Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Klon o czerwonych liściach 12:00, 28 gru 2013

Do góry
O tej odmianie jest bardzo mało informacji, tylko jedna szkółka ją oferuje. Nie wiem czy będzie kulisty.

Przypadłością kolorowych bordowych klonów jest mączniak, trzeba pryskać profilaktycznie, bo bardzo objawy czyli szary nalot na liściach szpeci drzewo.

Przywiąż go pionowo do mocniejszego palika Teraz jest słabo umocowany pieniek i pochyło, tak może zostać, a lepiej będzie wyglądał pionowo.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:43, 28 gru 2013

Do góry
Teraz muszę chyba zmienić wianek na noworoczny Wisi sobie we wnęce i czeka na Sylwestra.
Puste pole z wysepką kwiatową 11:36, 28 gru 2013

Do góry
Elu dziękuję za wspaniałe dzieła, jakie własnymi rączkami dla nas wykonałaś, gwiazdki misterne na szydełku i pozostałe różności.

Życzę wspaniałego Nowego Roku, trzymaj się i zaglądaj do swojego wątku Bądź z nami
Zegar słoneczny 11:31, 28 gru 2013

Do góry
Może Ewciu centralnie, jako rondo w warzywniku na środku?

Jeżówka - Echinacea 11:26, 28 gru 2013

Do góry
Nazw jeżówek kolorowych jest więcej w galerii w artykule

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/200-jezowka-echinacea-roslina-o-wyjatkowych-wlasciwosciach/photos
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:12, 28 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sebek, dobry zawód+umiejętności+pracowitość = sukces również finansowy i "wypruwanie" nie będzie potrzebne.

Wszystkie cechy posiadasz, życzę sukcesu w realizowaniu marzeń, ja też mam marzenia na całkowitą rewolucję w życiu i te marzenia powinny nastąpić w ciągu najbliższych dwóch lat.

Też późno, ale gdy podejmowałam ważne decyzje życiowe, o tym jeszcze co teraz marzę - nie marzyłam. Spełniłam jedne marzenia, pojawiły się ambitniejsze i mam nadzieję, że sił starczy.

Będę pokazywać realizację marzeń, jeśli zrealizujemy nasz plan w 2014 z Wiciem

Świete słowa Amen
Metamorfozy ogrodowe 11:03, 28 gru 2013

Do góry
Bardzo zadbane, podziwiam pracowitość i talent
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:02, 28 gru 2013

Do góry
Sebek, dobry zawód+umiejętności+pracowitość = sukces również finansowy i "wypruwanie" nie będzie potrzebne.

Wszystkie cechy posiadasz, życzę sukcesu w realizowaniu marzeń, ja też mam marzenia na całkowitą rewolucję w życiu i te marzenia powinny nastąpić w ciągu najbliższych dwóch lat.

Też późno, ale gdy podejmowałam ważne decyzje życiowe, o tym jeszcze co teraz marzę - nie marzyłam. Spełniłam jedne marzenia, pojawiły się ambitniejsze i mam nadzieję, że sił starczy.

Będę pokazywać realizację marzeń, jeśli zrealizujemy nasz plan w 2014 z Wiciem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:39, 27 gru 2013

Do góry
Taka luźna propozycja, bo nie wiem z której strony patrzysz na tę rabatę, ale dobierając odpowiednio wysokości roślin może być uniwersalna

1 - trzmielina na pniu albo cyprysik kula na pniu, koniecznie żółte
2 - tuja wschodnia 'Aurea Nana' albo kuliste tuje żółte lub zielone
3 - kule od największej do najmniejszej
4 - niskie trawki lub turzyce
5 - żywopłocik z bukszpanu strzyzony
6 - 5 szt innych trawek (lub inne turzyce)
7 - Carex 'Prairie Fire' - rudziejący na jesień
8 - niskie różaneczniki jakuszimańskie, ciemny fiolet
9 - żółte cosik albo Carex Evergold
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:25, 27 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bardzo ślicznie kolorystycznie jest, fiolet świetnie komponuje się z mocnym różem i bielą

Dziękuję i cieszę się, że się podoba
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:55, 27 gru 2013

Do góry
U mnie brak czasu na poświęcenie się tylko zdjęciom, prowadzę zbyt skomplikowaną i złożoną działalność

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:53, 27 gru 2013

Do góry
Jeśli chodzi o zdjęcia, to praktyka jest najważniejsza, z każdej lustrzanki da się wycisnąć ładne zdjęcia. Bardzo liczy się też kadrowanie, nie tylko ustawienia aparatu. Z biegiem lat wiesz coraz więcej i coraz lepiej Ci wychodzi.

Jeśli ktoś zaczyna z lustrzanką, dobrym pomysłem jest kurs fotograficzny Też mam takie plany
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:39, 27 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tak właśnie zrobiłam, ale raczej szansa jest na 50 procent. U mnie nigdy nie przezimowała w gruncie, a w garażu dała radę, tylko blade pędy puszczała, ale przycięłam wiosną i było ok.

Dzięki Danuś za radę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:29, 27 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Przylecą expressem na 2 stycznia podobno

Oni są solidni, będa na bank
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:28, 27 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ja sobie dzisiaj w USA kaloszki zamówiłam (kolejne ale u nas koloru nie było), a co tam, pozazdrościłam Irence że ma lampki ze Stanów, więc ja kaloszki tez mogę mieć. dodatki do nich już mam czyli na ręce specjalne ocieplacze i szal Dorobię sobie jeszcze coś na drutach na nogi Będzie dobra stylizacja na wiosnę

Danusiu jestem dumna z ciebie
Alez to bedzie stylizacja!
Taka zima niech zostanie na stałe, klimat się zmienia wiec moze u nas będzie, jak w Anglii, bo u nich też się zmieniło
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:24, 27 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ireno nalewka kawowa posmakowana, super jest, a jeden kieliszek nawet wylany. hahaha, obrus w praniu, stół złożony, pogoda jest, mama odwieziona, chłopaki moje prawie w robocie.

Jak to mówią święta, święta i po świętach

To się cieszę, że smakowala, moim gościom też
U mnie też juz codzienne działania, fajnie że swięta były, fajnie, że już po, jeszcze Sylwester i prawie wiosna i ogrod, po tym jedzeniu wskazane
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:54, 27 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Cosik dzisiaj poczytałam i wiem nawet jakie planujesz dekoracje na następny rok

A ja nie wiem jeszcze ale chyba muszę zadziwić samą siebie. Skromnie w tym roku, ale tak też lubię.
Wiem o bieli a podłoga jaka?

Jak tam prezenty? Świetne? Oczekiwane?

Prezenty pachnące Udane
U mnie w tym roku też były skromne i bardzo proste dekoracje - i szczerze podobały mi się bardziej niż setki kolorowych światełek i plątające się wszędzie kable
Na Pinsie zbieram sobie inspiracje na dom, podłoga marzy mi się dębowa - bielona Plus grafitowe płytki Ahhh marzenia - jak wygram Totka to zaczynam się budować Bo w głowie już mam wszystko zaplanowane - nawet ustawienie kanapy w salonie
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:52, 27 gru 2013

Do góry
Tak właśnie zrobiłam, ale raczej szansa jest na 50 procent. U mnie nigdy nie przezimowała w gruncie, a w garażu dała radę, tylko blade pędy puszczała, ale przycięłam wiosną i było ok.
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:51, 27 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
U mnie werbena w garażu też tak wyrasta, przetrzymam ją. W zimozielonym nasypałam kopczyki z kory, zostały w gruncie.

Danusiu a co z ta na dworzu, obsypać korą i stroiszem? Ania mi łodyżki z korzeniami przysłała i pokazały się listki pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:50, 27 gru 2013

Do góry
Bardzo ślicznie kolorystycznie jest, fiolet świetnie komponuje się z mocnym różem i bielą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies