Nie wiem jaka jest ta rabata, trójkąt z ramionami płotu (dwoma ramionami? ) jednym?) , ale tam sosen nie ma, nic nie rozumiem. Formułujcie pytania konkretne, proszę zaznaczyć coś, domyślanie się na nic się zdaje
Marzenko, jak to jest. Gdy patrzę na prognozę widzę u Ciebie mróz nocą, troszkę ciepło w dzień, a Ty mówisz kobito, że wiosna No ja nie mogę, pomyślę co posadzić, ale byłoby mi łatwiej gdybym sadziła teraz sama, wystarczyłoby pokazać, a tak to weź i myśl hmm, ciężki orzech do zgryzienia.
Może pomarańczowe prymulki i cosik białego, plus proste jak drut gałązki lub pokręcone?
Danusiu,
zrobiłam w skali szkic kształtu ogrodu i rabat.
Wkleję też bardziej aktualne zdjęcie. Ta rabata przy domu jest już oddzielona żwirową ścieżką.
Nawet nie wiedziałam, że są takie rośliny które kwitną o tej porze. Bardzo mi się podobają. U nas dzisiaj piękna wiosna: +6 na termometrze. Właśnie podlałam moje trzy rododendrony, bo tutaj dowiedziałam się, że trzeba je podlewać w zimie. Pozdrawiam
Jeszcze za wcześnie, bo bryły przemarzną, dobry termin to gdy już nie będzie mrozów, trudno określić miesiąc, ale marzec-kwiecień, a Wrocław - Opole zapewne szybciej
Poczekaj, bo jeszcze zima może zaskoczyć wszystkich.