Kasiula - to my dziękujemy za kolejne fantastyczne spotkanko w Waszym ogrodzie czarów - tak wiele na tak niewielkiej powierzchni to tylko u Ciebie! Ilość dodatków - piorunująca - ale jakie - niepowtarzalne! Dlatego masz ogród wyjątkowy i... pełen niespodzianek
Dziś wykopałam rozchodnika Stardust dla jednej miłej ogrodniczki z O.☺Rozchodnika dzieliłam wiosną 2016r.po jednej gałązce.Dziś po wykopaniu widać ile urosło już kapustek z kazdej wiosną 2017r będzię jeden pęd .Na jednej sadzonkę nauczyłam 11 kapustek.Mój wniosek jest takizielimy rozchodnika wiosną jak już z kazdej kapustki wyrośnie łodyżka.Wtedy łatwo można rozdzielić pędy (Ja tak robię)Dzieleniem jesiennym możemy uszkodzić rosnące już kapustki.Ale to tylko moje przemyslenia☺
Kaaawał ciężkiej roboty odwalone...Młody tak spracowany, że aż nogi zmieniły mu kierunki...z prawej na lewą...o la,la...a z twarzy zostały mu tylko oczy... Z tym strumieniem wyszło cudnie, byłam mało domyślna i dopiero teraz zajarzyłam o co biega...
Mam na działce niefajny brzeg, który złe sie kosi. Wymyśliłam sobie ze zrobimy gabion i wyrównamy teren. Od płotu mam zamiar zostawić jakieś 30 cm i obsadzi ten teren trawami i choiną . Myślicie ze bedzie to dobrze wyglądać, uprasza sie o komentarze
Poniżej poglądowe zdjęcie z wsadzonymi na próbę miskantami kwiecistymi, chyba....