Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród w remoncie 22:44, 21 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
mogę teraz ale wiem ze na sadzenie już za późno i zadołowac by było trzeba. z grackami tak mi Toszka rok temu podpowiedziała i przezimowały

Też jakby co myślałam o zadołowaniu.
Ogród w remoncie 22:42, 21 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

oj to niewiem czy miskanty dadza rade, Toszka bedzie wiedzieć.

czyli zostają cieniolubne raczej..hmm.. ja kojarzę tylko brunnery, hosty,, i tyle ale komponowałabym w jednym miejscu max 3 gatunki zawsze jedno w tym to trawy lub zimozielone

ale ja z tych total minimal więc może lepiej niech bardziej obeznane dziewczyny się wypowiedzą

M. Variegatus tam daje radę . Najwięcej cienia jest w okolicy brzóz i przy samym ogrodzeniu,brzegi tej rabaty bardziej jasne.
Ogród w remoncie 22:38, 21 wrz 2017

Do góry
mogę teraz ale wiem ze na sadzenie już za późno i zadołowac by było trzeba. z grackami tak mi Toszka rok temu podpowiedziała i przezimowały
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:36, 21 wrz 2017

Do góry
raczej
a jaki byś chciała?
Ogród w remoncie 22:36, 21 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
mam to samo zobaczyłam u Iwony i Magnolii i musze go mieć. daj znać jak będziesz zamawiala to się zrzucę ok?

O fajnie . A chciałaś jeszcze teraz? W sumie teraz widać co przyślą a wiosną nie bardzo. Tyle ,czy nie późno na sadzenie traw. Hi ,hi..no dopiero co sadziłam rozplenice
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:33, 21 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
nie wymieniaj, płot przemaluj

dobre tylko nie mów głośno bo eM usłyszy i się wścieknie
Chetnie bym przemalowała a nawet wymieniła. Może do wiosny go urobię
Ogród w remoncie 22:32, 21 wrz 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

W pleckach tej rabaty jest prawie dokładnie południe,więc wystawa północna. Tam właściwie trochę tylko słońca rano..

oj to niewiem czy miskanty dadza rade, Toszka bedzie wiedzieć.

czyli zostają cieniolubne raczej..hmm.. ja kojarzę tylko brunnery, hosty,, i tyle ale komponowałabym w jednym miejscu max 3 gatunki zawsze jedno w tym to trawy lub zimozielone

ale ja z tych total minimal więc może lepiej niech bardziej obeznane dziewczyny się wypowiedzą
Ogród w remoncie 22:28, 21 wrz 2017

Do góry
mam to samo zobaczyłam u Iwony i Magnolii i musze go mieć. daj znać jak będziesz zamawiala to się zrzucę ok?
Nowocześnie z różAnką :D 22:28, 21 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

oj nie Kasia takie klimaty to u mnie za ogrodzeniem, nie nie

wiem wiem ...niestety
Nowocześnie z różAnką :D 22:27, 21 wrz 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A ja się zastanawiam jakie są zimozielone drzewa ale to dlatego ze iglaków za drzewa nie uwazam No chyba ze takie w lesie

a jak patrzysz teraz na fotki to co byś zrobila na moim miejscu?
Ogród w remoncie 22:27, 21 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
a może trzcinniki krótkowlose?

prawda jest taka ze masz tak wielki ogród Asia że wszystkie chciejstwa zmieścisz teraz kwestia tylko które gdzie

Nie mam tego trzcinnika ,oglądałam nawet chyba dzisiaj u Iwonki i na zdjęciach mi się podobał. Chyba najbardziej z trzcinników. Muszę go sobie sprawić chyba i zobaczyć jak to z nim jest.
Nowocześnie z różAnką :D 22:26, 21 wrz 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

mysle ze szkoda ze nie przewidzialas miejsca na sosny i sosenki

oj nie Kasia takie klimaty to u mnie za ogrodzeniem, nie nie
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:25, 21 wrz 2017

Do góry
nie wymieniaj, płot przemaluj
Ogród w remoncie 22:21, 21 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
a jaka tam wystawa?

W pleckach tej rabaty jest prawie dokładnie południe,więc wystawa północna. Tam właściwie trochę tylko słońca rano..
Ogród w remoncie 22:20, 21 wrz 2017

Do góry
a może trzcinniki krótkowlose?

prawda jest taka ze masz tak wielki ogród Asia że wszystkie chciejstwa zmieścisz teraz kwestia tylko które gdzie
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:19, 21 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Ola nie wymieniaj trzcinników, to są najładniejsze że wszystkich. jak urosną to Cię powalą i nas przy okazji widzialaś je u Iwony lub Magnolii? no cudne

Widziałam u Magnolii, tam rzeczywiście są cudowne ale obawiam się, że na tle tego ciemnego płotu ich zieleń nie będzie widoczna a i kwiatostany trochę ciemne mi się wydają. Być może kiedy nabiorą masy i będą okazalsze to i efekt będzie ciekawszy.
Ogród w remoncie 22:16, 21 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
może na tym cycku ze świerkami pare kulek danica zeby nawiązac i rozplenice i to wszystko, minimal.
a pod zywopłotami trawy, hortki, trawy np. na jakims kawałku przed hortkami rozplenice żeby znowu nawiązać z rozchodnikami a tam gdzie bardziej cieniście hosty z ice dance?

Przed świerkami myślałam o miskantach np Variegatusie,Ml. Kulki ...no jakby się dało. Może te miskanty za wysokie żeby przed były?
Ogród w remoncie 22:14, 21 wrz 2017

Do góry
a jaka tam wystawa?
Ogród w remoncie 22:10, 21 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

czyli tak 4-5m głębokie rabaty, dużo nie dużo. na hortensje 1,5m czyli zostaje 2,5-3,5 wysokie trawy (kaliny pewnie z 2m ale to niech Asia się wypowie)pewnie z metr to zostaje nam 1,5-2,5 dla rozplenic z metr kolejny i niewiem dalej co tam jeszcze planujesz. ale glebokośc idealna żeby zrobić efekt wow ilosciami Asia, będzie bosko!

Ania ,no masz wyobraźnię dziewczyno . Wszystko tak jak piszesz bym widziała. Może rozplenic nie brałam pod uwagę bo tam jednak może być dla nich mało słońca ale trawy jak najbardziej.
Kiedyś będzie tu ogród 22:10, 21 wrz 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
mialam takie paskudy
przestaraszylam sie na poczatku ze to jakies jaja znowu
No własnie Kasiu ja tez sie wystraszyłam jak przeczytałam że ponoć ekspansywne... Ale chyba przesadzają, bo w lasach by masowo rosły.

TUTEK napisał(a)
ania las należy do leśnictwa cieszę się że podoba się
powiedz czy chcesz nasionek -moge nazbierać a bzyki to ptaszki?
to stara bardzo jabłoń mam takie dwie boję się przyciąć żeby czegos nie schrzanić
Tutku jak dojrzeją tp poproszę troszeczkę. Bzyczki to dla mnie te wszystkie pszczółki, trzmiele, motylki itp... ta mniejsza skrzydlata brać. Choć sądzę, że jakby zostawić nasienniki to i ptaki miałyby uciechę.
A co to za odmiana, wiesz może? Dbaj o nią i ratuj, bo takie drzewa to perełki.

anna_t napisał(a)
piękny! czyli jak miałaś za mokro to stał w miejscu? u mnie bylby na totalnej patelnie bez nawodnienia, z węża podlewanie tylko. jest szansa na takiego sprintera jak twój?
Tak Aniu, jak miał bardzo mokro to stał jak zaklęty. I rośnie na patelni, ale wilgoc lekką w nózkach ma. Jak nie masz popiołu (przecież inne rosliny rosną) to sądze, że spokojnie da radę. I ponoć jak ma sucho to ładniej sie przebarwia.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies