U mnie na froncie już goła panna, formowane 2 szt też już golizną świecą, a za domem w lesie mają jeszcze resztki sukienek
Trzeba je kochać, by im wybaczyć pylenie, śmiecenie nasionkami, liśćmi i tą ekspansywność korzeniową
Ale jak ich nie kochać, ja swoim wiosną nawet pień szoruję, bo od północnej strony zachodzą mchem... i wolę białe nóżki niż brudnawe... z dereniem są do schrupania śliczne
Moudry sa zupełnie inne, jako że mam obie i tyle samo czasu, widzę różnice, w liściach i kłosie, kłos Moudry jest czarny.
Super wycieczka, serdecznie zapraszam, odbiór osobisty najlepszy
tu mam szpaler Moudry
kłosy są szczuplejsze, węższe, kępa inna
Małgosiu, miło to słyszeć bardzo dziękuję. Powiem, że mnie moja jesień po raz pierwszy tak się podobała, warto było zmieniać
buziaki, a co do priv, na razie nic godnego polecenia.
Mam tyły u siebie i u was, chaotycznie mi idzie wszystko
Haniu, ale wspomnienia. Koniecznie musisz Wrocław odwiedzić, porównać....
Nie ma co wybaczać, spacerowanie i twoje wspominki, byłyby bardzo ciekawe i pouczające
Kurcze, no fajnie...podoba mi sie , hmm, tylko czy te moje derenie IH nie sa za małe na tyły Anabelek? I mam wątpliwości czy ML będzie miał wystarczająco słońca bo w połowie rabaty zaczyna się zacienienie od gałęzi drzew?
Ta trawa tak wygląda o tej porze, to rozplenica Black Beuty. Mają chyba 3 lub 4 lata.
Mam sporo siewek, podzielę się wiosną, teraz nie wskazane je wykopywać.
Alu, ja sama już u siebie nie na bieżąco pląta mi się, komu odpisałam, komu nie.
My jutro wiążemy trawy, o ile pogoda dopisze.
na tej rabacie mam 3 wielkie kępy tej rozplenicy, a siewek wkoło wszędzie, niektóre ogromne.
czerwone z tyłu krechy to derenie, przed nimi po łuku Anabelki, przed hortkami trzy cisy, po lewo szara plama to np ML, różowe punkciki rozplenice, a różowa plama to zawilce, a jako obwódka to ID z tufciakami ???
a i przed ML mozna dac choiny, bo o nich zapomniałam
przepraszam, że taki nijaki rysunek, ale to w pracy robione tak na gorąco