Dzięki Aniu za zdjęcie Wide Brim. Piszesz, żeby dokarmiać raz w miesiącu i tak sobie myślę, że to może być przyczyną, dlaczego 5 moich Wide Brim w ogóle nie chce rosnąć A tak szybko podobno miały mi zakryć powierzchnię. florovitem po liściach można je lać, czy lepiej czymś innym?
Hostowe kwiaty uwielbiam
Różę Louis Odier bez przycinania początkowych lat można prowadzić jako różę pnącą.Ale tak, to ważne, na początku chociaż warto aby się rozkrzewiła, to trxba przyciąć.
Można ja prowadzić tez normalnie.Ja przycinam w średnio i tworzy fajny krzaczek.Burza kwiatów.
Tą gipsówkę kupiłam jako sadzone małą w doniczce na jakiś kiermaszu roślin już chyba z 7-8 lat temu. Wówczas zapłaciłam 12 zł.Ale już za rok wyglądała pięknie.Tak ma pełne, cudne, pełne kwiatuszki.
I co najważniejsze rośnie dobrze, niczym nie okrywana na zimę.
Ewuś, oj dzięki wielkie,Ale mi podesłałaś słowa, akurat na ciężki dzień jaki miałam dzisiaj,az miło
To dla ciebie taką różyczkę mam
A to już inna
Tak jeszcze trochę różanych wspomnień wam pokażę.
U mnie cały ranek tez śnieg prószył. Śniegu ma już duzo. Zima w pełni.Dawno takiej non-stop nie było.Tak, wiosna jeszcze trochę ok tej kalendarzowej to chciałabym aby była już naprawdę
Róża Augusta Luise
Powiedz, która róża cie interesuje to roże wiem co to za odmian.
chociaż kilka mam NN
Kronenburg
Tak, hosty lubią i nawożenie i podlewanie .Ja na wiosnę w maju podsypuje im w granulacie.
Bo taki worek kupuje (Uniwersalny Azofoska ) i mam na rożne rośliny
Potem to już różnie albo podsypuje granulatem albo rozcieńczam.I tak do końca sierpnia śmiało można.
Możesz i po liściach, ale najlepiej pod liście do kłaczy,Czerpia i rosną Sama zobacz i spraktykuj w tym sezonie
Dziękuję za ile słowa
Elisko,ależ proszę dzisiejsze zdjatka a z ogrodu.Zima u mnie trwa w pełni
he,,he,,,fajne pozdróweczki. Dziękuję bardzo i pozdrawiam cieplutko
Widzicie ile mam śniegu,miejscami 30 cm, miejscami to i z 50 cm już jest