Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród KasiWB - część II 10:01, 03 lis 2016

Do góry
No i mamy jesień w pełni. U nas mokro, wietrznie, zimno i ponuro...

Małe dynie zmieniły ubranko

Duże dekorują taras

Droga do spełnienia 09:51, 03 lis 2016

Do góry
no dobra to wolne dywagacje

świerk - obecnie pod kontrolą kiedyś do wyciepania ale wówczas do rogu pójdzie nie wiadomowej "rasy" iglak
przed nim rb i ice dance po bokach variegatus dla rozjaśnienia
w lewo- szpaler limek
przed nimi myślałam o jakimś drzewku - konkretnie nie wiem jescze jakim chcociaż wiśnia kiku-shidare mi się podoba ale nie wiem czy będzie tam pasować
przed limkami rozchodnik? i obwódka z carexa bądź turzycy - jeszcze nei wiem jakiej
później ambowiec wkoło niego 2 kulki cisowe które mam stipa bądź inna zwiewna trawka
no i za hustawką myślałam o tych amanogawach - ale nei wiem czy to dobry pomysł

na prawo od swierka - drzewo którego nie ma ale skłaniam się ku czerwonemu klonowi, w nogach czerwono - ale to wolna propozycja ponieważ ta część przeznaczona jest na jednoroczne rośliny
Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej 09:43, 03 lis 2016

Do góry

chciałabym tu raz jeszcze przyjechać.

Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej 09:38, 03 lis 2016

Do góry

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 09:36, 03 lis 2016

Do góry
Izabelklo, dziękuję za całuski, u mnie posypało gradem przez chwilę. Czyli co? Pierwsze zwiastuny zimowe? MOże tylko na chwilę, ale jednak co raz bliżej!

Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej 09:30, 03 lis 2016

Do góry

Ogród Nety- moje marzenie 09:27, 03 lis 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Anetko, trochę przetrawiłam i wyszła mi następująca propozycja:

Nie wiem, czy utrafiłam z wymiarami, ale to Twoja wina, bo nie dałaś porządnego planu tego fragmentu zygu, zygu, zyg.

Gazony przy placyku zamieniłabym na ławeczkę i pociągnęła aż do ścieżki.
Skarpę bym pociągnęła aż do ławeczki, co spowoduje jej wypłaszczenie. Przy schodach trzeba będzie zrobić niewielki murek.
Na górze skarpy zrobiłabym niski (ok. 1,20 wys.) żywopłot, najlepiej z graba, ewentualnie z bukszpanu.
Poniżej żywopłotu: buk i dwie nigry, śliwy wiśniowe lub inne, podobnej wielkości drzewka.
Od strony tarasu powstanie słoneczna rabata, z południowo-zachodnią wystawą, idealna na róże i trawy.
Od strony placyku, pod drzewkami będzie cieniste miejsce na hortensje, hosty itp.

Jeżeli chcecie robić pergolę nad placykiem, to ten trejaż, który obecnie tam stoi, przeniosłabym w inne miejsce.

Wow, super. Bardzo dziękuję.
Ale teraz po kolei, bo nie wiem czy dobrze rozumiem. Jakby coś to mnie skoryguj.
Dookoła placyku ławeczka, tzn z trzech stron? Skrapę spłaszczyć. No, przy schodach trzeba by zmienić.
Na górze żywopłot po całości, na prosto. Na tej spłaszczonej skarpie buk- to małe kółeczko i dwie nigry - obawiam się, ze miejsca za mało, ale sprawdzę.
Na górze po okręgu różanka, a od strony placyku hortensje i hosty.
Zakumałam?
Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej 09:24, 03 lis 2016

Do góry
Była też remiza strażacka

Ogród Nety- moje marzenie 09:17, 03 lis 2016

Do góry
Anetko, trochę przetrawiłam i wyszła mi następująca propozycja:

Nie wiem, czy utrafiłam z wymiarami, ale to Twoja wina, bo nie dałaś porządnego planu tego fragmentu zygu, zygu, zyg.

Gazony przy placyku zamieniłabym na ławeczkę i pociągnęła aż do ścieżki.
Skarpę bym pociągnęła aż do ławeczki, co spowoduje jej wypłaszczenie. Przy schodach trzeba będzie zrobić niewielki murek.
Na górze skarpy zrobiłabym niski (ok. 1,20 wys.) żywopłot, najlepiej z graba, ewentualnie z bukszpanu.
Poniżej żywopłotu: buk i dwie nigry, śliwy wiśniowe lub inne, podobnej wielkości drzewka.
Od strony tarasu powstanie słoneczna rabata, z południowo-zachodnią wystawą, idealna na róże i trawy.
Od strony placyku, pod drzewkami będzie cieniste miejsce na hortensje, hosty itp.

Jeżeli chcecie robić pergolę nad placykiem, to ten trejaż, który obecnie tam stoi, przeniosłabym w inne miejsce.
Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej 09:12, 03 lis 2016

Do góry
Są tam duże przestrzenie i czasu potrzeba i można się nachodzić a spieszyć nie wolno

od wsi do wsi trochę się idzie

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:06, 03 lis 2016

Do góry
Dla Nett zdjęcie kontrastu czarno białego, wynik kompromisu gustu mojego i eMa (stan zaraz po przeprowadzce)

Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej 09:02, 03 lis 2016

Do góry
Cieszę się, że się podobało.

To jest wyjątkowe miejsce zarówno z powodu ilości i różnorodności zbiorów ale i położenia wśród lasów z dala od domostw więc można się przenieść w czasie.

Odbywają się tam różne tematyczne zajęcia więc niewykluczone że można zobaczyć i wozy konne - warto sprawdzić ich stronę przed wyjazdem lub zadzwonić.

Zatem idziemy dalej
szkoła

pamięta ktoś ławki z dziurką na kałamarz ?

ciekawe czy dziś dzieci chciałyby chodzić do takiej szkoły - ale skoro modne eko ...

w szkole w klasach były zajęcia z grupami, jedni coś piekli a inni wycinali z bibuły

idąc dalej doznałam szoku

to była nowa chałupa i coś tam robili jednak auto w tej scenerii to zgrzyt

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 08:55, 03 lis 2016

Do góry
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 08:52, 03 lis 2016

Do góry
I jeszcze taki widok miałam na ogród jak wróciłam z pracy: przegonione chmury gradowe

Ogród Nety- moje marzenie 08:51, 03 lis 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Netka ja jeszcze odnośnie kuchni się wypowiem, bo w moim klimacie (też mam czarno- biały dom + dodatki)...Jak inni dałabym tam biały lacobel i kiedyś w przyszłości zmiana blatu pod oknami też na dębowy, tj. na wyspie... a czerwonymi dodatkami uzupełniła - może obrazek z czerwonym napisem jak Makusia radziła....
Sama mam bardzo bardzo czarno - białą kuchnię + dechy na podłodze, ale teraz wydaje mi si, ze jest jednak za bardzo kontrastowa. Zrobię zdjęcie i wstawię u siebie...jutroBędziesz miała porównanie

Aniu zdecydowaliśmy, że dajemy biały lakobel na całą ścianę. Wczoraj wymierzyliśmy i dziś wyślemy do wyceny.
U mnie wnętrze raczej białe, bardzo białe. Tylko w kuchni i łazience więcej czarnego. Ale mam 20m2 białych frontów więc ten czarny blat mi nie przeszkadza.

Ława do wymiany na stolik, ale tez się zastanawiamy czy dębowy czy biały, dosżły jakies dodatki czerwone, ale nie mam więcej zdjęć. Lampy do wymiany, ale zbieram pieniążki na razie, bo te które mi się podobaja kosztują swoje.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 08:50, 03 lis 2016

Do góry
Domek nie do końca mnie przekonuje ale mam lepsze nastawienie niz wczoraj...

Widok ogólny

I z bliska przecierki...
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 08:49, 03 lis 2016

Do góry
Marzenko dziękuje ci za piękny okaz. Wszystko zrobię zgodnie z Twoimi wskazówkami.
A teraz czas na chwalenie się:

eMowi pokazałam Toją wizytówkę i stwierdził, że jak u nas będzie nawet ciut ciut podobnie, to mam przyzwolenie na fanaberie
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 08:45, 03 lis 2016

Do góry
Agatek napisał(a)
I słoneczko na balkonie

fajny energetyczny kolor na ta pluchę
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 08:42, 03 lis 2016

Do góry
Dziś mam oko łaskawsze dla moich wczorajszych wybryków. Właściwie moze i na dobre te zmiany wyszły...
Zacznijmy od altany, zastanawiam sie czy taki jasny tam nie zostawic (no moze trochu bardziej piaskowy ale taki jaśniutki)bo dom sąsiada mam kremowy i w sumie te ściany mogłyby sie zgrać...

kamienna fala (jeszcze bez fugi)

Sciana sąsiada...

Ogródek z futrzakami i kamieniami 08:37, 03 lis 2016

Do góry
Dziewczyny,od jakiegoś czasu dumam nad tym miejscem i nie mogę sie zdecydować .
otóż jak pamiętacie na wiosnę powstał murek , po kilku miesiącach okazało sie, ze musieliśmy zmieniąc granicę działki , powstał płot . na ponizszych fotkach tak to wygląda .
Chcę przedłuzyć murek i teraz pojawia sie zagwozdka , poniewaz jak pojde tak jak jest bedzie szeroki tylko na ok 50 cm , jesli chciałabym szerszy trzeba by rozkuc około 4 metry murku ( do łuku ) .
mam dylemat i jak nigdy nie moge sie zdecydowac. prosze o podpowiedzi wszelakie

poniżej wklejam fotki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies