Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój zakątek - początki 18:33, 21 lis 2016

Do góry
Tak teraz myślę:

podmurówkę nie trzeba jako osobny kolor raczej liczyć bo jest taka szarawa, nie będzie się gryzła z szarą elewacją, wręcz powinna się w miarę zlać.

Pozostaje mi: biały, szary, brązowy i miodowy.

W sumie ten miodowy doda życia elewacji, ale zawszę mogę przemalować jak będzie coś nie tak grać, ale pół ogrodzenia ma szare betonowe słupki i szary z tym kolorem ładnie gra. Tak jak na tym zdjęciu:

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:27, 21 lis 2016

Do góry
i jeszcze inne sosenki

pospolita Fastigiata z tyłu czarna Goldfinger

w styczniu Goldfinger tak wyglądała

Ogród z widokiem na jezioro 18:15, 21 lis 2016

Do góry
Chora jestem i dziś leżałam w łóżeczku, jutro do pracy, jak nie będzie lepiej biorę wolne. Piszącym odpiszę jutro

Dzisiejsza perspektywa

Pogubiłam się po drodze... 18:13, 21 lis 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Bo najważniejsze w życiu jest to żeby sie nie poddawać

Widzę że Ci się udało.
Ja pierwszą próbę mam za sobą ale nie udaną. Poza tym myślałam że szlak mnie trafi podczas owijania tej nitki bo na początku wciąż mi zjeżdżała Potem jak już się udało i w kleju wytarzałam to z balona powietrze uchodziło. Wywaliłam i muszę kupić mocniejsze balony a nie tanią chińszczyznę.
Lilie - Lilium 18:05, 21 lis 2016

Do góry

dopiero gdy, zawoła Bóg to.....to pożegnam wszystkie i pójdę boso Pójdę boso, pójdę boso ........zamkną za mną drzwi nie zabiorę nic.
Typografia ogrodu 18:01, 21 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Kiedyś na spacerze napatoczyłem się na takie gałęzie świerka - i to one zdecydowały o dekoracji na kominek W tym mam już je od paru godzin przed wejściem
Coś jeszcze, coś więcej... 17:59, 21 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
A dom i powierzchnie przynależne... Powoli się zmieniają

Gdy nie wiesz co zrobić ze starym szalikiem

A że w niedzielę zaczynamy adwent... Może kogoś zainspiruję

Jak zrobiłeś choinkę przed drzwiami ?? Piękna jest
Coś jeszcze, coś więcej... 17:56, 21 lis 2016

Do góry
A tu "wieńce" adwentowe z zeszłych lat

Coś jeszcze, coś więcej... 17:50, 21 lis 2016

Do góry
A dom i powierzchnie przynależne... Powoli się zmieniają

Gdy nie wiesz co zrobić ze starym szalikiem

A że w niedzielę zaczynamy adwent... Może kogoś zainspiruję

Coś jeszcze, coś więcej... 17:47, 21 lis 2016

Do góry
Właściwie cieszą teraz tylko trawy i bukszpany Ja dobrze, że mam ich dużo

Ekspansja bluszczu - był szybszy niż ja z pędzlem Zamiast szarej ściany... będzie zielona

Lilie - Lilium 17:47, 21 lis 2016

Do góry

Coś jeszcze, coś więcej... 17:44, 21 lis 2016

Do góry
Cieszę się, że bareniferki z Czarnobyla cieszą się takim zainteresowaniem Dziś już mają ponad 800 lajków

Ja za to dzisiejsze przedpołudnie spędziłem w ogrodzie - i mam dla Was parę zdjęć Choć już nie ma zbytnio czego focić...

Przerabianie ogródka pod swój gust 17:13, 21 lis 2016

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Tylko troche dalej od siebie. Zastanawia mnie, jak rozwiazac sprawe kory i usuwania trawnika. Gdzie usunac, gdzie zostawic i ze soba polaczyc.

Bardzo podoba mi sie ten ogrod w Holandii.Wlasnie przez te wszelkie zywoploty i ekrany.
ogrod Hazelhof

Tak, właśnie o takim czymś myślałam

Pod tym żywopłotem musiałabyś mieć kanciki takie podchodzące prawie pod żywopłot, znaczy wąskie rabaty. A z czego byś wtedy zrobiła żywopłot?

Jeszcze pomyślałam o czymś takim

Ale nie wiem, jak na żywo wygląda sprawa z miejscem, czy jednak nie za mało na takie zawijasy

Ogród z łezką II 17:06, 21 lis 2016

Do góry
Wieczorem je ścięłam, następnego dnia oberwaliśmy im liście
Mieliśmy też miłą, wieczorną wizytę Figo tylko z daleka obwąchiwał

Ogród z łezką II 17:02, 21 lis 2016

Do góry
Róże jeszcze rosły, ale już brzydkie były

Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 16:58, 21 lis 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
I chyba jedne z ostatnich zdjęć w tym roku, bo właściwie niewiele się zmienia...

Jest Moc .......

........... Uroczo .....ja tez fanka .....
Ogród z łezką II 16:56, 21 lis 2016

Do góry
Pierwszy raz mi zakwitł Variegatus (przesadzony tej wiosny). Malepartus młodziutki śmieszne wiechecie ma

jarząbek i miłorząb kolorowe

Ja i mój ogródek, a może ogród 16:52, 21 lis 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
Proponuję coś na ten kształt
rozszadzić variegatusy po łuku, przed nimi Nigra lub Pissardi. Po prawej jakiś krzew o limonkowym lub złotym wybarwieniu. Z przodu dywan z wrzosów(czyli jeszcze raz tyle wrzosów, co jest. Pomiędzy nimi trawy o złotym zabarwieniu.
A w ogóle te rozplenice z przodu (czy to hameln?) chyba zasłonią wrzosy, jak się rozrosną. Trzeba by je dać z tyłu, za wrzosy.

dzięki Kasiu za podjęcie wyzwania. Jednak dosadziłam z boku koreankę, którą dostałam od sąsiadki, wiec trawy tak zostają ewentualnie myślę, aby za nimi dać RH, bo po łuku mam wsadzone derenie spaethi i i laurowiśnie, a poniżej myślę, żeby dać wrzosy z azaliami japońskimi.

Tak na dole to hameln, na razie rosną, zobaczymy jak to będzie się prezentować jak się rozrosną. Może je gdzies przesadze, jeszcze nie wiem
za nimi w prawo mam wsadzona brzoze youngii
Ogród z łezką II 16:51, 21 lis 2016

Do góry
U mnie w porządalu wszystko Nie leniłam się, pomijając forum Ogrodowo mam właściwie wszystko zrobione na teraz (oprócz zachwaszczonej skarpy...nie miałam do niej weny). Byliny pociachane, liście na bieżąco sprzątane, róże przygotowane na kopczykowanie, trawy też do zimy przygotowane. Młode magnolie na okrycie jeszcze czekają i tegoroczne wrzosy. Na razie pogoda kwietniowa się zrobiła i być może magnolie za tydzień dopiero do okrycia będą.
Miałam też weekend wnusiowo-Małgosiowy i Małgosiowy Teraz też mi się przyjemny zapowiada : droszkowsko-buczkowicki

Nawet zaczęłam już w jednym domu mycie świąteczne, muszę sobie weekendy rozplanować, nie tylko robotą żyje człowiek

Widzę, że zaległości zdjęciowe października sięgają...
To koniec października najpierw będzie

W kamiennym kręgu od początku 16:39, 21 lis 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Z ptasiej perspektywy

Ten placyk z meblami jest cudowny. i kamień prowadzący do niego. Czy często pielisz między tak ułożonymi kamieniami? Bardzo mi się podobają tak ułożone kamienie - jak stare bruki. Tylko tego pielenia boje się najbardziej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies