ten biały przy burgundzie to nie mój Nie przycięłam zdjęcia ups. ja też nie lubię takich duzych kontrastów. Ta jasnoliliowa to Mainzer Fastanacht. Z Elfe jeszcze latam Może z lewej strony świerka Inversa, zrobilo mi się tam miejsce, bo kalina Mariesi zmarzła Posadziłam tak ciemny powojnik, razem chyba byloby dobrze ?
Jakże mi miło i cieszę się ogromnie że jesteś,
Jutro zrobię fotkę i Cię poproszę o diagnozę bo mam problem z piwonią nową.
Zachciało mi się szpaleru z piwonii i sadziałam je jak popadło w chaszczach no to teraz mam co nagle brr
Agacia ta kalina nie tyle że nie lubi cięcia co nie bardzo jest potrzeba - u mnie tworzy krzak w zasadzie foremny.
Rośliny na pniu to inna bajka tak sądzę.
U mnie już mszyce są na trzmielinie ale ne tak dużo i niech tak zostanie.
ja dziś widziałam ładną i już kwitnącą za 9 zł, może po nią wrócę była też kalina z złotymi liśmi, kwitła na biało ale kwiaty nie były już w formie kuli, muszę sprawdzić co to za odmiana choć muszę przyznać, że ta zwykła najładniejsza
Ładne widoki.
Kalina teraz bardzo efektownie wygląda z tymi kulami.
Mszyce nie atakują jej ?? U mnie w tym roku nie widać.Ale w ubiegłym to było na niej pełno.
Ja w pracy, Rysiu został dokończyć linię kroplującą pod tymi młodymi Umbrami i zdjąć darń przy drewutni. Trochę inaczej z Kasią wydumałyśmy Irenko kształt, ale kalina będzie przesadzana