Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony II 22:08, 06 paź 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)
pięknie u Ciebie
dużo kolorów
zastanawiałam się kiedyś nad hortką Phantom
ale ostatecznie stanęło na Silver Dollar

Małgoś, Phantom jest śliczny
Ma potężne kwiaty. Jest niesamowity.
I pięknie się przebarwił

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:07, 06 paź 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
Fajny przegląd...pozdrawiam.
pozdrawiam

Szmaragdowy Zakątek 22:03, 06 paź 2016

Do góry
A w „Szmaragdowym” coraz bardziej jesiennie…
hosty już w kolorystyce wrześniowo-październikowej

a mimo to nadal tęsknią za latem i co niektóre jeszcze kwitną

kwitną także Limka i Anabelka

mahonia także w barwach jesieni

a pomidorki …niektóre jeszcze na krzaczkach a niektóre właśnie z koszyczka trafiły do brzuszka

P.S. Zdjęcia robione między jedną chmurką z deszczykiem a drugą granatową chmurą z ulewą.
Ogród z pergolą 22:02, 06 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Zestawienie jarzmianka, pełnik, i kosaciec widziałem na pitereście i tak się złożyło, że miałem te rośliny w jednym momencie nie posadzone i przystawiłem. I na dodatek termin kwitnienia się pokrywa, dla mnie genialny i delikatny. W szkółce ustawiłęm większą ilość i bosko to wygląda.

To jest super! A ja dzisiaj sadziłam irysy i tak mi się chciało czegoś białego do nich że naparstnic nsupychałam. Ale po tych fotach chyba dam drugą szansę jarzmiankom. Pełniki niestety u mnie zanikają :'(

Ale ci się Ania trafiło
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 22:00, 06 paź 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Szkoda,że nie ma torebeczki od nasion. Było wiadomo co za rasa. Trzeba może zostawić jedna główkę do mrozów. A potem zebrać nasiona przed ptakami.

: Pozdrawiaam

Hanus no jak ja mogę nie trzymać tak cennych torebeczek,wiesz że u mnie nic nie zginie i ma porządek
A propos tego zdjęcia słonecznika jak mam zostawić główkę jak on w wazonie siedzi-toć pszczółki nie zapylą a wygnać go na zimny dwór nie mam serca ,pisałam ostatni że wiatr mi wyrwał go z korzeniem
i o dziwo w dniu urodzin Natalii-chyba zdezerterował i się z żalu wyrwał że nie przyjechała i nie zaprosiła go na swoje 6 urodziny hm....daje dużo do myślenia
wlepiam zdjęcie torebeczki dla chętnych

W cieniu - zacieniona 21:58, 06 paź 2016

Do góry
Phantom na pniu...moja duma...prowadzę go już trzeci rok i w tym pozwoliłam mu zakwitnąć.
W cieniu - zacieniona 21:51, 06 paź 2016

Do góry
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:41, 06 paź 2016

Do góry
Początki października w różnych latach,

zgubił mi się rok 2011 dodaję osobno

Bawarka 21:31, 06 paź 2016

Do góry
Kasiu zobacz moje już się wynurzają liiii

W cieniu - zacieniona 21:30, 06 paź 2016

Do góry
Pszczelarnia 21:29, 06 paź 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Pszczółko ogród ogrodem, ale ule były i są

I nawet jest ich więcej.

Zbliża się czas opisywania dalii przed wykopkami, trzeba odszukać napisy i połączyć ze zdjęciami.

Czy ktoś zna nazwy tych dalii?

Białe:

D. 'Crazy Love'?

Ogródek Iwony II 21:28, 06 paź 2016

Do góry
Iza, zatoki nie są fajne. Zdrówka życzę.

Irenko
, takie prace są ważne. Też mnie cieszą. Czasem się uda

Beatko, sadź cebulki, jak tylko się uda. Pogoda niepewna, ok. 13-go ma być u mnie troszkę słońca.
Przydałoby się ciut cieplej.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:25, 06 paź 2016

Do góry
Oby nie było zera! Tu nad morzem w tej chwili pochmurno, to i jeszcze mrozu nie czekam. Pierwsze powiewy zimowe przeważnie sa na 1 listopada, albo i później. Zobaczymy. Ja do pierwszego muszę zamknąć furtkę.

Niby jeszcze dużo casu, ale teraz tylko ścigam sie z pogodą.

W cieniu - zacieniona 21:24, 06 paź 2016

Do góry
Fotki z dzisiaj...jeszcze mokre...
W cieniu - zacieniona 21:21, 06 paź 2016

Do góry
violka171 napisał(a)

gdzie ja nabyłaś ?muszę ja mieć w ogrodzie
Kupiłam w tym roku w Castoramie...ale była też w szkółkach...tylko cena mnie porażała...
Bawarka 21:15, 06 paź 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)

o Boziulko nawet Aniołeczek ma czapeczkę -słodziutko
a o szaliczku Kasia zapomniała
Pszczelarnia 21:13, 06 paź 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

R. 'Aspirina' w deszczu (to jest bardzo dobra róża na wszystkie dolegliwości pogodowo-glebowe):

taka na słotne jesienne dni, fajnie będę pamiętać
Ogród z pergolą 21:09, 06 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Zestawienie jarzmianka, pełnik, i kosaciec widziałem na pitereście i tak się złożyło, że miałem te rośliny w jednym momencie nie posadzone i przystawiłem. I na dodatek termin kwitnienia się pokrywa, dla mnie genialny i delikatny. W szkółce ustawiłęm większą ilość i bosko to wygląda.

Do tego te iryski pięknie zgrywają się z kolorem piwonii Karl ROsenfield, która na planie jest w pobliżu, jak dorzucisz w hortensje czosnki to tak kolory będą współgrać
Tutaj iryski prześwietlone światłęm, ale to te same z połączenia z pełnikiem, ale tamte zdjęcia późnym wieczorem były robione

Napisz to usunę zdjęcia by się nie panoszyć na Twoim wątku.

nie usuwaj
ja nigdy nie byłam az tak bylinowa..muszę na to dłużej popatrzeć
Ogródek Iwony II 21:06, 06 paź 2016

Do góry
Hogata napisał(a)
Udanego wieczoru

I niech wszystko rośnie pięknie.

Agatko, dziękuję
A tu moja tegoroczna rozplenica Moundry z nasionek od Ewy:
Ma kotki

I druga:
Rododendronowy ogród II. 21:02, 06 paź 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Mam rudziki tra la la la W końcu Bo już mi małżonek od miesięcy truje że są a ja ciągle myślałam że mu się coś przewidziało raz drugi trzeci W końcu miał mnie dość, zaciągnął mnie za fraki i mówi "Patrz. To nie rudzik?" No rudzik. Jeden drugi ... trzeci Jakie to fajowe ptaszki One chyba odlatują za niedługo co?

Moniko taka radosc bije z tej wiadomosci. Musiałas miec te rudziki , w takich warunkach jak u Ciebie musiały byc. Cieszę sie z Tobą bo to fajne ptaszki , szczególnie lubią towarzyszyc człowiekowi jak jesienia kopie ziemię , wtedy sobie wybierają robaczki i nie boja sie ludzi a w okresie legowym sa bardzo skryte. U mnie jest zimno i tylko w zimę 2014/2015 rudzik nie odleciał ale jak spadł snieg to martwiłam sie o niego okropnie i robaczki cerwone dla rybek akwariowych mu wystawiałam i suszony plankton a kotów musiałam pilnowac bo on zawsze nisko sie porusza. We wszystkie pozostałe zimy ode mnie odlatywały ale odlatują wyjątkowo późno jak juz zima dobrze daje o sobie znac.U Ciebie jest cieplej to moze zostana na zimę.Cieszę sie z Tobą niezmiernie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies