Niesamowite barwy Dominiczko, widzę, że świetnie godzisz i macierzyństwo i ogrodnictwo. Wszystko takie zadbane, równiutko przycięte i uporządkowane.
Staram się pogodzić wszystko, mój M. dużo też pomaga. W tym roku nie mieliśmy czasu na profilaktyczne opryski i kilka roślin jest poszkodowanych; mam jednak nadzieję, że na wiosnę ładnie odbiją.
Duże ułatwienie pracy stanowią angielskie narzędzia kupione w sklepie Danusi. Nożyce do cięcia obrzeży trawnika są REWELACYJNE! W zeszłym roku zrobiłam kancik i zaraz wszystko od nowa zarosło.A w tym roku zrobiłam raz kancik i co 2-3 koszenie trawnika oblatuję obwódkę z kostki z tymi nożycami i jest pięknie. Trochę tych obwódek mam, a w 30 minut robię cały ogród i nie muszę się w ogóle schylać. Później tylko zbieram te resztki trawy (lub nie, jeśli nie ma tego dużo lub nie zostało na kostce tylko wpadło w kancikowy rowek) i już.
W tym roku kupiłam też nożyce elektryczne, dzięki którym szybko ciacham to, z czym wcześniej dłuugo się bawiłam sekatorem. Brak czasu zmusił mnie do zakupu porządnych narzędzi ułatwiających pracę i jestem z nich bardzo zadowolona.Nie żałuję żadnej wydanej złotówki.
Domi, Twój ogród zachwyca o każdej porze roku!!! PRAWDZIWE PIĘKNO!!!
Gratuluję sesji w Magnolii, choć uważam, że zmarnowali taki wspaniały materiał ucinając zdjęcia... Niemniej jednak i tak pozostaję wierną fanką!!! Jak Ty to robisz, że znajdujesz czas na ogród przy tylu obowiązkach macierzyńskich? No bo tak dopieszczonych rabatek i trawnika nie można mieć siedząc w domu z założonymi rękami Naprawdę podziwiam!
Przybiegłam się przywitać .. zachęcona reklamą Twego ogrodu u Wieloszki... faktycznie piękny ogród.... dopisuję do obejrzenia na wolniejsze chwile... bo widzę, że warto A i czytam coś o Magnolii.... jeszcze nie kupiłam...
Dominiko, dziękuję za informację o artykule w Magnolii. Kupiłam i również gratuluję, choć przyznam, że miałam nadzieję na obszerny artykuł z pięknymi zdjęciami, a tu tylko pocięte fotki. Mam nadzieję, że redakcja już się zorientowała, ze trzeba do Was NATYCHMIAST pojechać, bo Wasz ogród jest absolutnie cudowny! Ja nie znam drugiego tak wysmakowanego i eleganckiego ogrodu. U mnie w komputerze ma swój oddzielny folder
Niesamowite barwy Dominiczko, widzę, że świetnie godzisz i macierzyństwo i ogrodnictwo. Wszystko takie zadbane, równiutko przycięte i uporządkowane.
W tym roku kupiłam też nożyce elektryczne, dzięki którym szybko ciacham to, z czym wcześniej dłuugo się bawiłam sekatorem. Brak czasu zmusił mnie do zakupu porządnych narzędzi ułatwiających pracę i jestem z nich bardzo zadowolona.Nie żałuję żadnej wydanej złotówki.
Dominiko, a które nożyce kupiłaś, i ja się przymierzam do tego zakupu, bo sporo roślin do cięcia; czy wszystko nimi przycinasz? i gratuluję występu w Magnolii