U mnie na działce niesamowity misz-masz. Nie jestem pewna czy wprowadzenie kolorow na plan w czyms pomoze ale jesli tak napiszcie prosze co jest istotne do zaznaczenia. Wieczorem wrzuce wyrazniejszy plan.
Oto on:
Na moich żywotnikach, na całej ich długości zauważyłem, że igły zmieniły barwę na czarną.
Niektóre z żywotników mają po kilka już metrów, są wieloletnie.
Bardzo proszę o pomoc w indentyfikacji.
Z góry dziękuję,
Kamil
Dziekuję Aniu, bardzo mi miło, ze zajrzałaś do mnie
No przyznaje duzo się zmeiniło porównując zdjęcia z początku wątku i teraz. Róże ma młodziutkie dwulatki, zawsze broniłam sie pzred nimi, choroby mszyce itd. Niestetu i stety uległam i mam kilka odmian.
A kula jes bardzo wielka i w środku łyse grube konary, więc stożek byłby wyzwaniem. I na początku byłby łysym stożkiem, podobno ciś odbija z grubej gałęzi nawet, ale chyba już nie będę zmieniac tej kuli. Ograniczam jej wielkość, ale to też nie jest proste.
Na razie Heidi Klum jest faworytką jeśli chodzi o pokrój i ma mało kolców
Dla mnie to zdjęcie jest bardzo tajemnicze i klimatyczne. Pasowałoby jako ilustracja w jakiejś powieści ...widac jakieś ścieżki, przejścia, możnaby gdybać cóż tam się kryje w głębi?...jak to w książce
Agnieszko jak nabiorą masy będziemy dzielić
Wszystkie są cudne, takie wesołe.
Basiu postaram się podpisać wszystko czego nazwę znam. Jak zapomnę to daj znać
O ogrodach mogłabym non stop<3
Uwielbiam!
Milka my też podcinamy, kształtujemy ale stopniowo wraz z powstawaniem kolejnych rabat.
Mam zasieki na mamuty z przyciętych gałęzi. Chyba zrobimy ognisko na początek sezonu
Basiu miło mi bardzo
Cieszę się , że moje fotki przypadły Ci do gustu. Uwielbiam uwieczniać naturę. Później w długie jesienne i zimowe wieczory mam co robić
Projekt przerobiłam doszczętnie, dopasowując go do naszych potrzeb, mam nadzieję że to będzie przytulny domek
A jaki wy wybraliście?
Śniegowca kupię z pewnością. Właśnie przeglądam oferty na necie.
Gwiaździsta to moje marzenie, które w tym roku się spełni. W zeszłym roku szykowaliśmy rabaty. Kupiłam trochę, ale z magnolią postanowiłam poczekać do wiosny
Takich dużych drzew już nie sadzę, mam bardzo duży starodrzew, który zacienia sporo ogrodu. Na wiosnę będziemy prześwietlać.
piękne kropelki
Śniegowca dostałam od koleżanki z forum, ona kupiła taki większy okaz, trzymała go w donicy i też sobie poradził, zatem myślę, że lepiej kupić większy okaz.
Gwiaździste ma 3, 2 już wiekowe, posadziłam 2 w jeden dołek i mam cudowny widok dziś, tak samo zrobiłam z inną odmianą. Trzecia gwiaździsta posadzona rok temu, chciałam zieleń lasu rozjaśnić, rośnie szybko. Pięknie tez pachną
W tak dużym ogrodzie warto miec cedry, zachwycam się nimi, szybko rosną, uwielbiam buki trikolor i tamaryszki