Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z rzeźbą 20:57, 04 paź 2016

Do góry
Forumowo wracam jednak do roślinności, bo gdyby tu przypadkiem Szefowa zajrzała, to by mnie chyba nieźle pogoniła za zmianę tematyki wątku.

Więc kilka zdjęć z ostatniej soboty zapodam.

U mnie też winobluszcz się już jesiennie przebarwia:

Hosty żółkną:

Hortensjada 20:53, 04 paź 2016

Do góry
Bożenko cudnie i wyjątkowo w Twoim ogrodzie. Paktycznie przy każdym zdjęciu ocham i acham!
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:46, 04 paź 2016

Do góry
Kasiulek pytałaś o co chodzi z tym, że ta mała, ukorzeniona hortka jest trzykolorowa. Zobacz sama - to ten sam krzew, a ile różnych kolorów mają kwiaty . Cudna po prostu .
Ogród prawie romantyczny 20:46, 04 paź 2016

Do góry
Napia napisał(a)

Haniu, nawet nie wiesz, jak ja się cieszę

Lubię ogród jesienią, a przyznam, że kiedyś jesień nie miała dla mnie wielu uroków. Od czasu, gdy mam ogród, to się zmieniło. I bardzo się z tego cieszę

Miłego tygodnia U mnie nareszcie pada!!! Hurrra!!! W sobotę posadziłam róże i zastosowałam nicienie na pędraki, więc niech pada do soboty

Aksamitki w tym roku prawie dogoniły dalie. W ubiegłym roku tworzyły dywan, a w tym gąszcz nie do przebycia

A nie posiałas innego gatunku? Astry masz śliczne, aspirynka tez cudna.Pozdrówka.
Ogród z pergolą 20:44, 04 paź 2016

Do góry
A teraz prośba. oto mój wsiurowy plan tyłów
proszę was o opinie, nawet drastyczne, nawet łamiace serce i nie pozostawiające na mnie suchej nitki, KAŻDĄ
łącznie z wypiep...wszystkiego i robieniem od nowa jesli jest aż tak źle...

na dole jest dom, zdjęcie zaczyna sie od tarasu.tu jest połnoc, tam gdzie serby południe
czarne kroplki to drzewa, po lewo od tarasu grujeczniki po prawo jabłonie Royality
na rabacie grujecznikowej rosną juz hortki, na rabacie jabłonkowej jeżówki i red baron. i obok róże bordo
za grujecznikową planuje hosty w źwirze, potem w takim zygzaku rododendrony (te chore z frontu) i w samym rogu miskant variegatus
nasadzenia są w kwadraty 1,5x1,5 lub ich wielokrotność
na wprost tarasu jest jeszcze pusto ale myślę że pasowały by tez dwa drzewa (chciałabym ambrowce silku coś tam)w skarpecie bukszpanu i hortki. by było spojnie z bokami. niestety nie mam juz pomysłu co przed nimi.
altana będzie taka https://pl.pinterest.com/pin/166422148709590103/ tylko plecy i dach bedzie obity w pionie jak plac zabaw

jezu juz mam uwagę sama do siebie...te hosty w źwirku to wogole nie przypiął ni przylatał ://///

Mój ogród pod lasem 20:38, 04 paź 2016

Do góry
malgol napisał(a)

Rozchodnik Matrona i turzyca ceglasta

a tu z wrzosami

i plan dalszy i moje brzozy smeciuchy

Myslałam ze do Ursy wlazlam a tu......tez piknie ))))))
Ogrodowe przygody 20:20, 04 paź 2016

Do góry
ewsyg napisał(a)
Iwonko, dziękuję za zdjęcia alladina. Jakie różyczki zamówiłaś ? Ja skromnie, tylko trzy

Alladin jest ładny

ja na razie nie złożyłam zamówienia kupię chyba takie tylko z ARD bo nie zaryzykuję słabszych odmian
A jakie zamówiłaś?
Ogrodowe przygody 20:15, 04 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ślicznie kwitnæ. To z teraz?
Artemis i Theresę mam też

Tak Artemis i Marysia z niedzieli

Ogrodowe przygody 20:12, 04 paź 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Iwonko! Czym karmisz swoje róże, że tak pięknie Ci kwitną! Prześliczne są, aż spać nie będę mogła. Chyba jutro obejrzę je po raz kolejny

Aga widziałam Cię wczoraj na Placu Mickiewicza też byłam
No co by tu powiedzieć specjalnie nic nie robiłam nawet nie nawoziłam dużo w tym sezonie. Zapraszam w sezonie na początku czerwca jest na czym oko zawiesić. Szkoda że nie mam z tego sezonu zdjęć bym sobie powspominała lipcowa pastella + chipandale
Typografia ogrodu 20:06, 04 paź 2016

Do góry
Żuraw wylądował.mam jeszcze negatyw czyli biały żuraw na czarnym tle bo nie mogłam się zdecydować.może jeszcze zmienie.?
Dodam że plakat który stoi obok 10 minut po postawieniu stracił szybę...
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 20:05, 04 paź 2016

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Kolejny kawałeczek mureczka

W sumie, to niepotrzebnie tak po skraweczku pokazuję. Powinnam rąbnąć od razu całość jak Leon. tyle że ja taki dzieciuch trochę jestem mentalnie co się każdą pierdołą cieszy

My się kawaleczkami też cieszymy
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 19:58, 04 paź 2016

Do góry
Izabelko, ale codziennie cosik, to i tak więcej niż ja raz na jakiś czas. Teraz znowu zapowiadają deszcze z północy, znów będę uziemiona w domu.

Moje hortki

Podwórkowa rehabilitacja 19:51, 04 paź 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Przepiękny obraz Jolu. Na zakończenie dodam jeszcze ukochane brzozy z innego ujęcia na foto. Pędzlem co najwyżej drzwi mogę malować Podziwiam ludzi obdarzonych talentem. A Tobie dziękuję za chwile refleksji nad pięknem. Oj poszalałabym nad tym Twoim jeziorem

Może się jakaś okazja nadarzy, choćby przejazdem, w drodze nad morze np. Zapraszam
Szarobiałego ogrodowe początki. 19:47, 04 paź 2016

Do góry
Szarobialy napisał(a)
Czy myślicie, że powinnam kosić tą trawę? Ma niespelna cztery tygodnie. Zasiana 9 września.

Bardzo ładnie ten trawnik wygląda.

Kiedy kosić poczytaj tu:
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/298-trawnik-z-siewu-krok-po-kroku
Ogród na glinie 19:46, 04 paź 2016

Do góry
stokrotki na froncie
trochę się pokładają
jak są gęściej to się o siebie nawzajem opierają i jest ok

Ogród - Azyl Amatora 19:45, 04 paź 2016

Do góry
Pnące pelargonie na starym pniu...
Podwórkowa rehabilitacja 19:44, 04 paź 2016

Do góry
Przepiękny obraz Jolu. Na zakończenie dodam jeszcze ukochane brzozy z innego ujęcia na foto. Pędzlem co najwyżej drzwi mogę malować Podziwiam ludzi obdarzonych talentem. A Tobie dziękuję za chwile refleksji nad pięknem. Oj poszalałabym nad tym Twoim jeziorem
Ogród - Azyl Amatora 19:41, 04 paź 2016

Do góry
Nikita napisał(a)

Rabata wyszła rewelacyjnie. Ja myslałam o czerwonym/różowym kolorze w postaci żurawek, ale czerwony berberys wygląda jeszcze lepiej (...i mniej z nim kłopotów).
Ławeczka też fajna, trąca "myszką"...pamiętam takie z lat młodzieńczych. Widzię ją w jakimś kontrastowym kolorze, żeby przyciągała wzrok i odwracała uwagę od betonowego słupa za nią.

PS. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO z okazji dnia chłopaka!!!

Magda, ta ławka bardzo mi sie podoba a do tego jest bardzo wygodna... na betonowy słup puszcze powojnika Rubensa.
Dla Ciebie tez wielkie dzięki za życzenia...
Ogród - Azyl Amatora 19:38, 04 paź 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Mnie padły, a u ciebie super kwitną
zostawiam życzenia, dziś macie święto

Irenko, dziękuje za życzenia. Dla ciebie kwiatek...
Ogród prawie romantyczny 19:34, 04 paź 2016

Do góry
Napia napisał(a)

Tak to Aspiryna. Jedna z najpiękniejszych i najbardziej niezawodnych róż.
Uwielbiam ten blady róż

Ooooo, taką chcę, jest piękna.

Napia napisał(a)

Na jakim stanowisku rośnie ta Horcia? Ma cudny kolor.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies