Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 14:26, 09 lis 2016

Do góry
Patrząc na sam plan, to pomyślałam, ze rozstaw drzew mógłby wyglądać tak:

Przy budynku gospodarczym jest wąsko, więc tam graby lub buki kolumnowe, amanogawy itp. Za domkiem też może być jakiś soliter kolumnowy, który sie ładnie przebarwia na zimę, np ambrowiec, buk Dawyck Gold lub Purple, coś co wyróżnia się kolorem.

W rogu działki większe drzewo, z większą naturalną koroną. A wzdłuż płotu, na tej szerszej rabacie mogłyby być Umbry wysoko szczepione albo śliwy wiśniowe- cokolwiek.

Pomyślałam, że pod tym większym drzewem w rogu mogłaby być półokrągła ławeczka, gdzie można sobie posiedzieć i poczytać w cieniu, albo pod grabami przy budynku gospodarczym.
Malutki pod lasem 14:26, 09 lis 2016

Do góry
Dominika, Kamila, wszystko dobrze. Nie martwcie się, niepotrzebnie smutną buźkę dodałam, ale to dlatego, że mi Was brakuje i tych rozmów. Chyba jestem uzależniona, jednego dnia bez Was nie mogę wytrzymać
Dla Was dzisiajszy mój mróźny poranek.
Zmykam teraz i postaram się do wieczora wszystko sobie poukładać.
Gunnera - parzeplin 14:20, 09 lis 2016

Do góry
Teresko twoja już pod kołderką a moja jeszcze zielona, sama nie wiem co mam z nią zrobić ,obciąć czy jeszcze zostawić ?

Ogród Cioci cz. 3 13:57, 09 lis 2016

Do góry
Widač z góry że trawa nawozu jesiennego nie dostała.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 13:55, 09 lis 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Haniu, ślę życzenia i na flaszencję się załapałam. Niech Cie pogoda ducha nie opuszcza.

Ewuś za życzenia dziękuję, zdjęć nie zdążyłam zrobić i już ciemno sie zrobiło./znów czarne chmury/
Jak wiecie, wykopane dalie miałam, ale transort był nie do wzięcia./ A dziś w szybkim tempie -hop siup, Zbieraj sie Hanusia, no i karpy już mam w piwnicy. Część opisana, a część chyba znów loteria.

Okazja była, to i doniczki z pietruszką na parapet kuchenny trafiły, i szczypiorek!
A jak już za okno kuchenne sie wzięłam, to i kiełki rzodkiewkowe nastawiłam. A teraz spokojnie czekam na koniec lutego!

Ogród Cioci cz. 3 13:53, 09 lis 2016

Do góry
Kilka fotek tabletem robionych. Jakość kiepska ale kolor widać
Ogród Cioci cz. 3 13:49, 09 lis 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
U mnie też jeszcze Nigra ma część liści, ale już coraz mniej, świeci za to Perukowiec

Perukowiec jest piękny ale gdy jest dużyMiałam na niego ochotę ale miejsca zbyt dużo potrzebuję. Tawułki za to jeszcze kolorowe i azalie
Ogród w Tarnowie 13:41, 09 lis 2016

Do góry

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:32, 09 lis 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
To może tak..żeby to jakoś usystematyzować...
O tej rabatce pod oknem kuchennym mówię...oczywiście po dostosowaniu jej do projektu- póki co, to taki "wypierdek".
Teraz rośnie tam klon artropurpureum i 'Seiryu'. Jest tam też jeden rodek, dwie trawy pampasowe i jedna, która miała być trzecią pampasową, a okazała się Grackiem. Tulipanowiec.
Z różności to i orliki tam są, i jakiś mini świerk, i trawa niedźwiedzia i jedna różowa róża Dywan chiński.

Chciałabym tam rabatę klonowo-rodkową z naciskiem na klonową...

Jak Ty tyle różności zmieściłaś na tej rabatce pod oknem, to ja nie wiem

Ale ławeczka z drugiego zdjęcia super
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:29, 09 lis 2016

Do góry
To może tak..żeby to jakoś usystematyzować...
O tej rabatce pod oknem kuchennym mówię...oczywiście po dostosowaniu jej do projektu- póki co, to taki "wypierdek".
Teraz rośnie tam klon artropurpureum i 'Seiryu'. Jest tam też jeden rodek, dwie trawy pampasowe i jedna, która miała być trzecią pampasową, a okazała się Grackiem. Tulipanowiec.
Z różności to i orliki tam są, i jakiś mini świerk, i trawa niedźwiedzia i jedna różowa róża Dywan chiński.

Chciałabym tam rabatę klonowo-rodkową z naciskiem na klonową...

Ogród w Tarnowie 13:27, 09 lis 2016

Do góry
Wczoraj do słońca wdzięczył się modrzew europejski

Ogród Nety- moje marzenie 13:24, 09 lis 2016

Do góry
A ja Asiu myślałam żeby to w tą stronę zrobić:

Co tam będzie rosło, to oczywiśce do dyskusji. Ale myślałam zrobić tam półokrągłą rabatę i pociągnąć ją aż do sadu i obsadzić łanem trzcinnika.
Ogród, mydło i powidło. 13:20, 09 lis 2016

Do góry
Różyczki w śniegu

Ogród Nety- moje marzenie 13:17, 09 lis 2016

Do góry
Kombinuję w tym kierunku, tylko nie za bardzo mogę utrafić w linie.
Wejście do warzywnika trzeba by było przenieść obok sadu.

Ogród z widokiem na jezioro 13:09, 09 lis 2016

Do góry
yolka napisał(a)

Super słoneczne fotki zazdraszczam u mnie niby dziś cieplej ale mokro to dreszczowo ...czekam jeszcze na słoneczko a tu zapowiadają śnieg i czytam że już spadł gdzie nie gdzie miejmy nadzieje że nie będzie zima zbyt zimna buziolki Yolcia
Pszczelarnia 13:02, 09 lis 2016

Do góry
To jeszcze w ramach rozgardiaszu i zleconej mi obserwacji gruszy ozdobnej, pokażę jak ważny jest dostęp światła dla niektórych drzew. Np. ta grusza ewidentnie odsuwa się koroną od 30-letniej wiśni (była przeznaczona do wycinki ale jeszcze owocuje i mi szkoda). Widać, że korona nie jest zabudowana równomiernie, eM. miał podciąć wiśnię, zapomniał (zastosować wobec niego metodę "na lodówkę"). Grusza ma słońce wschodnie, południowe a od zachodu właśnie ma tę wiśnię.

Myślę sobie, że przy drzewach które budują taką owalną koronę ważny jest jej pokrój nienaganny. Przy drzewach "rozciapierzonych" nie ma to aż takiego znaczenia.
Oczywiście grusze można ładnie kształtować/przycinać.

Typografia ogrodu 12:48, 09 lis 2016

Do góry
Bałagan w stołówce
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:47, 09 lis 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Znikam z forum , nie dam rady myśleć o świętach w listopadzie.....

kochana
już zmieniamy zatem temat
zostań z nami

Być Rodzicem
wiadomo że łatwo nie jest.
Chodzę od dwóch miesięcy na kolejną część warsztatów rozwojowych z cyklu Dobry rodzic.

tu jest bardzo fajna książka pomocna z przykładami i omówieniem.
http://aros.pl/ksiazka/rodzenstwo-bez-rywalizacji-2?gclid=CI-RtebLm9ACFVLcGQodgIwIhg

Wczoraj dostała test
dzielę się nim z Wami , przy kawce można sobie zrobić

Typografia ogrodu 12:46, 09 lis 2016

Do góry
W zagajniku.mało go pokazuje bo tu jeszcze balagan ale z jesienia mu do twarzy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies