Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z pergolą 13:50, 01 paź 2016

Do góry
Kasya planing na całego! musi być konkret bo wolalabym róż więcej nie przesadzać

Justyna raz jak sobie poradzę z dużą ilością cięcia a dwa jak mi to będzie wychodzić? ha żeby totalna abstrakcja z tego nie wyszła bo jeszcze brzydziej będę mieć :/

Łukasz zajebiste pomysły!
40cm szer to 2 rzędy cisów? tak przyjmować?
1 wersja 150x80 6x4=24cisy ok?
Luki napisał(a)
Na szybko tylko dla zobrazowania o co mniej więcej mi chodzi.

Przy okazji jest to dokładnie w skali i widać jak z pozoru spore bryły 150x80cm na ogromnej skarpie wcale nie są takie wielkie

No i z pasami niskich żywopłotów, szrokość założyłem 40cm.

byłabym Ci bardzo wdzieczna za pokazanie tych sadzonek u Ciebie przyrost 20cm to było extra!

Asia my chyba obie po jednych pieniądzach hiihihih ja tez jak w cos się wkręce to na całego i całą sobą

Marta nie będzie tak źle ostatnie pomysły Łukasza myslę mozna tak wpasować w różankę żeby nie przesadzać podobają ci się jego wersje?ktorą byś wybrała?

Agata tylko ja chyba wolałabym je teraz zamówić, żeby na wiosne już sobie czas na inne prace zostawić

Makusia to Ty masz jak mój M, jak mu opowiadam nad czym rozmyślam to juz w połowie nic nie kuma, nie rozumie pojęć i pyta wkońcu wkurzany; dobra, gdzie kopać?!

Iwona no właśnie w tej wersji ktora bardziej Ci sie podoba jest przesadzanie. bo ten środkowy blok na rabacie chyba by wypadł na mojej Princess Aleksandra of Kent...

Monika Pergolowa nic nie wymyśli tylko kolejne pytania bedzie stawiać widzisz co wychodzi jak sama cos wymyślam?? wioska, misz-masz, wstyd ale pocieszam się ze tylko ta jedna rabata jest moją piętą Achillesową nigdy więcej wielkich rabat!
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:48, 01 paź 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Miłego weekendu wszystkim
Pogoda sprzyja pracom w ogrodzie, u mnie w nocy nawet pokropiło, łatwiej kopac będzie.

to widocznie te chmury błąkaly się dzsiaj w nocy...u mnie też pokropilo
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:42, 01 paź 2016

Do góry
Miłego weekendu wszystkim
Pogoda sprzyja pracom w ogrodzie, u mnie w nocy nawet pokropiło, łatwiej kopac będzie.
Ogród Ani :) 13:35, 01 paź 2016

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

No super , całe życie człek się uczy , też mnie wciągnęło , a muszę iść do ziemi
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:26, 01 paź 2016

Do góry
Makusia napisał(a)

i oto nastał czas qpy na O , ja też zamawiam na betonową
W zgodzie z naturą 13:20, 01 paź 2016

Do góry
Dziękuję wszystkim za wpisy i życzenia zdrowia

Powoli dochodzę do normy, ale leczenie jeszcze w toku, dlatego ogród stoi odłogiem.

Serdecznie wszystkich pozdrawiam

Jest pewien plus mojego unieruchomienia, bo mogłam zacząć projekt, o którym od dawna myślałam... zaczęłam haftować wymarzony obraz, na razie wygląda tak (może to nie jest miejsce na takie zdjęcie, ale są kwiaty, więc wstawiam )

Ogród z uśmiechem 13:09, 01 paź 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Kupione we wtorek drzewka wreszcie posadzone
13 sztuk, 13 kopanych wielkich dołów, 13 taczek ziemi i nie wiadomo a raczej wiadomo czego

Ta rabata to "rabata z platanem". Przymierzałam sie do niej od dawna, nawet niektórzy mieli pomóc
Cóż, nie ma co czekać, tylko do roboty

Ta część ogrodu graniczy z lasem i taka dziką niezagospodarowaną działką. Nie mialam w zamiarze sadzenia szmaragdów ale ilość liści, jaką mam od tej strony, wiatry wiejące też w moja stronę sklonily mnie do przeprosin z tujkami

Na razie posadzone są świerki omorica, choiny kanadyjskie i szmaragdy. Po prawej stronie dojdą jeszcze choiny, a po lewej za szmaragdami jest daglezja.

A tu praca wre ilość róż imponująca Jolu

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:09, 01 paź 2016

Do góry

wczoraj piekna sloneczna pogoda nic nie zapowiadalo deszczu....wstaję rano mgla gesta ,że nic nie widać na metr i na dodatek w w nocy popadalo

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:05, 01 paź 2016

Do góry
pierwszy dzień pażdziernika Witam gorąco

Moje ukochane miejsce na ziemi 13:02, 01 paź 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Beatko specjalnie dla Ciebie fotki zrobiłam
Zerknij sobie

Dziękuję i odpozdrawiam
u mnie też ciepło i słonecznie tylko wieje okropnie.

Super ta jukka, mam zamiar na suche u siebie ją dac, o ile ją jeszcze dostanę, jak nie za rok. Faktycznie liści pełno już masz.
Ale za to jak gracki kwiatostanami świecą
Ogród Bogusława 13:00, 01 paź 2016

Do góry
Mirkowy ogród (początki) 12:57, 01 paź 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Witaj Admente Rozchodnika nie mam kiedy podzielić ale może trzeba się czasowo zorganizować i podzielić.Nastepny weekend nie pracuję tak wiec plan jest.Co do rozmnażania rozchodnika to z odciętej gałązki masz jedną sadzonkę a jak oberwiesz listki to nawet 6-10sadzonek.Na każdą z nich trzeba czekać aby się rozrosła dwa sezony w trzecim to już mozna znów dzielić.U mnie tak jest nie wiem jak inni to robią.Lepiej ukorzenić z listka bo masz wiecej sadzonek.Aczkolwiek dłużej na nie czekamy.
Sadzonki robione z listka 2015
Wiosna 2016 wyglądały już tak
A tak we wrzesniu

Miłego weekendu dla wszystkich po Napoleonce Smacznego

O kurcze ale sadzonki
super!!!!!!!

ciacho mniam mniam
skubnę kawałek i zmykam dalej do ogrodu
Ogród do odnowy 12:39, 01 paź 2016

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Kolor zeszłorocznych liści świadczy o tym, ze od korzenia nie otrzymuje pokarmu, a zwłaszcza takich pierwiastków jak azot, żelazo, magnez. Pytanie tylko dlaczego?
Przyczyny mogą być 3:
- przyczyna pierwsza, że tego pokarmu nie ma
- druga, że ph jest za wysokie i korzeń nie pracuje jak powinien
- trzecia korzeń jest duszony w ziemi gdzie nie ma odpływu wody albo jest zalewany.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 12:19, 01 paź 2016

Do góry
Kwiat pigwowca

kwiatów pigwy nie mogę znaleźć
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 12:13, 01 paź 2016

Do góry
Miska z pigwą

wiaderko z pigwowcem

pigwowce pokrojone w garnku

pigwa w słoiku

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 12:10, 01 paź 2016

Do góry
Basiu. 1/Pigwa jest drzewem, pigwowiec krzewem
2/owoc pigwy jest duży, wielkości sporego jabłka lub gruszki.pigwowca wielkości małych jabłuszek.

3/ I te i te są kwaśne i mają komory nasienne zabezpieczone twardą ziarnista otoczką.

4 kwiaty pigwy otwierają się wiosną najpóźniej ze wszystkich drzew owocowych i siedzą na szczytach gałązek. Są blado różowe. Pigwowiec kwitnie dość wcześnie i kwiaty są czerwono karminowe, zależnie od odmiany , zebrane w pęczki na różnych miejscach na gałązkach.

We właściwym momencie pytasz, akurat jestem w kuchni przy tych owocach. Po lewej pigwa po prawej pigwowiec, w środku czerwone jabłko dla porównania.

Pigwa z jabłkiem, niżej pigwowce z jabłkiem

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 12:07, 01 paź 2016

Do góry
a a dzis niespodziewanie babciuje a dziadek robi drewn na zime

wczorj po drodze wstaapilismy do centrum ogrodniczego, bo mielismy talony urodzinowe po 5€ i szkoda bylo je zmarnowac a w ta strone nie czesto jezdzimy wiec o naszego koszyka wskoczyly dwie golterie
OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 11:49, 01 paź 2016

Do góry
Trochę z innej beczki ale też roślinnie.

Ogród Loczka 11:43, 01 paź 2016

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Wklejam u siebie na pamiątkę. Rajd 30 km.na rowerze i odwiedziny u Gosiaczka.

Ale macie fajnie, że tak blisko siebie mieszkacie .
W kamiennym kręgu od początku 11:39, 01 paź 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Październikowy mglisty poranek

czy to srebrne to bylica?....właśnie dostałam doniczkę bylicy w prezencie ...miałam problem gdzie ją posadzić ...teraz już wiem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies