Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:56, 08 lis 2016

Do góry
violka171 napisał(a)
buziam Basiu

Violu ;

Ogród pod lasem 13:52, 08 lis 2016

Do góry
Róża w doniczce, czeka na Ciebie. Kiedy miałabyś czas wpaść?

Takietamy przy okazji:

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:51, 08 lis 2016

Do góry
Kiścień i perukowiec

i goły dereń

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:47, 08 lis 2016

Do góry
Ale piękna dziś pogoda ..

to już ostatnie kolory ,tej jesieni
zrobiłam fotki rano,bo po dzisiejszym mrozie liście lecą na potęgę ...jutro będa gołe badyle

berberys- Cobolt i Bagatella

Irga i tawuła

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:47, 08 lis 2016

Do góry
makadamia napisał(a)

ROTFL

No dobra, Martusiu

Pamiętasz, że na początku kombinowania podobały Ci się takie wycinki z kół koncentrycznych?
I znasz pewnie te inspiracje z żywopłotami przeplatanymi bylinami:
https://pl.pinterest.com/pin/285486063859337281/
https://pl.pinterest.com/pin/285486063859235313/
https://pl.pinterest.com/pin/285486063859235599/

No więc wymyśliłam, żeby to połączyć:

Mam nadzieję że widać te ciemnozielone pasy: to są żywopłoty różnej wysokości - przy trawniku najniższe, przy brzozach najwyższe. Pod samymi brzozami, tak jak Gruszka radziła, nic bym nie sadziła, tylko przed żywopłotem.

Problem jest jedynie taki, że ten tył zupełnie nie pasuje do przodu

Fajny pomysł
U siebie kombinuję z kołami ... ale z czym się je te koncentryczne?
Ogród nowoczesny w pradolinie Warty 13:45, 08 lis 2016

Do góry
Hej Ewelino Dziś zaskrońców nie spotkałam, ale za to po raz kolejny dostrzegłam coś, co mi się spodobało w moim własnym ogrodzie Zmrożone opadłe liście, szron na roślinach, nawet nagrałam filmik z odgłosem opadających liści. Kilka widoczków z dzisiejszego poranka:

Czy to byłaby dobra miejscówka dla aminka ?

Słońce usiłuje się przedrzeć

Molinii ze szronem do "twarzy:

Klon już goły, zmrożone liście leżą koło lawendy:

Efffa napisał(a)
Pokaż aktualne fotki...
Co do zaskrońca, to na jego widok pewnie by mnie z 2 wsie dalej słyszeli.Wpadłabym w panikę, Nie odróżniam tych wszystkich "glistów"od siebie.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:30, 08 lis 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Z tymi żywopłotami to się trochę zamieszanie zrobiło.
W tym rysunku powinnam go wygumkować, bo po naradzie z Gruszką ustaliłyśmy, że żywopłot tam nie da rady.

W międzyczasie była również wersja nowoczesna, w której żywopłot był przed brzozami, za to dereni nie było wcale. Z tej wersji rezygnujemy

Zostają same brzozy i derenie. Trudno, zimą będzie... mniej ładnie

Przerobienie stożków na choinki to super pomysł, ale wystawa zostaje ta sama - północna.
Co więcej, dużo więcej światła tam nie będzie, bo widzę, że sąsiad tuj nie ma zamiaru przycinać, więc urosną.

Za to zrobi się więcej miejsca na chciejstwa

Podejrzewam, że sąsiedzi po definitywnym zakończeniu inwestycji "basen", wezmą ekipę, która zrobi totalny roz....i cały ogród. Zatem temat tuj -kto wie...

W zimie będzie pięknie- białe brzozy i czerwone derenie- będzie patriotycznie

PS. Dla zainteresowanych Widzicie moją balkonową balustradę......?
Ogród w cieniu brzozy 13:26, 08 lis 2016

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Znalezione inne kolorki, słabo się rozrastają te moje astry.

Górnego piętra astrów wciąż brak.

[img size=640x480]

Nie można przejść obojętnie!
Przepiękna jesienna rabata i gdzie tu brak kolorów ?
Niejeden by chciał tak umalować swoje jesienne rabaty

pozdrawiam

p.s.

a te trawki zwiewne to co? proso?
Ogród tworzony z pasją 13:21, 08 lis 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
U mnie dzisiaj przymroziło trochę.

Piękności widoki
Ogród tworzony z pasją 13:08, 08 lis 2016

Do góry
U mnie dzisiaj przymroziło trochę.
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:56, 08 lis 2016

Do góry
Milka napisał(a)
(...)

miłorzęby się połączyły, cudownie świeciły żółcią w słońcu, choc go na lekarstwo, ale juz liści nie ma, poleciały, raptem około 12 dni były widowiskowe, Mariken jeszcze swoje trzyma

Jestem pod wrażeniem.
Lawendowy zawrót głowy 12:49, 08 lis 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Jola, Ty żeś te chryzantemki wyrzuciła??
Idę sobie pooglądać dalej.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 12:47, 08 lis 2016

Do góry
makadamia napisał(a)

Powyższe nie oznacza jednak, że odpuszczę i przestanę przedstawiać Ci kolejne propozycje, argumenty i możliwości.

Przedstawiaj Asiu- jak mnie teraz opuścić, to załamię ręce i położę się w tej trumience, jak to HAnia nazwała mój warzywnik

Proponuję następujący układ: Ty się nie obrażasz, że Ci ciągle wichrzę, a ja się nie obrażam, że Ty się do mojego wichrzenia nie stosujesz ROTFL

Świetny układ! Do tego układu jestem przekonana w 100% Przybij piątkę!

Zatem zwracam Twoją uwagę na okoliczność, że 5 metrów, to wcale nie jest tak dużo.

Narysowałam Ci tutaj te Ivory Halo - posadzone nie między brzozami, tylko przed. 1,5 metra rabaty odchodzi na same krzaki (a jak kupisz np.: sibiricę, bo IH nie dostaniesz, to nawet więcej). W najwęższym miejscu zostaje niewiele ponad 2 metry. Na same hosty i żurawki to za dużo, ale jeśli dasz tam jakieś średnie piętro to będzie ok.
Z tym, że tak daleko od brzóz to już będzie dla host chyba za słonecznie.

Czy mi się zdaje, czy IH przeszły przed brzozy, a żywopłot, który pierwotnie był quasi żywopłotem z IH został nadal za brzozami? Czy ktoś mnie tu chce wkręcić w żywopłot za brzozami!?
VETO!!

Rzecz jasna, można tą rabatę robić na raty, tak jak proponujesz, ale w tym momencie masz ten problem, który Cię pokonał we wrześniu - jak poprowadzić linię rabat? Jak wycyrklować to kółko?

Masz rację. Dlatego plan mój był taki, żeby w pierwszej kolejności zrobić kółko największe z możliwych. Jak wytyczę największe z możliwych, to potem to już bułka z masłem- tylko promień będę zmniejszać.

I już z wolnych myśli. Bardzo mi odpowiada wersja: brzozy+ derenie IH. To mi tak gra, że aż mi się mordeczka cieszy Nie wiem wprawdzie co dalej, jakie jeszcze inne nasadzenia (jeśli nie hosty....), ale derenie i brzozy...miodzio!!!

Powoli może też byłabym w stanie pogodzić się z utratą host, kosztem przeniesienia ich pod świerki ALE!!! żeby nie było- Wstępnie podjęta została decyzja, że z trzech świerków stożków, w 2017 i 2018 będzie choinka na BN....i nagle- bo już za trzy lata zrobi się tam inna wystawa i co? co? co z moimi hostami wtedy?

Podmiejski ogródek 12:43, 08 lis 2016

Do góry
Jest:
Rabata oznaczona jako 7:
Podmiejski ogródek 12:41, 08 lis 2016

Do góry
Taak, z tymi roślinami jest problem
Dlatego dom łatwiej urządzić krzesło - jakie jest, każdy widzi

A rabata inna. Tu masz zdjęcie:

Zaraz poszukam postu z planem.
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 12:39, 08 lis 2016

Do góry
Bardzo dziękuję za wszystkie pochwały , biała kuchnia to było moje wielkie marzenie - projektowałam i planowałam ją przez rok ale bardzo jestem z niej zadowolona i innej niż biała już sobie nie wyobrażam .

iwka napisał(a)
Kasia bardzo ładną masz kuchnię Jak sprawuje Ci się lodówka?

Iwonko lodówka to Beko, nie wiem czy widać - trochę się jej obawiałam ale fajne funkcje (np. dolna prawa strona może być lodówką lub zamrażarką w zależności od tego jak ustawię) i cena, spowodowały że kupiliśmy i od 5 lat sprawuje się wzorowo! Jedyna jej wada to taka że pojemniczki na jajka były do kitu, to je wyjęłam i w ich miejsce wkładam jaja razem z wytłaczarką tylko jej pokrywkę odcinam, no i kostkarka automatyczna jest w środku a nie na zewnątrz.

Agania napisał(a)

Kasiu super prezentuje się Twoja kuchnia, niezła lodówka moje marzenie
Mam pytanko czy otwiera Ci się w całości okno przy tej baterii?...pytam, bo realizacja kuchni dopiero przede mną

Agatko lodówki szukaj takiej jak Ci się marzy (ja przez internet kupowałam wszystkie sprzęty u kilku sprzedawców - było dużo taniej), powiem Ci że jest naprawdę wygodna - blachy z ciastem bez problemu mogę wstawić i to kilka a nie jedną.
Okno nie otwiera się po całości, bateria miała wypadać na środku okna i miało się otwierać ale plany planami a wyszło jak widać ale mam uchylne więc na co dzień z otwieraniem nie ma problemu, przy myciu przy samej futrynie ciężko doczyścić ale to raz na jakiś czas więc nie jest to jakiś dramat. Jeśli będziesz miała okno na wysokości zlewozmywaka to wygodnie jest mieć jakąś firankę bo okno się chlapie (nie tragicznie ale jednak) u mnie firanka to wyłapuje i jest ok.

Agania napisał(a)

Marta super wykorzystałaś każdą wolną przestrzeń, gratuluję kuchni projektankto
Mam podobny układ z oknem do zabudowy jestem przed realizacją i też sama projektuję, okap i płytę z piekarnikiem rzuciłam na jedną ścianę, tę po lewej, zobaczymy co u mnie wyjdzie

Mi też bardzo podoba się kuchnia Marty i ten cudowny blat ja się zdecydowałam na bezobsługowy ale jak tak patrzę to myślę że może i ja kiedyś sobie takie cudo sprawię.

Mixtoorka napisał(a)
Ale piękne kuchnie Różne ale obie piękne. Fajna kuchnia "w użyciu" ;D u mnie też tak często. Moje dziewczyny też mi bardzo pomagają ;D

Kasiu a jaki zlew masz? I jak Ci się sprawdza?

Dzieciaki trzeba wdrażać do prac domowych, żeby czuły się potrzebne , Zuzka tu na zdjęciu miała trochę ponad 2 lata .
Zlew z firmy Schock z powłoką cristadur - jak potrzebujesz to znajdę nazwę modelu ale mi się wydaje że ta powłoka jest najważniejsza, bo chroni przed zachodzeniem kamienia a jeśli o to chodzi to naprawdę świetnie się sprawuje (wodę mam twardą). Mam jeden mały odprysk bo nóż upuściłam ostrzem do dołu i maleńki kawałek odleciał (trzeba się przyjrzeć żeby to zobaczyć) ale tylko raz (a upuściłam nie raz) a i garnek mi kilka razy wypadł i huknęło strasznie ale nic się nie stało. Ja dużo gotuję i jest naprawdę porządnie eksploatowany - tak zlew jak i cała kuchnia .

MariBere napisał(a)
Szukam pomysłu na lampę w kuchni i tak mi się oko zawiesiło na Twojej. Możesz napisać co to za lampa?

To Cinnamon firmy Massive ale nie wiem czy jeszcze są dostępne, bo my ją jeszcze ze starej kuchni zabraliśmy ma na pewno ponad 7 lat a wydaje mi się że nawet więcej.

Jeszcze wrzucę lampę samoróbkę, wiadomo przy wykańczaniu kasy już nie było to do wiatrołapu sama robiłam - sznurka mi zabrakło to sweterek sprułam .
Elinkowy ogród 12:36, 08 lis 2016

Do góry
Elinko, trochę Cię nie rozumiem, bo jak piszesz "róg za jodłą" to się zastanawiam - jaki róg? Przecież jodła rośnie w rogu
Ale mniejsza o to

Tak, dobrze zrozumiałaś: i od sąsiada, i od drogi posadzić jeden gatunek

Rozrysowałam to, żeby już nie było wątpliwości
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:31, 08 lis 2016
Do góry
margaretka3 napisał(a)

Haha
Jesteś pewna? Już możesz zacząć zazdrościć
Normalnie cudne to moje krzywulce

no to juz ci sie robią rabaty swiatowe ...największy krzyk mody teraz to drzewa wielopniowe

czy to jest klon cynamonowy? ...kompletnie nie wiem gdzie o tych krzywulcach pisałas
Pszczelarnia 12:28, 08 lis 2016

Do góry
mira napisał(a)

Ewa pytałaś na wątku o Sissinghurst o zielnik. W tym roku cała część użytkowa była nie do zwiedzania - Dzidka też tak pamięta.
Widzę że ogrody ziołowe Cię męczą i szukasz, a ja radośnie podpatruję za Tobą.

Te sanki to super klamot. Ja mam taki zamiar postawić sanki pod drzwiami na święta i udawać że jest zima . Twoje kultowe.
A klamoty w ogrodzie muszą być. One tworzą klimat i mogą złamać formalność którą tez zauważyłam .

Serduszko miodowo-bursztynowe cudne .

pozdrawiam

Jak mówisz formalność to zaczynam drżeć .

Czy zielniki mnie męczą? Mało jest takich rasowych do zwiedzania, poznania na kontynencie. Tak cudnie wpisanych w całość (dawny szpital i apteka).

Czy ktoś pryskał kiedyś składowane liście w pryzmie mocznikiem? Czy po wygrabieniu mogę nim glebę wokół drzewek opryskać czy to bezcelowe? Mówię tutaj o 3 albo 5% dawce.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies