Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 16:20, 29 sty 2017

Do góry
vita napisał(a)

Mam tak samo, uwielbiam mieć w ręku to, czego potrzebuję. Makówki były w jesiennym numerze Gardenii.

Kupuję w Italii, tylko tam jest dostępna za 4 euro.

Po co mi tyle kluczy? Nie wiem. Wymieniano wszystkie drzwi w dużej instytucji, poprosiłam o kilka kluczy, dostałam całe pudełko.
Podobnie było z doniczkami po 1,70. W następnym roku dokupiłam drążki, potem rafię i gips budowlany, na coś się przydadzą

Świetnie wyszły te makówki i kafelki też, jestem pod wrażeniem. Mam nadzieję że pokażesz cd serialu, czyli etap malowania. Lakieruje się potem ten gips?
Gardenię też mam, nawet jakiś numer specjalny się kiedyś trafił, dużo tam inspiracji i pięknych ogrodów, też mam zwyczaj zwożenia pism ogrodniczych.
Można sobie zapronumerować, nie ma wielkiej różnicy w cenie, właśnie sprawdziłam że numer za 5,5 euro wychodzi.
Dlaczego nikt nie chce wydawać u nas pięknego pisma ogrodniczego - na ładnym papierze, z porządnymi zdjęciami i rysunkami, w takim stylu jak wydawana jest np. Weranda Country? Królują tanie pisemka zrobione "zdjęciami czytelników", wyjątek to Gardener's World i Mój piękny ogród, ale ten ostatni jest na gorszym papierze i w mniejszym formacie niż oryginał. Tęsknię za "Ogrodami" od Prószyńskich i żałuję niewykorzystania potencjału "Zieleń to Życie".
Małe doniczki dobrze wyglądają na patykach w rabatach, nawet niekoniecznie wypchane słomą, żyjątka i tak się tam gromadzą.

Ogród Ani :) 16:01, 29 sty 2017

Do góry

Moje rozczochrańce...czyli Ambrowce
Dzielnie trzymają liście

Ogród Ani :) 16:00, 29 sty 2017

Do góry
Wszystko zaschnięte, wszytko upodlone przez zimę...

Ogród Ani :) 15:58, 29 sty 2017

Do góry
Oczar zaraz zakwitnie

Buk

Hortensje
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 15:50, 29 sty 2017

Do góry
Kiedy zima trzyma - czas na malowanie w piwnicy
To mój przyszły mini warzywniczek w donicach ze starych półek
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 15:49, 29 sty 2017

Do góry
Zima trzyma, ale robota jest Dziś były myślenice na kącikiem przy domu i nabyłam 2 kratki.. Jutro jadę po trzecią by zamknęła trójkąt i po bejcę
I jeszcze 2 donice będą potrzebne by pnącza posadzić. Co mi się tu marzy? W sumie nie mam pojęcia

I jeszcze ciągle płytki na schodach mnie czekają... Może wiosną zrobimy...
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 15:42, 29 sty 2017

Do góry
AGDULA napisał(a)
Super te budki Takie słodkie! A wystarczy na takiej wysokości? Nie trzeba ich wyżej powiesić?

Nie wiem, na razie super tu wyglądają a na tej wysokości mam podciete gałęzie. Jak będą nieprzydatne to zmienię
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:38, 29 sty 2017

Do góry
zawitka napisał(a)
Zakupy już są będzie dużo siania ale i roboty ha ha !!!!!Ja też nasiona już mam.
kupuję dużo ,ale jak przyjdzie co do czego to połowa zostanie ...bo mi miejsca zabraknie

siać to ja lubię ale gorzej z pieleniem ha ha ha

Gożdzikowa - wiejski ogród 15:35, 29 sty 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)

Przy malych dzieciach lepiej nie siej. Przy tesciowej...idz na calosc
Nie ma na opakowaniu tresci ostrzegajacej? ( ciekawa jestem)

Nic a nic nie napisali na opakowaniu
Masz rację poszperalam trochę i okazuje się ,że już 3 ziarenka wystarczą brrr....

dziękuję za ostrzeżenie

Działeczka Asi :) 15:09, 29 sty 2017

Do góry
Jolu, dla Ciebie szklarenka w środku

Ogrodowy song 15:08, 29 sty 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Zaprosiłam wiosnę do domu

Też mam taką wiosnę w domu
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:07, 29 sty 2017

Do góry
I żegnamy gospodarza, oczywiście zapraszając do nas w rewanżu

Trzeba będzie tu wrócić w sezonie bo warto
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:05, 29 sty 2017

Do góry
Domu jeszcze nie ma, ale stoi już altana i ogród w dużej części gotowy.
W tle posadzony sad i jagodnik z warzywnikiem

staw kąpielowy naturalny tylko oczyszczony, było bagienko jak gospodarze kupili działkę

widok od strony sadu
W oflisowym ogrodzie 15:03, 29 sty 2017

Do góry
olga80 napisał(a)
Ja też bym zrobiła korektę serba u dołu, podsadziła żurawkami może jakaś hortka by się tam zmieściła.Mam podobny problem z kompostownikiem tylko,że ja nie mam mobilnego i będzie tam stał.Na jesień posadziłam bluszcz i chcę aby się piął po ściance.Trawa to też dobry pomysł

Ta mobilność to ogromny plus
W pobliżu świerka mam nasadzenia, chodzi o to co się dzieje u jego góry.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:01, 29 sty 2017

Do góry
Okazało się, że częściowo w rośliny zaopatrujemy się u tego samego szkółkarza w kamień również

te hałdy ziemi po lewej widoczne za ogrodzeniem to ziemia z wykopanego stawu sąsiadów, świerki również już na sąsiedniej działce, okolica bardzo ładna jak na nasze możliwości

powstaje pawilon na półwyspie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:55, 29 sty 2017

Do góry
Dzisiejsza pogoda słoneczna, mroźna, troszkę zamglona, skłoniła nas do spaceru na sporą odległość, bo do sąsiedniej miejscowości, w rejony, których nigdy nie widzieliśmy jeszcze i odkryliśmy cudowne miejsce
Ogród wielkością podobny naszemu z pięknym stawem kąpielowym podestami pergolami i rabatami. Szczęściem był gospodarz ogrodu i zechciał nam go zaprezentować, a do tego okazał się bardzo sympatycznym facetem zakręconym ogrodowo. Kontakt nawiązany telefony wymienione
Zapraszam Was do tego młodego jeszcze ogrodu, ale bardzo pomysłowego ( pomysłu gospodyni)no i oczywiście wykonanie własne właścicieli

ognisko

i wchodzimy na główną część ogrodu
Ogród prawie romantyczny 14:46, 29 sty 2017

Do góry
Napia napisał(a)

Agnieszka czyli polecasz ją? widzę,że obsypana kwiatami jest tak jest cały sezon? czy tylko przy pierwszym kwitnieniu ?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 14:35, 29 sty 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
do czerwca jeszcze strasznie daleko..
na poczatek ucieszą i tulipanki ciekawe czy nowe wyrosną

A dlaczego tulipanki miałyby nie wyrosnąć?

W oflisowym ogrodzie 14:31, 29 sty 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Gdyby tak ogołocić tego serba dołem?? zyskasz miejsce na nasadzenia...jakiś kolorek..hmmm

Ewuniu on się tam jeszcze mieści w szerz ale już nie w wzwyż, będzie podnosił dach . Nie chcę go co roku obcinać, chętnie go wykorzystam gdzieś w ogrodzie. Na jego miejsce mogę wsadzić cis, który rośnie pod płotem.
I tak albo je zamienię miejscami, albo w miejsce cisu zadołuje jodłę świąteczną a trzy świerki serbskie dam pod płot z tyłu domu.
Ogrodowy song 14:19, 29 sty 2017

Do góry
Zaprosiłam wiosnę do domu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies