Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:33, 25 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Ana
Jaką masz trawę w hortensjach?
I jeszcze chciałam zapytać o kosmosy - jak długo one kwitną? ... czy Ty nie kupowałaś ich w maju?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:02, 25 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Mam pytanko, chociaż wiem że juz na pewno o tym pisałaś, ale w tedy mnie to nie interesowało i nie zapisałam.
Ile masz tu brzóz i jakie mniej więcej odstępy masz miedzy nimi? Jak szeroka jest ta rabata od prawej stony do bordowej brzozy? I co to za choineczki masz tam posadzone?
Bardzo mi się podoba ten zakątek
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:38, 25 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
poczytałąm o jeżówkach i wydaje mi się, że te odmianowe są krótkowieczne, przynajmniej u mnie
Hortki jak Ci juz cudnie kwitną, a tęczowa rabata wymiata

Też tak mi się wydaje... pierwsze 2 lata szał, a potem marnieją.. trzeba może je przesadzać, albo jak pisze Łukasz podzielić.. Ale i tak będę je sadzić
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:30, 25 lip 2015

Do góry
poczytałąm o jeżówkach i wydaje mi się, że te odmianowe są krótkowieczne, przynajmniej u mnie
Hortki jak Ci juz cudnie kwitną, a tęczowa rabata wymiata
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:09, 25 lip 2015

Do góry
Ostatni moment na strzyżenie bukszpanow, robie to od kilku wieczorów gdy pogoda sprzyja...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:07, 25 lip 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Chwilę mnie nie było a ogród dojrzał letnio, wygląda pięknie.
Ja cały czas czekam na urok kwitnąc w pełni hortensji u Ciebie Ana, pozdrawiam
oj to już za chwileczkę, już za momencik też uwielbiam ten czas...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:06, 25 lip 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

ja tam nie wiem ale te monardy nigdy nie zawitały do mojego obejścia ...nawet tu u Any gdzie wszystko zachwyca ...mnie one jakoś nie pociagają

Marzenko ty masz nowoczesny dom to i może dlatego do takiego ogrodu masz ciagoty
monardy osobiście bardzo mi się podobają, ale powinny być drugim planie- teraz to wie kiedy je sadziłam nie miałam pojęcia że tak urosną, powinnam je przekopać, ale narazie niech sobie rosną
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:03, 25 lip 2015

Do góry
Anias napisał(a)

O własnie moja Vanilka od Ciebie tez pienie rośnie sztuk 2 się z patoli przyjeła) kiedy moge je normalnie do ziemi wsadzic z doniczek?

E pieknie u Ciebie, pieknie! soczyście, swieżo, bez żadnego chwasta, grzyba itp.. szacun!!

ooooo cieszy mnie to bardzo moja siedziała od początku w ziemi , ot tak wetknięta sobie, wsadź niech rośnie. Miałam dużo więcej które się przyjęły, ale jak panowie robili wiatę to zdeptali malutkie sadzoneczki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:55, 24 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
nie żartuj sobie
hortensji mam cały czas tyle samo, no o jedną własną Vanilkę więcej

O własnie moja Vanilka od Ciebie tez pienie rośnie sztuk 2 się z patoli przyjeła) kiedy moge je normalnie do ziemi wsadzic z doniczek?

E pieknie u Ciebie, pieknie! soczyście, swieżo, bez żadnego chwasta, grzyba itp.. szacun!!
Ogródek Iwony 22:44, 24 lip 2015

Do góry
hmmm nabazgrałam co w mojej głowie siedzi
zielone linie to bukszpan, żółte np. jakaś trawka lub coś co będzie rosło za obwódka i będzie wysłaniało donice, czerwone to ciurkadełko,

padam po ciężkim tygodniu,
dobrej nocy

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:26, 24 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)

ależ masz trawnik! suuper, podlewany codziennie? jak masz? zraszacze? nic ci słońce nie wypaliła? przepiękny jest
zraszacze ustaione codziennie, u mnie piach więc innej siły nie ma
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:25, 24 lip 2015
Do góry
ana_art napisał(a)

Pisałam, ze nye posadzilam floksow... Bo po dwóch dniach stania u mnie w doniczkach zauważyłam ze całe liście były zaatakowane przez mączniaka ... Wolałam nie ryzykować sadzenia chorych roślin pomiędzy różami

a to nie czytałam bo ja tylko obrazki a literki po łebkach

ale dzieki ...spryskałaś i bedziesz ratowac ...czy wywaliłas?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:24, 24 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Pobiegałam boso po ogrodzie i podziwiam wszytsko

Ja juz mam dość wszystkich bylinowych, wyciepie nawet monardy, brzydko jakos przy tej suszy w tym roku wyglada. Tylko trawy i bukszpany mnie nie zawodzą i kosmosy
ech ja tam lubię wszystko chociaż zwykłe kosmosy jakieś gorsze niż w tamtym roku...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:23, 24 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)
czyżby królowa tulipanów przeobraziła się w królową hortensji?
nie żartuj sobie
hortensji mam cały czas tyle samo, no o jedną własną Vanilkę więcej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:20, 24 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

ależ masz trawnik! suuper, podlewany codziennie? jak masz? zraszacze? nic ci słońce nie wypaliła? przepiękny jest
Ogródek Iwony 19:47, 24 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
nie chodziło mi o kamienna donice, jak wieczorem będę przy komputerze narysuję to o co mi chodzi

Ana, ciekawa jestem twojego pomysłu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:11, 24 lip 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

ogladam juz po raz drugi fotki i nie wiem gdzie posadziłaś floksy?

powinnas zrobic zestaw fotek .. tu sa zakupki od szmita krwawnice tylko dostrzegłam kolor ma jednak super ...ale nie kupiłam ...nie wiem dlaczego

Pisałam, ze nye posadzilam floksow... Bo po dwóch dniach stania u mnie w doniczkach zauważyłam ze całe liście były zaatakowane przez mączniaka ... Wolałam nie ryzykować sadzenia chorych roślin pomiędzy różami
Ogródek Iwony 18:49, 24 lip 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Pozwolę sobie odpowiedzieć Iwonka nie będzie przenosiła ciurkadełka, bo tam gdzie jest to widać je z tarasu, a w kamiennej donicy by było niewidoczne.
nie chodziło mi o kamienna donice, jak wieczorem bede przy komputerze narysuję to o co mi chodzi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:47, 24 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
też wypiłam kawę w Twoim ogrodzie chociaż tylko wirtualnie
ciągle nie mogę się nadziwić że na takiej niewielkiej przecież powierzchni znajdujesz miejsce na tyle pięknych roślin, oglądam i staram się przenieść kompozycje na mój grunt
cierpie bardzo z powody wielkości mego ogrodu... Tyle mam chciejstw a miejsca brak
Ogródek Iwony 18:17, 24 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
nie ma powiadomień a tu tyle postów
Pomysł Teresy żeby zrobić prostokatną obwódkę przy donicy fajny i mysle że jak by się w tym ;kącie; przeniosło ciurkadło to by były fajne 'schodki' i ciurkadło byłoby bardziej wyeksponowane

Pozwolę sobie odpowiedzieć Iwonka nie będzie przenosiła ciurkadełka, bo tam gdzie jest to widać je z tarasu, a w kamiennej donicy by było niewidoczne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies