Mniam! Sałatkę z bobem robiłaś?
Bób marynowany (w puszce, ale po prostu ugotowany też będzie)
Brokuł podgotowany
pestki dyni/pestki słonecznika prażone na patelni
cebula czerwona
ogórek
koperek
majonez/smietana
W jednej szkółce trafiłam na świdośliwy lamarckie. Były po 35 zł, ale nie wzięłam, bo trochę wyglądały jak drapaki nada się któraś na wielopniowe drzewko?
Jeszcze kilka rzeczy trzeba dopracować (wymienić słupy, uzupełnić akryl na ścianie) i będzie gotowy. Przy słupach planuję postawić jakieś wysokie donice, ale raczej muszą być ciężkie/betonowe, bo z tej strony domu bardzo wieje.
Dziś po pracy wykorzystałam fakt, że ziemia jest wilgotna, jest trochę chłodniej a rabata w cieniu i opieliłam tyły rabaty pod żywopłotem sąsiadów. Jestem mega zadowolona bo mnie to już trochę męczyło.
Było i jest
Zapomniałabym pokazach Lupo
i Haidetraum - maja tendencję do wykładania się na razie, ale to młode krzaczki drugi sezon u mnie
Staram się u Was bywać w miarę możliwości i czasu, nie u każdego napiszę, wybaczcie, ale wiedzcie, że zaglądam do zaznaczonych wątków jak mi plusiki wyskakują
katalpa jeszcze
guzikowiec, późno startuje i jesienią mi się jakoś nie przebarwia, ale jak ma pomponiki to śliczny i mimo rozmiarów w odbiorze raczej lekki, tu początki kwitnienia, jemu powodzie służą
tą ścieżkę ciut przymulio wczoraj, ale skąd nie bardzo wiemy bo ona przez środek ogrodu biegnie, dalie wołają o plewienie
może ich słonko nie ugotuje....żal by mi było, bo dopiero po poprzednich powodziach odbudowuje kolekcje dalii, przed ślimakami obroniłam.
ogrodówki u mnie pojedynczymi kwiatkami niestety a szkoda.
powój od sąsiadki się pcha.