Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty we włosach

Kwiaty we włosach

gosika67 10:13, 18 mar 2017

Witam wszystkich takie miałam plany a tu deszcz zaczął padać, nie jest wcale za ciepło +4 stopnie, ręce marzną. Odkryłam krzaczki z otulin, podlałam siewki na parapecie, wstawiłam pranie i czekam na lepsze czasy, może w końcu przestanie padać.

Tutaj mam zamiar dosadzić róże i lawendy, są też tam kępki sasanek, ale nie zmieszczą się wszystkie. Pod kulką cyprysową są jeszcze posadzone berberysy miniaturki, przetaczniki i bukszpaniki wokół kulki

To trawnika przyjedzie firma, bo raz,że nie mam sprzętu a dwa nie chcę go spitolić, pewnie jeszcze będą dosiewki

W tym trójkącie wyjęłam agrowłókninę i będę dosadzać trawy, może też parę róż powiedzcie. Z tyłu widać garaż, tam pod garażem będę uzupełniać roślinność, będę tam białe i fioletowe kolory, bo i tak większość tych barw już tam jest. To jest zdjęcie z ub.r. bo ba kostce jest już altana.

W tych skrzyniach mam zamiar w tym roku posadzić goździki, potem je wysadzę na stałe miejsce. Gazania słabo tu rosła, ale na pewno też ją kupię bo to takie moje ulubione słoneczka, posadzę ją bezpośrednio na rabatach na słonecznych miejscach.

Aurelllia 11:07, 18 mar 2017

Gosia śliczne tulipany plany dosadzania bardzo fajne wiosna idzie plany się nasuwają od razu U mnie też leje, także nici z roboty w ogrodzie Zostaje działanie w domu
gosika67 11:33, 18 mar 2017

No właśnie Aurelia pogoda do kitu, ale może po południu coś przytnę, obciacham.
Myślę o posadzeniu ze 4 szmaragdów przy płocie betonowym od sąsiada, który ma tam garaż blaszany, bo część naszego podwórka już zasłania altana. Pod płotem mam kępki konwalii i irysy.
Pokażę co będę robić i obsadzać w najbliższym czasie.
Właśnie z tyłu za wierzbą myślę o szmaragdach.

Tutaj mam 3 młode hortensje i derenia, co mam z nimi robić? Przycinać?

Tutaj też będą jeszcze dosadzone róże i lawendy, berberysy miniaturki i przetaczniki, mam jeszcze trochę miejsca

z tyłu za trampoliną, która będzie przeniesiona w inne miejsce, między tujami a żarnowcem i ognikiem myślę posadzić magnolie, jedna już tam jest

gosika67 12:11, 18 mar 2017

Znowu wczoraj miałam żabę na wycieraczce (żywą).
Donia72 19:39, 18 mar 2017

Co porabiasz?
Basilikum 19:47, 18 mar 2017

gosika67 napisał(a)

W tych skrzyniach mam zamiar w tym roku posadzić goździki, potem je wysadzę na stałe miejsce. Gazania słabo tu rosła, ale na pewno też ją kupię bo to takie moje ulubione słoneczka, posadzę ją bezpośrednio na rabatach na słonecznych miejscach.

gazania jest siczna
troche poogladalam twoje rabatki i calkiem calkiem mi sie podoba a trawniczek taki zielonniutki
gosika67 19:48, 18 mar 2017

Obejrzałam skoki, dałam kotom jeść, gadałam na skypie i cała moja robota na dziś.
A Ty co robisz, Aniaa to chyba na baletach, bo nie ma jej cały dzień.
Donia72 19:51, 18 mar 2017

Ja też oglądałam skoki, dzieciaki pojechały każdy do swoich znajomych. Siedzimy z Karolem w domu. Wieje jak cholera, szyję z nudów
SlonecznyOgrod 21:41, 18 mar 2017

Hej Gonia! Chęci do roboty masz tak jak i ja ale pogoda nie sprzyja, wczoraj deszcz mnie przegnał, dziś nic nie zrobiłam.
Przy sianiu kwiatów z rozsad nie mam doświadczenia, tak samo traw.
Sasanek żadnych nie mam.
A co to jest za krzew czy drzewko na poprzedniej stronie na biało kwitnące?
Chcesz kanny czerwone (kłącza) i dalie wysokie amarantowe (bulwy) ? Zakwitły by Ci już w tym roku.
inka74 21:45, 18 mar 2017

Hej Gosia. Wpadłam z rewizytą. Śliczne masz róże. Sami wymienialiście trawę czy firmę do tego wynajmowałaś. Ja na swój trawnik patrzeć już nie mogę ale przeraża mnie zrywanie ponad 200 metrów darni, przekopywanie tego, walcowanie i cała reszta.
Fajnie się czyta wasze siostrzane rozmowy