Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Kalina"

Czasem słońce czasem deszcz 16:47, 16 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
artemis ma mszyce? moje mialy kiedyś też delikatnie bo niedaleko kalina sąsiadki rosnie, ale na tyl, ze ręcznie ściagałam. mam nadziję, że Twoje już czyste

Tyle mszycy naraz jak żyję nie widziałam, sięgnęłam po chemię i na razie spokój, tylko brzydzę się zwłoki pozbierać
Czasem słońce czasem deszcz 16:42, 16 maj 2016

Do góry
artemis ma mszyce? moje mialy kiedyś też delikatnie bo niedaleko kalina sąsiadki rosnie, ale na tyl, ze ręcznie ściagałam. mam nadziję, że Twoje już czyste
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:10, 16 maj 2016

Do góry
I jeszcze końcówka tulipanów.........

A tu z kwitnąca już azalią Maruschką w tle....

I kalina nadal zachwyca....wprost świeci na tle zieleni (na trawnik nie patrzymy - będą dosiewki !)

Znowu na wsi 13:50, 16 maj 2016

Do góry
Kolorki wiosenne, kalina, jedna z najładniejszych, jak zapach?
Chyba jest w bodziszkach? Będę również mieć kwitnącego różowego żeleźniaka.
U nas nie pada, ale jest bardzo zimno.
Ogród Mirelli 10:43, 16 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Kalina i iryski super się ten duet zapowiada

Ooo, a ja to zdjęcie przeoczyłam, super duet
Ogród Mirelli 09:31, 16 maj 2016

Do góry
Kalina i iryski super się ten duet zapowiada
Moje małe wielkie marzenie 23:55, 15 maj 2016

Do góry
alis napisał(a)

Już w domku jestem

Mówisz, że kalina raczej na duży krzak wyrasta, hmmm dzisiaj trochę poobserwowałam przez szybę samochodu kaliny w ogrodach i rzeczywiście krzaczyska duże rosną, może na razie posadzę na rabacie obok hortek póki mała a za rok znajdę jakieś inne miejsce.

Eeeeee każde przesadzanie to stop w rozwoju rośliny o rok. Ja jestem zwolennikiem sadzenia od razu na miejsce docelowe
Hortensjada 22:14, 15 maj 2016

Do góry
Jana napisał(a)
przekonuję się do glicynii, białej jeszcze nie widziałam, u Ciebie ta fioletowa jest piękna kalina też mi wpadła w oko, już czuję zapach- wirtualnie, ps. przez okno lepiej nie patrz ...

Mam glicynię białą, nie znam odmiany, ale szału u mnie nie ma. Kwitnie jak już są liście. U mnie rośnie przy słupie i kwitnie mizernie, kupiłam 2 w tym samym czasie, u rodziców jest duża i ma dużo kwiatów, a u mnie taki podskubek z trzema kwiatkami. Za kilka dni jak będą w pełnym rozkwicie wstawię u siebie zdjęcia. Tak w ogóle to nie mam ręki go glicyni jedna fioletowa kolejny rok nie kwitnie, druga zakupiona w ubiegłym roku z kwiatkami w tym roku nie ma żadnego.

Bożenko, u mnie woda jest ze studni, bez kamienia, ale jak fryzjerka kiedyś zrobiła jakiś test na moich włosach to stwierdziła, że mam dużo żelaza w zawartości wody. Czy mogło moim patyczkom zaszkodzić spryskiwanie wodą, bo teraz kojarzę, że dopuki nie spryskiwałam nic złego się nie działo.

Twoja glicynia jest tak piękna, że nie można od niej oczu oderwać. Pokazałaś zdjęcia z różnych stron domu, masz pięknie obsadzone wszędzie.Lubię tak i u siebie też tak robię.
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:09, 15 maj 2016

Do góry
Zaczyna kwitnąć kalina podoba mi się ten limonkowy kolor.

Kupiłam inną o żółtych listkach i ciekawych płaskich kwiatach

Moje małe wielkie marzenie 20:58, 15 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Alicja po wątkach biega

Ja mam kalinę posadzoną na tyłach rabaty, bo to spory krzak będzie. Fajnie teraz wygląda wśród drobnych irysków i liści liliowców Dużo roślin mam w pobliżu jej posadzonych m.in.hortensja, barbula, trzykrotka, lilie, perovska - taki busz

Już w domku jestem

Mówisz, że kalina raczej na duży krzak wyrasta, hmmm dzisiaj trochę poobserwowałam przez szybę samochodu kaliny w ogrodach i rzeczywiście krzaczyska duże rosną, może na razie posadzę na rabacie obok hortek póki mała a za rok znajdę jakieś inne miejsce.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:58, 15 maj 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Kalina japońska cały czas kwitnie...jak na kalinę to bardzo długo
Agatko na jakim stanowisku rośnie? Słoneczko ma czy cień?
W cieniu - zacieniona 17:54, 15 maj 2016

Do góry
kalina angielska jeszcze maleńka...ale pachnie obłędnie...
Ranczo Edy 17:53, 15 maj 2016

Do góry
monteverde napisał(a)

Cześć Eda ładnie wygląda kalina a jak czyściutko w ogrodzie pozdrówka

Aniu dziękuję bardzo w imieniu kaliny czysto na razie z jednej strony druga czeka na paluszki pani zimno więc się nie chce może po niedzieli uda się ruszyć na chwasty Od pozdrawiam serdecznie
Ranczo Edy 17:50, 15 maj 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kalina niesamowita. Uwielbiam te pompony

Dzięki Gosiu ja też na nie zawsze czekam kalinka wdzięczne drzewko długo można się cieszyć kwieciem Buziolki
Ranczo Edy 17:48, 15 maj 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
piekna Twoja kalina ja sie zastanawialam, bo nad rzeczka cos kwitnie i myslalam, ze to moze kalina ale inaczej wyglada niz Twoja hmm to juz nie wiem co to jest. Musze obfocic

tulipanek tez piekny, jak kameleon

Izabelka dzięki bardzo rób fotkę podumamy razem Miłego
Ranczo Edy 17:30, 15 maj 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Cudne widoki Kalina zachwycająca. Taki tulipan też mi sie podoba. Warzywnik masz super.

Dziękuję Anda aniele piękny gdzie odlatujesz ? tulipan zmienny tak jak różyczka od Hanusi ale padła mi och szkoda bo taka jak tulipan była w różnych kolorkach ...pozdrawiam
Mój zielony salonik :) 17:03, 15 maj 2016

Do góry
Zapraszam, po przerwie, do saloniku pod chmurką Szybko rosną tu krzewy, kalina już taka duża, Wiąz drobnolistny strzela w górę, choć w zeszłym roku mocno go podcięłam. Postaram się go formować na kształt nieregularnego parasola. Teraz usunęłam najniższą gałąź, muszę zrobić miejsce na klona, którego przymierzam, na razie w donicy. Planuję mu zrobić lekko podwyższoną rabatę otoczoną kamieniami, ale zobaczę w trakcie co z tego wyjdzie.
Piwonie są tu tymczasowo, po kwitnieniu przesadzę lub oddam, nie wiem też czy obroni się róża, może nie będzie pasowała blisko klona?

Na rabatce z lewej przy fothergilli brakuje czegoś wysokiego, marzy mi się klon jawor esk sunset, ale szukam szczepionego na ok. 180-200 cm wys. No i nie wiem jak duży rośnie, czy nie zamieni się w olbrzymie drzewo?

I przedogródek. Tu między różanecznikiem Cunninghams White a powojnikiem Guernsey Cream chcę posadzić coś zimozielonego, jakiś kolumnowy iglak rosnący max 3m? Na razie szukam.

Blaski i cienie nowego życia 16:31, 15 maj 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kalina cudna nawet taka zielonkawa Żurawki fajnie będą wyglądać w grupce.

Tak, też lubię w wersji seledynowej, ale zaczyna mi się pokładać. Muszę ją palikować czy co ?
Przerwa na kawę... 15:47, 15 maj 2016

Do góry
Zakwitły orliki, Kalina angielska i konwalie. Rozwinął sie czosnek miniaturowy
Hortensjada 14:11, 15 maj 2016

Do góry
przekonuję się do glicynii, białej jeszcze nie widziałam, u Ciebie ta fioletowa jest piękna kalina też mi wpadła w oko, już czuję zapach- wirtualnie, ps. przez okno lepiej nie patrz ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies