Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Podaruj nasiona 08:21, 19 gru 2013

Do góry
Dawajcie adresy na priv https://www.ogrodowisko.pl/users/Gardenarium

nasion wystarczy, one są bardzo drobniutkie, można cały ogród zasiać. Będę dzieliła małe porcje, aby się "zadobyć" jak to mówiła Babcia Jasia.
Podaruj nasiona 08:17, 19 gru 2013

Do góry
yolka napisał(a)
Dziękuję za ten wątek. Mam pytanie czy istnieje wątek kulinarny. Na forum pojawiają sie zdjęcia ciast pierogów itp. Może mógłby być taki watek : zdjecie + przepis

Jest taki wątek, co ja mówię - nawet dział cały już od dawna istnieje, tylko nie jest za bardzo honorowany czasem Wolicie wklejać potrawy u siebie na watkach.

https://www.ogrodowisko.pl/forum/36-ogrodowa-kuchnia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:13, 19 gru 2013

Do góry
Nie ma takiego programu, który by za malarza malował obrazy, tu jest tak samo, dlatego taki projekt ma większą wartość artystyczną
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:10, 19 gru 2013

Do góry
Nie mylisz się Rysunki to ręczna robota, akwarela.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:03, 19 gru 2013

Do góry
To taki kącik z bukiem w tle

A to nowoczesny kącik z lustrem

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:01, 19 gru 2013

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A więc zdecydowanie końcowa robota najlepsza Miszczostwo, jemioła, serduszka, gwiazdki na bombkach, zdecydowanie jadę znowu na giełdę, bo otrzymałam już wieeeelki prezent pod choinkę i musowo go przybrac na święta.

W tajemnicy powiem, że jest to wielkaaaa donica.

Jak ustroję taras na nowo to pewnie pokażę, a tymczasem Aniu gratuluję zacięcia, a jeszcze bardziej gratuluję, że tak spokojnie wytrzymujesz tę wełnę.

Ja wiem co to jest, bo gdy już mieszkaliśmy na dole, to panowie robili górę, czyli tynki gipsowe, więc pył miałam i na patelni i w garnku Daliśmy radę, Potem była kuchnia, malowanie salonu, ale to pestka w porównaniu ze szlifowaniem ścian
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:55, 19 gru 2013

Do góry
Cisza Pozdrawiam zaglądających a nie piszących.

W moim małym ogródeczku - Dorota 07:37, 19 gru 2013

Do góry
Witaj w naszej "paczce" i na pewno kiedyś się spotkamy przy okazji jakiegoś zlotu. Jestem ciekawa dalszej części ogrodu, bo altana bardzo ładna
Anemone × hybrida (zawilec mieszańcowy) , Anemone hupehensis (zawilec japoński) 22:53, 18 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Te byliny zimują w naszym klimacie bez okrywania.

No to super, obawa minęła, oby do wiosny.
Ogrodowe rozterki 18:56, 18 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Skoro wątek się rozwija i ma już nawet nazwę, to może przenieść go do działu Nasze ogrody?

Danusiu, rob jak uwazasz - nie mam absolutnie nic przeciwko temu. Chcialabym ten watek w najblizszym czasie rozwinac, zamiescic pare zdjec, poprosic Was o rady. Na razie jeszcze nieudolnie poruszam sie na forum - musze troszke poczytac w dziale technicznym. Korzystajac jednak z okazji, dziekuje za zalozenie tego portalu, bo to skarbnica wiedzy dla takich jak ja, raczkujacych ogrodnikow. I jaka tu panuje cudowna atmosfera! Na pewno to w duzej mierze Twoja zasluga, Danusiu. Czytalam wiele Twoich postow i porad, jakich udzielasz. Robisz to w taki mily sposob - bez madrzenia sie i nadecia.
Ogród Sylwii od początku cz.II 17:02, 18 gru 2013

Do góry
Sylwia, wiesz, że niczego ludziom nie zazdroszczę, ale Twojej oranżerii pozytywnie "zazdroszczę". Nie mam na nią miejsca i to jest największa "boleść" mojego ogrodu, za mały jest, no chyba żebym taras zabudowała. No, ale też szkoda tarasu

To jedyna wada mojego miejsca na ziemi, takie sobie wybrałam. Trudno.

Wianek najlepszy biało-czarno-zielony. Czerń na święta mnie jakoś odstrasza, nawet przeraża, lubię wyłącznie w żywych kwiatach i ubraniach, donicach. Myślałam o takich kolorach wianka wcześniej, bo ogród był w tym roku taki, ale zrezygnowałam na rzecz czerwieni.

Zrobiłaś to bardzo ładnie, myślałam, że smutno i ponuro będzie, ale jednak nie. Udało się.
Biały podkład był idealnym wyborem.
Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2013 / 2014 16:34, 18 gru 2013

Do góry
Wzorem lat ubiegłych rozpoczynamy ogólny wątek z życzeniami świąteczno-noworocznymi.

Zapraszamy do wklejania życzeń tutaj dla Wszystkich Ogrodowiczan.

Życzymy Wszystkim uczestnikom i obserwatorom Ogrodowiska cudownie spędzonych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku, radości i ciepła, dużo zdrowia, abyśmy mieli siły zmieniać nasze ogrody, swoiste "raje na ziemi" - dostępne w zasięgu ręki.

Życzymy także wielu pomysłów, pięknych roślin do ogrodu i zrozumienia dla Waszych działań oraz wsparcia Rodziny we wszystkim co robicie.

WESOŁYCH ŚWIĄT

Danusia, Witek, Michał
Ogrodowe rozterki 15:07, 18 gru 2013

Do góry
Skoro wątek się rozwija i ma już nawet nazwę, to może przenieść go do działu Nasze ogrody?
To będzie zaczarowany ogród 15:05, 18 gru 2013

Do góry
Nagrywałam dzisiaj z Mają Akademię Ogrodnika w ogrodzie zimozielonym (emisja w najbliższą niedzielę) i już wiem, że będziesz w święta Jesteś tego warta Kasiu

Jednak Święto Róż w moim ogrodzie i Twoja obecność na tej imprezie, a także na Ogrodowisku na coś się przydało Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością.

Cis - Taxus 15:00, 18 gru 2013

Do góry
Sprawdź czy korzenie nie "stoją" w wodzie, jakie pH miała gleba (nie lubią kwaśnych). Jeśli ok, to nic im nie jest, a przebarwienie związane jest z niskimi temperaturami.

Czy były kopane czy miały 100% korzeni?
Cały rok w ogrodzie 14:58, 18 gru 2013

Do góry
Prymulka całkiem w moich kolorach. Ta śnieżna biel. achhh
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 13:24, 18 gru 2013

Do góry
Działka jest idealna dla takiego podziału ogrodu, wszystko co dusza zapragnie możesz tam pomieścić.

Oglądaj artykuły moje o ogrodach angielskich które są w stylu Arts&Crafts

Wollerton, Hiodcote Manor, East Ruston Old Vicarage, Barnsdale i inne, patrz po planach ogrodów. Będzie pięknie. Ale to drogi ogród, trzeba budować mury, pergole, zakątki, altany i wodę a żywopłoty już minimum

https://www.ogrodowisko.pl/tag/ogrody-angielskie
Powojnik - Clematis 13:20, 18 gru 2013

Do góry
Runianka w sumie jest rośliną nie całkiem na pełne słońce, oczywiście jeśli ma wodę i dobrą glebę to będzie rosła, ale w bardziej ekstremalnych warunkach będzie nie zielona, a bardziej zielono-brązowawa, to trzeba wziąć pod uwagę.

Jeśli chcesz coś zielonego dla tawułek to może jako tło irga 'Major". Jest "namiastką" trawnika, tam gdzie go nie możesz zrobić, robi niezłą robotę.

Zobacz, tutaj

Ogrodowe zacisze 09:03, 18 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zajrzyj w ogród biały, zamieściłam inspiracje Już dawno

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2701-ogrod-bialy?page=12

Byłam i widziałam. Właśnie o coś takiego mi chodziło.Dziękuję i pozdrawiam.
Testowe dodawanie zdjęć 08:27, 18 gru 2013

Do góry
W Picasie eksportujesz np 800x600 na pulpit i z pulpitu pobierasz .. aaa, juz jest ok.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies