Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:35, 22 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aga, mnie też jedna bukszpanowa obwódka zbrązowiała na jesień. Cały sezon była zielona i ładna. Inne są ok mimo, że wszędzie mam glinę. Popryskałam na grzyba i robala, no i czekam do przyszłego roku. Nie stawiałam na wilgoć, jako przyczynę tego stanu, bo mam ją pod brzozami, które spijają większość wody. Nie wiem co im jest. Zobaczymy...
Kule z bukszpanu podżera mi skorupik bukszpanowy (widoczne tarczki na listkach) i od tego żółkną plackowato.
Dotąd robiłam regularnie profilaktyczne opryski,a w tym roku odpuściłam i pozbierać się nie mogę.

Domi, wg IPO u mnie ciągle brak potasu... Tylko trudno temu zaradzić o tej porze roku. Jeszcze raz przyjrzę się uważniej bukszpanom, może też je coś podżera. A teraz jeszcze można robić opryski? Czym pryskasz profilaktycznie bukszpany? Z nowym sezonem też muszę zacząć, bo potem trudno się pozbierać - jak to trafnie ujęłaś A też nie sposób opryskać wszystko na wszystko Muszę wypracować własny plan profilaktyczny

miałam zadać to same pytanie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:35, 22 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aga, mnie też jedna bukszpanowa obwódka zbrązowiała na jesień. Cały sezon była zielona i ładna. Inne są ok mimo, że wszędzie mam glinę. Popryskałam na grzyba i robala, no i czekam do przyszłego roku. Nie stawiałam na wilgoć, jako przyczynę tego stanu, bo mam ją pod brzozami, które spijają większość wody. Nie wiem co im jest. Zobaczymy...
Kule z bukszpanu podżera mi skorupik bukszpanowy (widoczne tarczki na listkach) i od tego żółkną plackowato.
Dotąd robiłam regularnie profilaktyczne opryski,a w tym roku odpuściłam i pozbierać się nie mogę.

Domi, wg IPO u mnie ciągle brak potasu... Tylko trudno temu zaradzić o tej porze roku. Jeszcze raz przyjrzę się uważniej bukszpanom, może też je coś podżera. A teraz jeszcze można robić opryski? Czym pryskasz profilaktycznie bukszpany? Z nowym sezonem też muszę zacząć, bo potem trudno się pozbierać - jak to trafnie ujęłaś A też nie sposób opryskać wszystko na wszystko Muszę wypracować własny plan profilaktyczny

miałam zadać to same pytanie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:33, 22 paź 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:29, 22 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ło matko! Ale dylematy! Jak dobrze, że zima przed Tobą Jak wszyscy głosują, to ja też - jestem za prostopadłościennymi topiarami. Buki Dawyck będą za bardzo poczochrane, ale gdybyś formowała je w skrzyneczki - dałyby ciekawy kolor, inny niż wiśni i brzóz.
Czytałam też o zimowym okrywaniu - skąd bierzesz gałązki świerkowe do okrywania?
Pozdrawiam niedzielnie

gałązki u mnie ile chcesz

Irenko kochana! Już się zgłaszam! Szczegóły omówimy przy najbliższym spotkaniu

oczywiście, dlatego świerki nie podcinaliśmy, żeby były gałązki
Ogród Dominiki 10:27, 22 paź 2012

Do góry
Domi, Twój ogród zachwyca o każdej porze roku!!! PRAWDZIWE PIĘKNO!!!
Gratuluję sesji w Magnolii, choć uważam, że zmarnowali taki wspaniały materiał ucinając zdjęcia... Niemniej jednak i tak pozostaję wierną fanką!!! Jak Ty to robisz, że znajdujesz czas na ogród przy tylu obowiązkach macierzyńskich? No bo tak dopieszczonych rabatek i trawnika nie można mieć siedząc w domu z założonymi rękami Naprawdę podziwiam!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:14, 22 paź 2012

Do góry

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:11, 22 paź 2012

Do góry
I jeszcze wczorajsze wieczorne początki mgły, która dziś rano niemal sparaliżowała pół Wrocławia. A zaczęło się tak pieknie i niewinnie:

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:08, 22 paź 2012

Do góry
A gdyby komuś brakowało energii od rana - jesienna wersja berberysu "green carpet"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:04, 22 paź 2012

Do góry

Klon "red sunset" wcale w tym roku nie przebarwił się na "red", jest żółty I standardowo, jako jeden z pierwszych gubi liście

Sumaki octowce u sąsiada - czerwień aż bije po oczach

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:00, 22 paź 2012

Do góry

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:57, 22 paź 2012

Do góry

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:55, 22 paź 2012

Do góry
Parę fotek przedwieczornego ogrodu

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:50, 22 paź 2012

Do góry
Boćku foteczki zaraz wstawię, choć parę udało mi się wczoraj zrobić

Aniu, ja się na początku śmiałam, a potem byłam trochę przerażona...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:48, 22 paź 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
Oj, Aga ale naprodukowałaś tych stron a jakie pomysły...fiu, fiu. Jak chcesz wiosną rewolucję przeprowadzić to czasu jeszcze trochę na zastanowienie masz. A może w międzyczasie Gosia z Kubusiowa cosik w puzzlach pokombinuje jak czas znajdzie? Wtedy szybciej podjęłabyś decyzję

Julita czasu na zastanowienie mam, to fakt i znów ten marazm jesienny... już w tym roku nie dałabym rady zagospodarować tych metrów pod brzozami... Musi to poczekać do wiosny na nową energię, nowe pomysły i dzień ciut dłuższy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:31, 22 paź 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Anula koniecznie osłaniaj horti. Ja w ubiegłym roku osłoniłam i chyba mi wymarzły w maju??? Bo naprawdę dobrze je zabepieczyłam. W Tym roku będzie akcja HORTENSJA. Najpierw torf, potem kora a potem agrowłóknina i gałązki świerka

Szczegóły proszę...

Ja też - szczegółowy instruktaż dla blondynek
Ogród szmaragdowy 09:18, 22 paź 2012

Do góry
Pięęęękny ogród!!! Jaki dopracowany, wszystko bardzo starannie wykonane! Musisz pokazywać więcej fotek! A ściana wodna ochrzczona "wodogrzmotem" powala!!! Jestem zachwycona jak poprzedniczki
Mój mały raj na ziemi :) 09:11, 22 paź 2012

Do góry
Nie wiedziałam, że w tak doskonałym ogrodzie można jeszcze coś zmienić na lepsze, ale jak obejrzałam eksmisję wierzby i entree Ferdka fagusa... no jednak się da! Jeden przystojniak zmienił cały widok
Gratulacje 600 stronek!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:56, 22 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Ło matko! Ale dylematy! Jak dobrze, że zima przed Tobą Jak wszyscy głosują, to ja też - jestem za prostopadłościennymi topiarami. Buki Dawyck będą za bardzo poczochrane, ale gdybyś formowała je w skrzyneczki - dałyby ciekawy kolor, inny niż wiśni i brzóz.
Czytałam też o zimowym okrywaniu - skąd bierzesz gałązki świerkowe do okrywania?
Pozdrawiam niedzielnie

gałązki u mnie ile chcesz

Irenko kochana! Już się zgłaszam! Szczegóły omówimy przy najbliższym spotkaniu
Ogród Magdalenka 08:46, 22 paź 2012

Do góry
Madziula, piękne fotki jesienne - choć na froncie jesiennie prezentuje się tylko wisienka Czy ja dobrze widzę, że wrzośćce Ci kwitną?
Bukszpany u mnie takie same (oprócz tych rosnących w suchych miejscach przy domu) - nic już nie zrobimy, musimy czekać do wiosny Madżenka mnie pocieszała niedawno, że odbiją - i tego się trzymam. Jak nie - trzeba będzie wymieniać...
Ależ poleżałabym na takim leżaczku na słoneczku i jeszcze z filizanką kawy w łapce...... mmmm....... Zwłaszcza, jak patrzę za okno i mgła, wszędzie mgła... Twoje wczorajsze fotki wyglądają jak z innej bajki
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:38, 21 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Pozdrawiam niedzielnie

Aga kupię najtańsze choinki Bożonarodzeniowe w grudniu

a ja się zastanawiałam skąd wytrzasnąć te gałązki chyba skopiuję ten pomysł
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies