Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony II 22:31, 11 lis 2016
Do góry
Aniaaa napisał(a)
Hej Iwonko

A u nas dzisiaj o tak.. na dodatek trawy nie powiązane ani iglaki,liście do końca nie sprzątnięte ale bałwanek liliputek ulepiony.Śniegu napadało tyle,że starczyłoby na dużego I było pierwsze otrzepywanie iglaków ;(

Bałwanek super, szkoda, że się topi, bo bym wzięła go do domu
Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:30, 11 lis 2016

Do góry
Ewik napisał(a)

Kradnę do folderu "prze-pię-kne! obrazy"
Jak to wszystko ogarnąć? 22:29, 11 lis 2016

Do góry
Teresko,

Zielona bardzo dobry pomysł Ci podsunęła.
Ty traktujesz każdą rabatę odrębnie, jakby sąsiednich nie było. Przez to ogród nie tworzy jednej całości. Jak to Magnolia napisała u Reni: trawnik to nie tylko resztki po zaplanowaniu rabat - musi mieć ładny kształt.
Popatrz na to:

Na zielono zaznaczyłam rabaty, a trawnik jak rzeka wije się dookoła domu.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:28, 11 lis 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
wcale nie pokazujesz ciagle tego samego, ja za kazdym razem inne rosliny widze sosenka np pierwszy raz
a trawki odbijajace sie w wodzie cudo
no i ja tez lbubie jak swietujesz

Nie świętuję.. chwila relaksu tylko była....

Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:26, 11 lis 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Anek twoje rabaty nawet w liściach cudne Piękne te trawy nad wodą. Ja już łapię doła zimowego i czekam na każdy weekend jak na zbawienie, roboty mam jeszcze od groma trudno będę rabaty w zimie sprzątać, może do wiosny zdążę ogarnąć, po uprawie roli przez sąsiadów mam jedną wielką kretówę zamiast trawy już , żadne suplementy nie działają masa tego trzeba by chyba tonę dać
Tobie zawsze na zimę narty zostają na poprawę humoru, a mnie foty u Ciebie

Ogród musi poczekać , w robocie mam tyły na ponad miesiąc, a może i na dwa .. a może i lepiej.. muszę szukać pocieszenia na zaś.. bo inaczej wariatkowo.. teraz pocieszam się nartami.. o ogrodzie nie myślę bo łapię nerwa.. Nie po to sadziłam by teraz marniało.. ale musi dać radę.. moja szkoła .. przetrwania.. Twoją dalię tez wykopałam.. zostały się białostockie, ale one to twarde sztuki

Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:24, 11 lis 2016

Do góry

Ogródek Iwony II 22:24, 11 lis 2016
Do góry
Hej Iwonko

A u nas dzisiaj o tak.. na dodatek trawy nie powiązane ani iglaki,liście do końca nie sprzątnięte ale bałwanek liliputek ulepiony.Śniegu napadało tyle,że starczyłoby na dużego I było pierwsze otrzepywanie iglaków ;(

Widzę,że u Ciebie druga ekipa majstrów popisała się,dach masz zrobiony.To dobrze.Sporo się na niego naczekałaś,teraz możesz odetchnąć,na zimę zabezpieczony.

Też czeka nas odnawianie w domu ale to chyba już wiosną.Poczekam na ciepełko Będę podglądać jak u Was idzie odnawianie domku

Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:23, 11 lis 2016

Do góry
Chwilowo było tak

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 22:22, 11 lis 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
Czosnki

Mount Everest - 13 szt.

.

Najlepsze z czosnków.. ale maja mieć sucho..

Najdłużej są ozdobne ze wszytkich u mnie I po przekwitnięciu też najładniejsze..

A tak wogle to zajrzałam by napisać, że przypomnij się o trawki wiosną, bo teraz chyba lepiej ich nie ruszać... zostawię resztę siewek..
Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:17, 11 lis 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
Trawy cudne, też ciekawa jestem co to za jedna bo chętnie bym nad swoje oczko nabyła. Woda w oczku jak idealnie doczyszczone lustro Super!

Przypomnij się o trawki, siewki piele.. a rośnie dość szybko.. jedna to już moja wyhodowana z siewek.. ale liście ostre jak zyletki.. bez grubych rękawic lepiej nie podchodzić.. Wycinałam z oczka i do dziś mam pokaleczone ręce.. a niby nie dotykałam jej .. Tę z brzegu z powodu wnuków muszę też wywalić,,, szkoda , ale za blisko przejścia rośnie

I zaczyna kwitnąć ..

Ogród Nety- moje marzenie 22:16, 11 lis 2016

Do góry
Uff, przyznam się, że ten warzywniak nie ułatwia zadania. To jest chyba czwarta wersja i pierwsza, która nadaje się do pokazania:

Zielone to nasadzenia a kółka to drzewka wielopniowe.
Tam, gdzie mają rosnąć te drzewka, linie nie są zaokrąglone, tylko tworzą taki dziubek:

Przy skarpie faktycznie będziesz musiała zrobić taki murek wznoszący, jaki Magnolia zaproponowała Reni.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 22:16, 11 lis 2016

Do góry
Ewuś, czy to zgrubienie między łodyżkami to pączek?? Kilka sadzonek już je ma. Będą kwitły??
[/quote
No pewnie że to kwiaty. Moje też już w takim stadium ,a 2 kwiatki już rozkwitły.
Wczoraj zebrałam 2 baldachy aminka na nasiona, mam nadzieję że nasiona będą ok.No dasz wiarę że on cały czas jest zielony, nie chce zbrązowieć .
Zielonym do góry... :) 22:14, 11 lis 2016

Do góry
A ostatnio dzialalam z tej strony ogrodu:

Na chwile obecna swierkow juz tu nie ma a pojawila sie Magnolia w towarzystwie brzozy. Strasza sniegiem jutro a ja mam plan...
Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:11, 11 lis 2016

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Przybiegam do Ciebie bo Danusia nasza dała mi namiar na Ciebie w związku z ciurkadełkiem . Mam zamiar w pzyszłym roku zamienić moje obecne na takie bez stojącej wody . Chcę na żwirowym placyku trzy większe kamiory z których woda będzie wypływać . Ty chyba masz coś w ten deseń ? Danusia napisała że pompa do tych 3 kamieni może być jedna ( oczywiście trzeba by było zamontować rozwidlenie ). Interesuje mnie jakiej mocy ta pompa ? . Jaką Ty masz ?

Jakaś tania i mała Nie pamiętam.. zwykła jak do fontanny, to nie daje dużo wody ani ciśnienia, byle tylko woda wypływała z rurki.. Rozwidlenie też samoróbka.. a w tym roku i bez rozwidlenia.. woda została się tylko na jednym kamieniu i bez fontanny.. nie che mi się czyścic kamieni z glonów .. a niestety tam gdzie woda tam i glony.
Ja kupiłam jakąś taka i w tego typu sklepach.. patrz na wysokość podnoszenia wody.. czyli jak wysokie kamienie, moje są wysokie , koło metra..

przykładowa pompa, a może nawet i taka sama
Edit. widać kamienie i zielone tam gdzie leci woda W tym roku niestety tylko 2 razy by oczyszczone.. i to trzeba "kerczerem" i to dość mocnym..
Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:10, 11 lis 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Trawy cudne, też ciekawa jestem co to za jedna bo chętnie bym nad swoje oczko nabyła. Woda w oczku jak idealnie doczyszczone lustro Super!
Zielonym do góry... :) 22:10, 11 lis 2016

Do góry
Po jednym zdjeciu, ale juz cos widac
Zdazylabym chwasty wyplewic, ale to na slowo honoru
Tutaj zawilcow musze przesadzic i to w najblizszych dniach

Kurde ze bym wiedziala czy mozna zawilcow dac w nogi rodkowa? Mam jednego klienta co to zamiast upiekszac starszy
Jak to wszystko ogarnąć? 22:10, 11 lis 2016

Do góry
Tak, Iwonko.. tak można to nazwać. A wygląda to tak:

Typografia ogrodu 22:05, 11 lis 2016

Do góry
sylwai napisał(a)

Dzieki,a ta płyta meblowa była cięta na wymiar?Jesli tak to jak wykończyliście boki?A gdzie najlepiej(najtaniej)taką płyte kupić?Ja bym chciała cos takiego ,tyle że u mnie byłoby to pod oknem dachowym.Teraz córka ma biurko z I i jest na nim mało miejsca.Jak by co to usuń
spoko niech zostanie bo piękny ten pokój wiesz my zwróciliśmy się do Pana który robił nam kuchnieni zamówił w hurtowni płyt w której zamawia wnętrza szaf kuchennych. Albo pomysł o jakimś blacie np kuchennym już z gitowym wymiarem
Zielonym do góry... :) 22:04, 11 lis 2016

Do góry
Po raz kolejna probuje wgrac zdjecia przedogrodek a. Moze teraz sie uda

Od nowa ... na przekór wszystkim 22:00, 11 lis 2016

Do góry
O matko, jak biało Składam oficjalny protest wobec takiej pogody
U nas blisko góry, ale jednak chyba ciut cieplejszy klimat Ale najchętniej na czas jesieni i zimy odleciałabym razem z boćkami i inymi skrzydlatymi do ciepłych krajów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies