Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Sylwii od początku cz.II 20:02, 04 mar 2013

Do góry
Syla napisał(a)

Aniu zaglądnęłam ...... jest nadzieja co do klonu to brzydko wygląda ..... pękła mu jeszcze kora .... zastanawiałam się również czy nie jest za głęboko posadzony .... wydaje mi się , że nie .... będę myła i pryskała na grzyba i posmaruję go maścią jeszcze raz ochronną .... zobaczymy ..... Dzięki

A mi nie wierzysz Moja lawenda tak po ubiegłej zimie wygladała a jak kwitła naocznie widziałaś
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:59, 04 mar 2013

Do góry
Żczenia imieniowe Żonowi skladam i kłaniam się w pas. Wyżerka była bo napitki obejrzałam ?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:52, 04 mar 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Co to jest ZC? Dawno chciałam zapytać.

Zielone Centrum czyli wszystko co ogrodniczka potrzbuje do domu i ogrodu To takie Wasze Bronisze w wydaniu wrocławskim

I mam blisko z pracy .... 5 minut zbaczam z drogi do domu
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:04, 04 mar 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Już dziś podają korzystniejsze prognozy, nie ma mrozów, ale i nie ma tyle słonka. Zabrali wyż, to i mrozy przez kołderkę z chmur nie przejdą
http://www.yr.no/place/Poland/Lower_Silesia/Wroc%C5%82aw/long.html

Ufff
Jeszcze wczoraj accuweather pokazywało 14 marca -13 stopni, dzisiaj już tylko -5 a norweska na plusie... Oby tak dalej. Jak będziemy czarować pogodę to mrozy się wystraszą i nie wrócą
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:01, 04 mar 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Ok, to dam Ci znać przed sobotą. Chętnie skorzystam. Generalnie powinnam oszczędzać, bo zamówiłam już te meble na taras i wpłaciłam zaliczkę na wakacje, to w tym m-cu specjalnie nie zaszaleję. Ale jeśli będzie coś w naprawdę korzystnej cenie ,to może się skuszę

To pisz, sprawdzę ceny i dam znać.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:00, 04 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Nie dopuszczam do siebie tych mrozów!
tak naprawdę, to trzeba uważać na magnolie, róże, może trawy
jednak liczę na ciepło, może u nas tylko -3, -6 w nocy, a w dzień słońce, to może 0 i nie będzie tak najagorzej;
ładne dekoracje w donicach, ale mnie też jakiegoś koloru brakuje, jak M., może jakiś seledynek lub fiolet

Kupiłam dzisiaj żonowi fiolet w miniaturowych bratkach
Mam jeszcze trzy prymulki pink do wsadzenia do doniczek przed domem ale muszą zdechnąć białe
Spotykamy sie jutro u ,nie, w ZC, w mieście czy w sobotę przyjedziesz na kiermasz ?

Mrozy mam nadzieję, że u nas nie będą takie straszne.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:58, 04 mar 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Dzień dobry
Starałam się przeczytać ze zrozumieniem, ale niewiele zrozumiałam
Oprysk na grzyba zrobię jak radzisz, w miare szybko (w przysżłą sobotę, jeśli pogoda pozwoli).
Piekne biele wiosenne u Ciebie.
Ja na razie wiosennych nasadzeń nie robię - obecnie hartuję moje ciemierniki.
Na dzięń - na zewnątrz, na noc do domu.

Tess moje dekoracje na razie w ogrodzi zimowym stoją.... Dzisiaj miały chyba +25 bo dom od słońca mi się tak nagrzał, że w kominku nie trzeba było do wieczora palić

Jesli pogoda pozwoli ( a się nie zapowiada) będe pryskać. Jesli nie pozowli będę sobie krzyżować graby. Jedną konstrukcję juź uwiłam mam jeszcze trzy do zrobienia.... Po bambusy do casto muszę znów jechać
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:56, 04 mar 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
A czego tam generalnie można się spodziewać?

Deroma
Napisz mi maila o co ma się pytać, dam znać i będziemy w kontakcie telefonicznym
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:55, 04 mar 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Wiesz co nie można cie nawet na chwilę zostawić tyle stron zaległości miej litość !

To ciąć te powojniki czy przeczekać ten tydzień powrotu zimy ?

Powojniki możesz już ciąć, im nic nie będzie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:54, 04 mar 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Marzenko, załamałaś minie tą pogodą, wprawdzie szybkiego lata wiosną bym nie chciała, ale lekko na plusie w nocy tez już mogłoby być. U mnie za oknem słońce, ale na trawie szron, więc mróz w nocy był na pewno...miłej pracy

Julka na szczęście meteorolodzy zmienni jak kobiety są i ciągle coś innego mówią. Jedno jest pewne nie ma co poganiać wiosny, bo się zima zdenerwuje.
Na cięcie roślin wrażliwych, zdejmowanie osłon, opryski jeszcze nie czas. Podziwiajmy na razie krokusy.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:53, 04 mar 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Jak będzie coś ciekawego to wyślijcie mmsa

Napisz co chcesz, zapytam się przed i mogę zakupić bo potem znikną szybko. Moje różowe 2 godz. Wytrzymały...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:52, 04 mar 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
BIele wiosenne są cudne, niech się Małżon nie obraża
A poza tym maleńkie żółte elementy też są ..
BIałe jest piękne

Czym będziesz pryskać te opuchlaki? U mnie kiedyś Boguś polecał jakiś preparat, ale nie pamiętam czy go kupiłam - Małż zajmował się tępieniem robactwa. Może powinnam też profilaktycznie psiknąć....

Dzisiaj kupiłam mu 3 bratki filoetowe i 6 białych....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:52, 04 mar 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wieloszko, przypomniałaś dobre rady. Ja się do nich chętnie zastosuję, zwłaszcza, że u mnie gruba pokrywa śnieżna.

Ewo może wybierzesz się w sobotę do mnie?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:51, 04 mar 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Maraton ukończyłam z lekką zadyszką na mecie - "jedyne" 359 postów miałam u Ciebie do nadrobienia... Ale warto było Oglądałam piękny "szarobury" ogród - no wstydź się! Szarobury to jest u mnie Poczytałam o dylematach pryskać-nie pryskać, ciąć-nie ciąć - i w tej kwestii przypomnę Ci dobre rady gościa z Botanika - żeby za szybko nie zaczynać pielęgnacji w ogrodzie. Łapki świerzbią, wiem Ja zamierzam przyciąć na dniach tylko to co wymaga bardziej zimowego cięcia - czyli drzewa. Z trawami poczekam do końca miesiąca, choć wkurzają mnie nieziemsko, bo po ostatnich wietrzyskach pełno ich wszędzie fruwa (mimo związania). A Twoje nasadzenia wiosenne jak zawsze - do skopiowania
Buziam

Aga dziekuję za skrót
Rady otanika bezcenne, ja w ubiegłym roku się pospieszyłam, już 3 maraca wsztskie suche, zgniełe badyle i liście wyzbieralam... W tym roku czekam do końca marca.... Trawy związane u mnie nie latają.
Jedziemy 8 marca na rozpoczecie kiermaszu donic? Przeczytaj maila.

Miałam wyjechać na weekend ale impreza przełożona więc moźemy inaugurację sezonu zacząć kawką u mnie i szabrem donicowym
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 06:38, 04 mar 2013

Do góry
Edi00 napisał(a)
Dziewczyny nie chce zapeszać, bo jeszcze wcześnie, ale u mnie słońce

Jak będę wracać z racy juz zajdzie... Zmykam ...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 06:37, 04 mar 2013

Do góry
Edi00 napisał(a)
Włąśnie u mnie tez zapowiadają na weeken zimnicę
Może wezmę sobie wolne na czwartek, skoro ma być ładnie?
W końcu coś trzeba zacząć robić

Edi milego dnia życzę i wolnego dnia na cięcie
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:35, 04 mar 2013

Do góry
Ta pęcherznica to potfffór. Ciachnę ją porządnie za tydzień.
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 06:31, 04 mar 2013

Do góry
Diana życzę aby wiosna już się nie wahała. Nadeszła pełną parą
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 06:30, 04 mar 2013

Do góry
Renatko trzeba się uzależnić to takie przyjemne uzależnienie od donic
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 06:29, 04 mar 2013

Do góry
Diana napisał(a)
Marzenko piękne białe kwiatuszki zakupiłaś !
Ale co ja czytam .. mrozy ... kochana no nie ma mowy . Ja tutaj sobie wszystko ładnie przycinam i co teraz będzie ...
pozdrawiam

W przyszly weekend ja też zamierzam troszkę pociąć , chyba że będzie tak zimno jak zapowiadają...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies