Ja ostatnio przycinałem żywopłot od góry - brałem się za to trzeci rok Niektóre iglaki przyciąłem może 10 cm - a największą tuję - 2 metry Mam nadzieję, że przeżyje - w końcu zostawiłem jej dwa razy tyle
może i masz rację, ponaciągam je jutro trochę za grzywki, może to wystarczy.
Widziałam, tragedii nie było . Jednak zawijaski są chyba trudniejsze
Marzenka cięcie na wiosnę, zobaczymy jeszcze co zrobi z nimi śnieg spadający z dachu.
Buuuu, to już coraz bliżej, trzeba się będzie przenieść do wewnętrza ze swoimi "owsikami"
Iza ale to będzie ugór... Ile tam chwastów do wypielenia....
I kanciki do zrobienia Tylko roże zostaną i stożek cisowy. Reszta jest cała do przekopania.....
Jeszcze musze lawendy kupić i przywieźć z plantacji bukszpany.... Myśle coby tam jeszcze dać i chyba dodam róże okrywowe
Czy macie koncecję co pod wielkie zdrewniałe róze wielkokwiatowe posadzić ?? Przepięknie co roku kwitną i ich nie mam serca wykopywać ale denerwują mnie łyse pnie.
Może Madżenkowego potwora
Może szałwie albo przetaczniki?
Marzenko...no do soboty wieczor bylam prawie na biezaco...ale dzisiaj to juz inna historia....
sciskam mocno i zycze cudnego dnia i tygodnia!!!!!!
p.s
historia trawowego potfora jak i sztuka jak i kiedy "posadzic " cos nowego aby M nie zauwazyl....rozlozyla Nas ( no musialam czytac na glos) na lopatki....uwielbiam Was!!!!!!!
Dzisiaj byłam z Agą Wieloszką u Botanika i przytargałam: dwie horti grandiflory dla teściowej, 3 miskanty dla teściowej , 10 carexow dla Sebka i 5 dla mnie oraz 3 mini mini rojniki
I oznajmiłam M, że wszystko dla tesciowej i Sebka
Muszę częsciej dla teściowej na zakupy jeżdzić
Aż mnie skreca na myśl o rewolucji u teściowej na rabacie
Będą hort, miskanty, róże, lawenda, stoźek cisowy i obwodka z bukszpana
Nie no teraz to dowaliłaś jak Mostowiakowa w kartony Ale plan boski
Sebek co mogę zapodać teraz mojemu trawnikowi, raz tylko go nawoziłam w sezonie i jakiś bidny jest ... wygląda jak przed wertykulacją .... siano widać a nie zielony dywan .... ... Ty teraz czymś sypiesz ? ....
U mnie teź już brzydki ale teraz juz tylko nawóz jesienny i podlewanie
Madziu - siano? No chyba nie u Ciebie Trawnika już nie nawożę - nie chce mi się kupować nawozu - a powinienem, bo sypałem równe 4 tygodnie temu Chociaż może się skuszę
Kup nawóz jesienny do trawnika - jest dużo do wyboru - teraz już tylko tym sypiemy. Najlepsze ma florovit, substral, biopon...
Sebek co mogę zapodać teraz mojemu trawnikowi, raz tylko go nawoziłam w sezonie i jakiś bidny jest ... wygląda jak przed wertykulacją .... siano widać a nie zielony dywan .... ... Ty teraz czymś sypiesz ? ....
U mnie teź już brzydki ale teraz juz tylko nawóz jesienny i podlewanie