Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

asiak 12:42, 01 lut 2017

Bardzo mi miło Teresko (?)
W wolnej chwili wpadnę do Ciebie
Pozdrawiam
gosika67 20:23, 01 lut 2017

Witam mieszkasz w pięknych rejonach, nigdy nie byłam na Mazurach, pewnie wszystko lepiej rośnie, inna wilgotność, wokół jeziora.Ja mieszkam w rejonie, gdzie z okna widzę Wartę a z drugiej strony mam las. Okolica dość ładna.Przesyłam ci kilka roślin z mojego ogródka- Gonia.
asiak 20:43, 01 lut 2017

Cieszę się ogromnie z Twojej wizyty Roślinki śliczne, dziękuję
asiak 18:59, 02 lut 2017

Kochani... jak się cieszę

Za radą naszej kochanej Danusi, będę likwidować huśtawkę

Oto ona...

Jutro mąż idzie na działkę z nią walczyć
Anda 15:51, 03 lut 2017

Będzie nowa rabata?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 15:56, 03 lut 2017

Asiu, a co na jej miejsce?
asiak 16:16, 03 lut 2017

Tak Ewuniu... w tym miejscu postawimy zwykłą ławkę. Będą nowe nasadzenia, ale myślę co? Mam kilka roślin kupionych przed O, może by się udało coś tu upchnąć
Nie upieram się, ale było by fajnie Mam dwie azalie wielkokwiatowe (chyba?), różanecznik, azalie japońską, trzy róże pnące i 6 szt zwykłych. Oczywiście mix kolorów. Myślę, że w ten kącik zakupię hortensje, bo zależy mi na szybkim efekcie zasłonięcia tego, co za płotem A i jeszcze dwie róże pienne Pod warunkiem, że to wszystko przetrwało zimę
asiak 16:24, 03 lut 2017

Margerytka40 napisał(a)
Asiu, a co na jej miejsce?

Asiu, będzie stała zwykła ławka. Całą tą długość działki muszę obsadzić, żeby odgrodzić się od sąsiadów, bo widoki nieciekawe a i płot paskudny muszę zasłonić
Anda 16:26, 03 lut 2017

A jaką tam masz ekspozycję? Bo jeśli półcień to rzeczywiscie fajnie by było zrobić tam miejsce dla różaneczników i azalii, one lubią kwaśną ziemię i mogłabyś wtedy stworzyć taka właśnie rabatę, dla kwasolubów. Hortensja też woli kwaśno, tylko nie tak mocno jak różaneczniki.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
asiak 16:36, 03 lut 2017

Anda napisał(a)
A jaką tam masz ekspozycję? Bo jeśli półcień to rzeczywiscie fajnie by było zrobić tam miejsce dla różaneczników i azalii, one lubią kwaśną ziemię i mogłabyś wtedy stworzyć taka właśnie rabatę, dla kwasolubów. Hortensja też woli kwaśno, tylko nie tak mocno jak różaneczniki.

Tak właśnie pomyślałam... jak tam będzie z ekspozycją w tym roku, to jeszcze nie wiem, bo sąsiadka wycięła u siebie sporą śliwkę, która rzucała nam cień na działce. Nie miałam okazji jeszcze zobaczyć, jak jest bez tej śliwki