 sty 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
No my podcinamy wczesną wiosną jabłonie, śliwy, brzoskwinie a czereśnie i wiśnie w sierpniu po owocowaniu. Ale mimo wszystko zaczynamy ciąć w marcu.

My zawsze o tej porze podcinamy owocowki.
Śliwy to zależy od odmiany, czy wczesne czy późne.
Mnie już ręce świerzbią

Kolejne duety Flammentanz i lawenda

W oflisowym ogrodzie 23:34, 30 sty 2017

Do góry
Dziewczyny chętnie przyjmę nasiona tej rozplenicy jeśli ktoś ma
red head

i proszę o identyfikację

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 23:33, 30 sty 2017

Do góry
Dziewczyny, jak jeszcze za oknem mróz hula, trzeba czymś dusze radować.
Jeden lubi w piecu palić, inny w karty grać, a ja rymować.
I chociaż to rymy nie kunsztowne zbyt, to umilają nasz tutaj byt!
Dobrej nocki!

W oflisowym ogrodzie 23:20, 30 sty 2017

Do góry
vita napisał(a)
Z kompostownikiem jest zwykle problem, cóż, nie zdobi. Nie będzie usytuowany zbyt blisko tarasu? Widzę na planie schody.

Też mam buka 'Purple Fountain', młodszego, ale tak samo staram się go wydźwignąć ku górze. Piszesz, że szybko rośnie, to dobra wiadomość

W naszym kompostowniku nigdy nie pachniało niczym, nie mam obaw bo on będzie przesunięty tylko o metr
Na tym zdjęciu wycięłam go z miejsca w którym stoi i przestawiłam w miejsce gdzie będzie stał

Ogród prawie romantyczny 22:29, 30 sty 2017

Do góry
Napia napisał(a)

W tym rzecz, że trzy lata temu sadziłam masę tulipanów, pierwszej wiosny kwitły pięknie, całymi łanami. W drugim tylko część wyszła z ziemi i zakwitła może jedna piąta tego co rok wcześniej, w tym roku nie spodziewam się kwiatów.

Tak było w pierwszym roku po posadzeniu

W następnym nawet nie zrobiłam zdjęcia z tego miejsca, bo nie za bardzo było co oglądać. Tak że teraz liczę tylko na te, które sadziłam ostatniej jesieni.

A może coś je zjadło??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies