Aniu, wypadają i to bardzo. Wyginęły mi prawie wszystkie czarne wysokie, a zasadziłam ich prawie 40
Były na tej rabacie w tle, za lawendami. Nie mogę dojść jaka jest przyczyna
W weekend spotkałam się z Polon, poznałam jej ogród, męża i cudnego psa znajdę
Ogród Gosi to ogród z dużym z potencjałem. Ale już teraz mogę jej pozazdrościć wiele rododendronów, które nie mają znaku po opuchlakach, wielkich drzew iglastych, alei grabowej no i tego cudnego kącika przy tarasie na poranną kawkę
Dziękuję Basiu
Chciałabym nacieszyć się tulipanami, posiedzieć, wypić kawkę.....ale wiatr smaga, a grad z deszczem skutecznie trzymają mnie domu
Dla ciebie portrecik
Ma, urywam co roku. Nie wiem czy pień to z Palibina czy jest szczepiony na jakimś innym pniu. Muszę się przyjrzeć kiedyś. Ale nie wiem jak to rozpoznać.
W tym roku podstawa żywopłotu osiągnęła prawidłowe zagęszczenie.
Specjalnie kilka razy do roku, cięłam Każda gałązkę o połowę i nie pozwalalam aby żywopłot rósł na wysokość.
Toszko, jeśli to czytasz, to ogromne podziękowania za wszystkie nauki cisowe i nie tylko
Rzeczywiście, dzięki drzewkom, w tym roku wiosenny ogród ma w sobie bardzo dużo uroku
W prognozy już się boję zaglądać, dzisiaj pojawiły się minusy na horyzoncie.
Na przekór zapowiedziom, w ogrodzie pojawiają się kolejne kwiaty, zdecydowanie nie kwietniowe.
A teraz poradźcie mi proszę, co zrobić z supertuniami, które dzisiaj przyszły...
Nawiasem mówiąc gratuluję sama sobie wyboru odmiany (Jazzberry) - zachwycający mocny kolor. Zapakowanie roślin w śmieszne plastikowe pojemniki zrobiło na mnie takie samo wrażenie, jak rok temu . Sadzonki przecudo!