Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:39, 27 gru 2013

Do góry
Taka luźna propozycja, bo nie wiem z której strony patrzysz na tę rabatę, ale dobierając odpowiednio wysokości roślin może być uniwersalna

1 - trzmielina na pniu albo cyprysik kula na pniu, koniecznie żółte
2 - tuja wschodnia 'Aurea Nana' albo kuliste tuje żółte lub zielone
3 - kule od największej do najmniejszej
4 - niskie trawki lub turzyce
5 - żywopłocik z bukszpanu strzyzony
6 - 5 szt innych trawek (lub inne turzyce)
7 - Carex 'Prairie Fire' - rudziejący na jesień
8 - niskie różaneczniki jakuszimańskie, ciemny fiolet
9 - żółte cosik albo Carex Evergold
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:25, 27 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bardzo ślicznie kolorystycznie jest, fiolet świetnie komponuje się z mocnym różem i bielą

Dziękuję i cieszę się, że się podoba
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:55, 27 gru 2013

Do góry
U mnie brak czasu na poświęcenie się tylko zdjęciom, prowadzę zbyt skomplikowaną i złożoną działalność

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:53, 27 gru 2013

Do góry
Jeśli chodzi o zdjęcia, to praktyka jest najważniejsza, z każdej lustrzanki da się wycisnąć ładne zdjęcia. Bardzo liczy się też kadrowanie, nie tylko ustawienia aparatu. Z biegiem lat wiesz coraz więcej i coraz lepiej Ci wychodzi.

Jeśli ktoś zaczyna z lustrzanką, dobrym pomysłem jest kurs fotograficzny Też mam takie plany
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:39, 27 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tak właśnie zrobiłam, ale raczej szansa jest na 50 procent. U mnie nigdy nie przezimowała w gruncie, a w garażu dała radę, tylko blade pędy puszczała, ale przycięłam wiosną i było ok.

Dzięki Danuś za radę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:29, 27 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Przylecą expressem na 2 stycznia podobno

Oni są solidni, będa na bank
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:28, 27 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ja sobie dzisiaj w USA kaloszki zamówiłam (kolejne ale u nas koloru nie było), a co tam, pozazdrościłam Irence że ma lampki ze Stanów, więc ja kaloszki tez mogę mieć. dodatki do nich już mam czyli na ręce specjalne ocieplacze i szal Dorobię sobie jeszcze coś na drutach na nogi Będzie dobra stylizacja na wiosnę

Danusiu jestem dumna z ciebie
Alez to bedzie stylizacja!
Taka zima niech zostanie na stałe, klimat się zmienia wiec moze u nas będzie, jak w Anglii, bo u nich też się zmieniło
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:24, 27 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ireno nalewka kawowa posmakowana, super jest, a jeden kieliszek nawet wylany. hahaha, obrus w praniu, stół złożony, pogoda jest, mama odwieziona, chłopaki moje prawie w robocie.

Jak to mówią święta, święta i po świętach

To się cieszę, że smakowala, moim gościom też
U mnie też juz codzienne działania, fajnie że swięta były, fajnie, że już po, jeszcze Sylwester i prawie wiosna i ogrod, po tym jedzeniu wskazane
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:54, 27 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Cosik dzisiaj poczytałam i wiem nawet jakie planujesz dekoracje na następny rok

A ja nie wiem jeszcze ale chyba muszę zadziwić samą siebie. Skromnie w tym roku, ale tak też lubię.
Wiem o bieli a podłoga jaka?

Jak tam prezenty? Świetne? Oczekiwane?

Prezenty pachnące Udane
U mnie w tym roku też były skromne i bardzo proste dekoracje - i szczerze podobały mi się bardziej niż setki kolorowych światełek i plątające się wszędzie kable
Na Pinsie zbieram sobie inspiracje na dom, podłoga marzy mi się dębowa - bielona Plus grafitowe płytki Ahhh marzenia - jak wygram Totka to zaczynam się budować Bo w głowie już mam wszystko zaplanowane - nawet ustawienie kanapy w salonie
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:52, 27 gru 2013

Do góry
Tak właśnie zrobiłam, ale raczej szansa jest na 50 procent. U mnie nigdy nie przezimowała w gruncie, a w garażu dała radę, tylko blade pędy puszczała, ale przycięłam wiosną i było ok.
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:51, 27 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
U mnie werbena w garażu też tak wyrasta, przetrzymam ją. W zimozielonym nasypałam kopczyki z kory, zostały w gruncie.

Danusiu a co z ta na dworzu, obsypać korą i stroiszem? Ania mi łodyżki z korzeniami przysłała i pokazały się listki pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:50, 27 gru 2013

Do góry
Bardzo ślicznie kolorystycznie jest, fiolet świetnie komponuje się z mocnym różem i bielą
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:49, 27 gru 2013

Do góry
U mnie werbena w garażu też tak wyrasta, przetrzymam ją. W zimozielonym nasypałam kopczyki z kory, zostały w gruncie.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:46, 27 gru 2013

Do góry
Cosik dzisiaj poczytałam i wiem nawet jakie planujesz dekoracje na następny rok

A ja nie wiem jeszcze ale chyba muszę zadziwić samą siebie. Skromnie w tym roku, ale tak też lubię.
Wiem o bieli a podłoga jaka?

Jak tam prezenty? Świetne? Oczekiwane?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:43, 27 gru 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Danusiu - koniecznie pokaż te kaloszki jak przylecą zza oceanu

Przylecą expressem na 2 stycznia podobno
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:43, 27 gru 2013

Do góry
E tam, tak Ci się zdaje Agnieszko, poćwiczysz. Jak chcesz przyjedź do mnie na naukę, chociaż ja nie kształciłam się w tym kierunku, robię to intuicyjnie i daleko mi do mistrzostwa, ale mogę pomóc co umiem.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:40, 27 gru 2013

Do góry
A ja sobie dzisiaj w USA kaloszki zamówiłam (kolejne ale u nas koloru nie było), a co tam, pozazdrościłam Irence że ma lampki ze Stanów, więc ja kaloszki tez mogę mieć. dodatki do nich już mam czyli na ręce specjalne ocieplacze i szal Dorobię sobie jeszcze coś na drutach na nogi Będzie dobra stylizacja na wiosnę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:38, 27 gru 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Niestety...Polska to nie Anglia i nawet nie Irlandia
Zima przyjdzie i posiedzi pewnie do maja

Oby Józiu się nie sprawdziło to do maja bo że śnieg spadnie i mróz będzie - to pewne jest
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:37, 27 gru 2013

Do góry
Dziękuję za miłe wpisy, poczytałam, że Agnieszka też dostała nowy aparat. Napiszcie mi na pw jakie modele Będę się cieszyć, a może cosik podpowiem, jakie obiektywy itd? Aparat jest bardzo ważny w dokumentowaniu ogrodu i sprawia radość gdy to co zrobicie również pięknie wygląda i w realu i na zdjęciach Wiem coś o tym.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:03, 27 gru 2013

Do góry
Na tle siatki posadź żywopłot strzyżony z buka, będzie wyglądał naturalnie, czerwony albo zielony. Może też być grab.

Takie widoki w Anglii zasłaniają właśnie bukiem

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/368-sadzenie-zywoplotow-lisciastych-z-nagimi-korzeniami

Pnącze odradzam, będzie tylko na wysokość siatki, zimą zgubi liście (no chyba że bluszcz). ale nade wszystko polecam buk.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/243-lisciaste-zywoploty-szpalery-i-tunele

Jak obsadzić ten rów znajdziesz tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2861-naturalny-strumien-ciek-wodny-row-w-ogrodzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies