Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 09:16, 19 sty 2017

Tak już jedną laurę mam zmrożoną ,ale wytnę liście zmrożone i odbiją z boku drugie chyba że zmarznie gałąż całą to ją ciachnę
Kasya 09:18, 19 sty 2017

zawitka napisał(a)
[

Tak już jedną laurę mam zmrożoną ,ale wytnę liście zmrożone i odbiją z boku drugie chyba że zmarznie gałąż całą to ją ciachnę

oj szkoda...moja zawinieta i nie zagladalam co z nia
zawitka 09:19, 19 sty 2017

Kasya napisał(a)
przeczytalam ze cynamon na wlasciwosci bakterio i grzybobojcze
ale nadmiar moze hamowac rozwoj korzeni, ale to teoria...
najlepsze sa doswiadczenia praktyczne

A może to o to też chodzi bo jak idą w korzenie to nie kwitną tak ładnie .Przecież nie sypie się garściami ale po trochę i co jakiś czas nie za często
Sylvana 09:22, 19 sty 2017

Moja laurka właśnie pierwszy raz zimuje u mnie....zawinęłam....ale nie wiem czy nie za mało....okaże się wiosną.

Co za zmora zjada laurkowe liście....czyżby opuchlaki ???
zawitka 09:22, 19 sty 2017

Kasya napisał(a)

oj szkoda...moja zawinieta i nie zagladalam co z nia

Jak zawinięta to nic Jej nie będzie moja młoda stoi jak drut ale jak zobaczyłam ę stara przymarzła to poszłam i ją owinęłam bo tę hoduję na patyku Pozdrówka
zawitka 09:23, 19 sty 2017

Sylvana napisał(a)
Moja laurka właśnie pierwszy raz zimuje u mnie....zawinęłam....ale nie wiem czy nie za mało....okaże się wiosną.

Co za zmora zjada laurkowe liście....czyżby opuchlaki ???
Pewnie tak ja ich nie mam na laurkach ale na rodkach.
anabuko1 10:47, 19 sty 2017

Hmmm o co chodzi z tym cynamonem ?? Jaki i kiedy i pod jakie rośliny go stosujecie ?
zawitka 10:51, 19 sty 2017

Ale byłyśmy u siebie wzajemnie Ja buszowałam przed chwilą u Ciebie .Aniu to o storczykach mowa Zwykłym mielonym czasami posypuję storczyki ;d.Idę dalej do Ciebie
ren133 10:59, 19 sty 2017

zawitka napisał(a)
Kasiu ,Haniu ,Gosiu ----ja nie jestem specjalistką od storczyków ale od momentu sypania cynamonu skończyły się kłopoty z nimi .Więc dzielę się swoją wiadomością i praktyką.Moje storczyki białe dostałam dwa jeden padł został biały i dokupiłam taką małą bidulę .Dowiedziałam się o cynamonie i żyją i są piękne a do tego jak kwitną to mają dużo kwiatów .Biały w zeszłym roku miał 32 kfiotki a w tym 26 i chyba dalej jeszcze się rozwiną

Zanotowałam sobie cenną informację na temat zbawiennego działania cynamonu na storczyki ... uwielbiam te kwiaty a nie mogą jakoś u mnie zagrzać miejsca dłużej niż 3,4 miesiące ... spróbuję znowu
zawitka 11:05, 19 sty 2017

Praktykuję posypywanie cynamonem sama od 2 lat a nigdy nie mogłam zatrzymać ich u siebie 3 mi zginęły od wełnowca .Jeszcze Wam powiem że gotuję skórki grejfruta i podlewam wszystkie rośliny to odstrasza te małe muszki .A są zawsze jak kupię nową roślinę Jak mi się nie chce dotować to kładę całe śkórki na doniczkę pod rośliny .Jak uschną to wyrzucam