Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anna_t 21:58, 21 wrz 2017

anka_ napisał(a)

Strzępek- ależ proszę...

piękny! czyli jak miałaś za mokro to stał w miejscu? u mnie bylby na totalnej patelnie bez nawodnienia, z węża podlewanie tylko. jest szansa na takiego sprintera jak twój?
Mirka 22:09, 21 wrz 2017

anka_ napisał(a)
Ostatnio grzybobrania modne... mam grzybki i ja

Mądziak malinowy

Źle mi się kojarzy ten grzybek
anka_ 22:10, 21 wrz 2017

Kasya napisał(a)
mialam takie paskudy
przestaraszylam sie na poczatku ze to jakies jaja znowu
No własnie Kasiu ja tez sie wystraszyłam jak przeczytałam że ponoć ekspansywne... Ale chyba przesadzają, bo w lasach by masowo rosły.

TUTEK napisał(a)
ania las należy do leśnictwa cieszę się że podoba się
powiedz czy chcesz nasionek -moge nazbierać a bzyki to ptaszki?
to stara bardzo jabłoń mam takie dwie boję się przyciąć żeby czegos nie schrzanić
Tutku jak dojrzeją tp poproszę troszeczkę. Bzyczki to dla mnie te wszystkie pszczółki, trzmiele, motylki itp... ta mniejsza skrzydlata brać. Choć sądzę, że jakby zostawić nasienniki to i ptaki miałyby uciechę.
A co to za odmiana, wiesz może? Dbaj o nią i ratuj, bo takie drzewa to perełki.

anna_t napisał(a)
piękny! czyli jak miałaś za mokro to stał w miejscu? u mnie bylby na totalnej patelnie bez nawodnienia, z węża podlewanie tylko. jest szansa na takiego sprintera jak twój?
Tak Aniu, jak miał bardzo mokro to stał jak zaklęty. I rośnie na patelni, ale wilgoc lekką w nózkach ma. Jak nie masz popiołu (przecież inne rosliny rosną) to sądze, że spokojnie da radę. I ponoć jak ma sucho to ładniej sie przebarwia.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 22:11, 21 wrz 2017

Mirka napisał(a)
Źle mi się kojarzy ten grzybek
??? Miałaś takiego lokatora? Ponoć ochydnie śmierdzi. Ja przy unicestwianiu go (rósł w warzywniku) nic nie czułam, ale chwilowo bez węchu jestem...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mirka 22:17, 21 wrz 2017

Pierwszy raz widzę takiego grzyba.
Aniu napisałam o rudbeki u siebie.Tę Sherry Brandy też chcesz nasionka?
jolanka 22:31, 21 wrz 2017

Ja też nigdy takiego grzyba nie widzialam. Cos podobnego w Puszczy Białowieskiej tylko białe ale śmierdzialo okropnie na wiele metrów dookoła
To jest szkodliwe w ogrodzie?
TUTEK 23:31, 21 wrz 2017

ania nazbieram w niedziele
nasinka - ach te bzyki
Gosiek33 07:46, 22 wrz 2017

takie czerwone hatifnaty i u mnie były, ale żadnego zapachu nie czułam, potem wyginęły
ElzbietaFranka 23:38, 22 wrz 2017

anka_ napisał(a)
Ostatnio grzybobrania modne... mam grzybki i ja

Mądziak malinowy

Jak szminka. Jak żyję czegoś takiego nie widziałam. A może to coś sztucznego. Musze sprawdzić.

Są takie grzyby - rosną w Kampinosie.
katel 21:33, 25 wrz 2017

Mądziaka i ja kiedyś miałam chyba z rok szukałam informacji co to jest - tylko ja swoje znalazłam połamane i myślałam początkowo że to jakieś pozostałości po jajach czy coś w tym stylu