Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Evchen 12:22, 04 mar 2013

BIele wiosenne są cudne, niech się Małżon nie obraża
A poza tym maleńkie żółte elementy też są ..
BIałe jest piękne

Czym będziesz pryskać te opuchlaki? U mnie kiedyś Boguś polecał jakiś preparat, ale nie pamiętam czy go kupiłam - Małż zajmował się tępieniem robactwa. Może powinnam też profilaktycznie psiknąć....
Wieloszka 14:28, 04 mar 2013

Maraton ukończyłam z lekką zadyszką na mecie - "jedyne" 359 postów miałam u Ciebie do nadrobienia... Ale warto było Oglądałam piękny "szarobury" ogród - no wstydź się! Szarobury to jest u mnie Poczytałam o dylematach pryskać-nie pryskać, ciąć-nie ciąć - i w tej kwestii przypomnę Ci dobre rady gościa z Botanika - żeby za szybko nie zaczynać pielęgnacji w ogrodzie. Łapki świerzbią, wiem Ja zamierzam przyciąć na dniach tylko to co wymaga bardziej zimowego cięcia - czyli drzewa. Z trawami poczekam do końca miesiąca, choć wkurzają mnie nieziemsko, bo po ostatnich wietrzyskach pełno ich wszędzie fruwa (mimo związania). A Twoje nasadzenia wiosenne jak zawsze - do skopiowania
Buziam
Pszczelarnia 15:21, 04 mar 2013

Wieloszko, przypomniałaś dobre rady. Ja się do nich chętnie zastosuję, zwłaszcza, że u mnie gruba pokrywa śnieżna.
Madzenka 18:51, 04 mar 2013

Wieloszka napisał(a)
Maraton ukończyłam z lekką zadyszką na mecie - "jedyne" 359 postów miałam u Ciebie do nadrobienia... Ale warto było Oglądałam piękny "szarobury" ogród - no wstydź się! Szarobury to jest u mnie Poczytałam o dylematach pryskać-nie pryskać, ciąć-nie ciąć - i w tej kwestii przypomnę Ci dobre rady gościa z Botanika - żeby za szybko nie zaczynać pielęgnacji w ogrodzie. Łapki świerzbią, wiem Ja zamierzam przyciąć na dniach tylko to co wymaga bardziej zimowego cięcia - czyli drzewa. Z trawami poczekam do końca miesiąca, choć wkurzają mnie nieziemsko, bo po ostatnich wietrzyskach pełno ich wszędzie fruwa (mimo związania). A Twoje nasadzenia wiosenne jak zawsze - do skopiowania
Buziam

Aga dziekuję za skrót
Rady otanika bezcenne, ja w ubiegłym roku się pospieszyłam, już 3 maraca wsztskie suche, zgniełe badyle i liście wyzbieralam... W tym roku czekam do końca marca.... Trawy związane u mnie nie latają.
Jedziemy 8 marca na rozpoczecie kiermaszu donic? Przeczytaj maila.

Miałam wyjechać na weekend ale impreza przełożona więc moźemy inaugurację sezonu zacząć kawką u mnie i szabrem donicowym
Madzenka 18:52, 04 mar 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Wieloszko, przypomniałaś dobre rady. Ja się do nich chętnie zastosuję, zwłaszcza, że u mnie gruba pokrywa śnieżna.

Ewo może wybierzesz się w sobotę do mnie?
Enya73 18:52, 04 mar 2013

Jak będzie coś ciekawego to wyślijcie mmsa
Madzenka 18:52, 04 mar 2013

Evchen napisał(a)
BIele wiosenne są cudne, niech się Małżon nie obraża
A poza tym maleńkie żółte elementy też są ..
BIałe jest piękne

Czym będziesz pryskać te opuchlaki? U mnie kiedyś Boguś polecał jakiś preparat, ale nie pamiętam czy go kupiłam - Małż zajmował się tępieniem robactwa. Może powinnam też profilaktycznie psiknąć....

Dzisiaj kupiłam mu 3 bratki filoetowe i 6 białych....
Madzenka 18:53, 04 mar 2013

Enya73 napisał(a)
Jak będzie coś ciekawego to wyślijcie mmsa

Napisz co chcesz, zapytam się przed i mogę zakupić bo potem znikną szybko. Moje różowe 2 godz. Wytrzymały...
Madzenka 18:54, 04 mar 2013

JulkAd napisał(a)
Marzenko, załamałaś minie tą pogodą, wprawdzie szybkiego lata wiosną bym nie chciała, ale lekko na plusie w nocy tez już mogłoby być. U mnie za oknem słońce, ale na trawie szron, więc mróz w nocy był na pewno...miłej pracy

Julka na szczęście meteorolodzy zmienni jak kobiety są i ciągle coś innego mówią. Jedno jest pewne nie ma co poganiać wiosny, bo się zima zdenerwuje.
Na cięcie roślin wrażliwych, zdejmowanie osłon, opryski jeszcze nie czas. Podziwiajmy na razie krokusy.
Enya73 18:54, 04 mar 2013

A czego tam generalnie można się spodziewać?