nie okryte Artemisy...zastanawialam sie ze moze w tej przerwie co mróż trochę odpuścil nie dosypac kopczyków na ten snieg ale czy to ma sens?
hortensja Diamantino i tuje Kórnik, które podwoiły swoja wysokość w sezon
tęsknie za ogrodem, bardzo... i juz nawet nie chodzi o to że gdy tylko ruszę ogrodowo znowu to pewnie z 5kg mi zleci ale poprostu mnie nosi.. wyszłam trochę poogladac tej zimy mojej i pięknie jest.lubię zimę, taką...śnieżną
serby..nie powaliły mnie wzrostem w tym sezonie, może w tym roku już dobrze ukorzenione ruszą. bo czytałam o nich ze 40cm potrafią przyrosnąć a moje..10!
śmiełek darniowy, prezent od Ewy. oby przezimował..
i moje świdosliwy, pokroj cudowny, idealne ale jeszcze tak mało widoczne..
i widok na mój front i na niewidoczne 2 swidośliwy
zamysł jest taki https://pl.pinterest.com/pin/166422148710323851/,https://pl.pinterest.com/pin/166422148709960782/
wiesz w idealnym świecie to wyglada tak... leże w hamaku, wietrzyk wieje a ja w totalnej błogiej ciszy podziwiam ogród i wącham zapach pierników który roztaczają grujeczniki
a na dzień dzisiajszy Pashmina wyglada tak:
a grujeczniki tak
piękne jeziorko i kwiatuchy och nie będzie przywilejów trzeba czekać i sapać byle pomalutku Haniu bez pośpiechu widocznie części nie mają
posyłam energię z wioseenym powiewem dziś fajne powietrze niby puszcza ale mrozi
Kasiu cudne masz róże. Zarówno Cubana ale i Solero, a tam obok czy to róża Lavender? Zachwyciłam się i... o zgrozo zaczęłam główkować czy i gdzie mogłabym je "upchnąć" w moim prawie gumowym ogrodzie
Kasiu zdecydowanie zobowiązuję Cię do założenia swojego wątku, bo widzę że cudny masz ten swój zielony (a może różany?) raj. To grzech ukrywać takie piękności
Moje różyczki na pniu odnośnie pewnej dyskusji
To był ich pierwszy rok u mnie a kwitnienie jak widać obfite.
Pink Fairy, ta chorowała na mączniaka.
Cudowna Bonica:
Witaj w Szmaragdowej
Przez cały wątek nie warto się przekopywać bo pierwszy rok to na zdjęciach niewiele widać, bo robione starym telefonem, w wizytówce latami jest zrobiony skrót fotograficzny tego jak się ogród zmieniał z roku na rok
Ten taras to podłoga do przyszłej bacówki jesienią zrobiona, tez nam się podoba i powiem Ci , że sami nie spodziewaliśmy się tak fajnego efektu
Mam czas - w końcu - to i moge się realizować A że mamy cały dół do malowania w tym roku to jest o czym myśleć
Zresztą w ogóle sie nie nudzę, łuki zamówione, skręcone skrzynki na warzywa a do tego przerabiam pokój męża według jego życzeń
Umówiliśmy sie że pokój z komputerem będzie miał wystój wg jego widzimisię i będzie top całkowicie jego gniazdko.
To był stan wyjściowy - oczywiście główna zasada - ma byc twardo i po męsku! Ciemne meble, ściany w kolorze moro... No ba - jest nad czym myśleć
I tak się zmieniało: Kupiliśmy blat dębowy a całą reszte mebli przemalowałam bejcą do drewna na identyczny kolor, wymieniłam uchwyty, przykleiłam tablice korkowe, i na razie wymalowałam 2 fragmenty ścian ciemną zielenią.