Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

anna_t 21:50, 21 wrz 2017

może na tym cycku ze świerkami pare kulek danica zeby nawiązac i rozplenice i to wszystko, minimal.
a pod zywopłotami trawy, hortki, trawy np. na jakims kawałku przed hortkami rozplenice żeby znowu nawiązać z rozchodnikami a tam gdzie bardziej cieniście hosty z ice dance?
Margerytka40 22:01, 21 wrz 2017

mrokasia napisał(a)

No kochana, to dla tej miny warto!!! Twoja satysfakcja - bezcenna .

Miny pewnie nie zobaczę już zza żywopłotu ale i tak łatwo mogę sobie ją wyobrazić . Pewnie będzie się czepiał bo to taki typ.
Margerytka40 22:10, 21 wrz 2017

anna_t napisał(a)

czyli tak 4-5m głębokie rabaty, dużo nie dużo. na hortensje 1,5m czyli zostaje 2,5-3,5 wysokie trawy (kaliny pewnie z 2m ale to niech Asia się wypowie)pewnie z metr to zostaje nam 1,5-2,5 dla rozplenic z metr kolejny i niewiem dalej co tam jeszcze planujesz. ale glebokośc idealna żeby zrobić efekt wow ilosciami Asia, będzie bosko!

Ania ,no masz wyobraźnię dziewczyno . Wszystko tak jak piszesz bym widziała. Może rozplenic nie brałam pod uwagę bo tam jednak może być dla nich mało słońca ale trawy jak najbardziej.
anna_t 22:14, 21 wrz 2017

a jaka tam wystawa?
Margerytka40 22:16, 21 wrz 2017

anna_t napisał(a)
może na tym cycku ze świerkami pare kulek danica zeby nawiązac i rozplenice i to wszystko, minimal.
a pod zywopłotami trawy, hortki, trawy np. na jakims kawałku przed hortkami rozplenice żeby znowu nawiązać z rozchodnikami a tam gdzie bardziej cieniście hosty z ice dance?

Przed świerkami myślałam o miskantach np Variegatusie,Ml. Kulki ...no jakby się dało. Może te miskanty za wysokie żeby przed były?
anna_t 22:20, 21 wrz 2017

a może trzcinniki krótkowlose?

prawda jest taka ze masz tak wielki ogród Asia że wszystkie chciejstwa zmieścisz teraz kwestia tylko które gdzie
Margerytka40 22:21, 21 wrz 2017

anna_t napisał(a)
a jaka tam wystawa?

W pleckach tej rabaty jest prawie dokładnie południe,więc wystawa północna. Tam właściwie trochę tylko słońca rano..
Margerytka40 22:27, 21 wrz 2017

anna_t napisał(a)
a może trzcinniki krótkowlose?

prawda jest taka ze masz tak wielki ogród Asia że wszystkie chciejstwa zmieścisz teraz kwestia tylko które gdzie

Nie mam tego trzcinnika ,oglądałam nawet chyba dzisiaj u Iwonki i na zdjęciach mi się podobał. Chyba najbardziej z trzcinników. Muszę go sobie sprawić chyba i zobaczyć jak to z nim jest.
anna_t 22:28, 21 wrz 2017

mam to samo zobaczyłam u Iwony i Magnolii i musze go mieć. daj znać jak będziesz zamawiala to się zrzucę ok?
Kasya 22:30, 21 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)

Nie mam tego trzcinnika ,oglądałam nawet chyba dzisiaj u Iwonki i na zdjęciach mi się podobał. Chyba najbardziej z trzcinników. Muszę go sobie sprawić chyba i zobaczyć jak to z nim jest.

pozno bardzo kwitnie
i nie lubi suszy, ale kwiatostany sliczne cala zime