Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 07:36, 19 sty 2017

Sylwia z tym 40 to może ciut przesadziłam, ale ma gdzieś tak między 30 - 40 cm, plis kwiaty to będzie ok. 50-60 cm. Mam go w dwóch miejscach: przy lilaku, gdzie jest bardzo sucho rośnie mniejszy. A w drugim miejscu, gdzie ma lepsze warunki kępy rosną spore, tak jak wyżej napisałam.

Kamila i Kasia, dzięki Wam za uwagi. Mam nadzieję, że w tym roku to już kupię te ambrowce, bo mam je już tak od trzech lat na oku.
Iwk4 08:43, 19 sty 2017

Zana napisał(a)
Sylwuś, mam ten większy czyli normalny.

Na pincie już sobie wpisałam.Dzięki Normalnie jestem pod ważeniem, że ktoś mnie pinuje.

A ja znalazłam tylko fotkę, co Aniu sama zapinowałam z twoimi różami. Nie umiem szukać?
Zana 10:24, 19 sty 2017

Iwonka, trzeba wpisać "Ogród z rzeźbą" w polu do wyszukiwania, potem enter i leci. Ale nie ma zbyt dużo zdjęć. To, o którym piszesz sama sobie od Ciebie zapinowałam.

Ja za to nie umiem przypiąć jakiegoś zdjęcia z forum na pina. Jak to się robi?
Pszczelarnia 13:13, 19 sty 2017

Zana napisał(a)

Też czytałam o tym. Ja mam zamiar kupić takie trochę większe, ok. 2 m. Takie też się do młodych zaliczają?

Tak, chodzi o wrośnięcie korzeni w ziemię. Muszą być zakorzenione dobrze, co oznacza, że właściwie wiązki w pniu współpracują z korzeniami (a w lecie z liśćmi też). Nawet gruby pień przy nieukorzenionym drzewie nie pomoże zimą. Musi być ciągłość "naczyń". Dlatego zaleca się obsypywanie kopczyków, jako pierwsze, w dalszej kolejności osłanianie pnia.

Drzewo nawet wielkie a nieukorzenione musi być otoczone opieką.
Pszczelarnia 13:14, 19 sty 2017

Zana napisał(a)
Iwonka, trzeba wpisać "Ogród z rzeźbą" w polu do wyszukiwania, potem enter i leci. Ale nie ma zbyt dużo zdjęć. To, o którym piszesz sama sobie od Ciebie zapinowałam.

Też nie wiem.

Ale pozdrawiam serdecznie.
Kawa 13:57, 19 sty 2017

haha tez nie wiem

ja mam sleder silouette w tym roku kupiony zadołowany okryty agro
mam nadzieje ze przeżyje
anna_t 14:18, 19 sty 2017

Zana napisał(a)

Anula a jak najeżdzasz myszką na fotke to nie pokazuje Ci sie w lewym górnym rogu zdjęcia czerwony punkcik "zapisz"?
jak nie to wpisz w google "wtyczka pinterest" i wyskoczy Ci stronka gdzie do odpowiedniej swojej wyszukiwarki podepniesz wtyczke pinterest i wtedy zacznie Ci sie pojawiać na fotkach ten napis "zapisz"
Iwk4 20:06, 21 sty 2017

Ania już doradziła. Trzeba wyszukać aplikację do danej przeglądarki. Potem już łatwo.
Aniu, napisałam u mnie o mojej różance, na którą posadzę Lavender Ice. Przy samej scieżce. Wysadzić muszę tylko stamtąd dwie bordowe różyczki kupione z Janiny. Kolorem do reszty nie grają. I wyrzucam z pobliska liliowce, kwitły na bordowo i czerwono. Gryzło się.
Żebyś nie szukała:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=565
Zana 14:24, 22 sty 2017

Pszczółko bardzo Ci dziękuję za te fachowe porady. Biorę do serca i przede wszystkim do głowy.

Kamila życzę, żeby przeżył

Aniu tak zrobiłam i działa. Dzięki wielkie!
Zana 14:34, 22 sty 2017

Iwonka już czytałam. LI śliczne są, dla Ciebie moje ubiegłoroczne młodziaki: