Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Zielona 08:42, 19 gru 2013

Gardenarium napisał(a)

W tym zakresie to akurat nie ja zdolniacha, to moja asystentka Ma talent maluje obrazy.

Ja wymyślam ogrody "na brudno", ona przenosi na papier Robi papierologię Wszystko jest ważne, pomysł, kompozycje, ale ich pokazanie także ważne, nie nabazgrolone i nie komputerowe.

No ale żeby Asystentka miała co malować, trzeba najpierw to skomponować. A do tego już pewnie nie masz Asystentki. Wielu by wiele dało, żeby wiedzieć, co siedzi w Twojej głowie, kiedy patrzysz na pusty teren... Oj... ja tez się zastanawiałam, kiedy byłaś u mnie. Ale nijak odgadnąć nie mogłam...
Gardenarium 08:48, 19 gru 2013

Wszystko da się wymyślić, zasłonić, odsłonić, zestawić jedno z drugim, stworzyć obrazy w oknach, ładne widoki. Wiadomo - trzeba znać rośliny na wylot co z czym, czego nie warto sadzić. Mój poprzedni ogród mi w tym pomógł, bo testowałam rośliny. Miłość do niektórych była od razu, na inne miłość "nabyła się" , a na te co jeszcze "się nabędzie" - przyjdzie czas w przyszłym roku. Nic tak nie ekscytuje, jak nieznane przyjemności, które wiadomo, że nastąpią

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:52, 19 gru 2013

Ten zakątek nie wiem czy powstał, dom był w przebudowie, ale może już ta zieleń i kompozycja rośnie gdzieś w Polsce?

Instagram Ogrodowiska
AgnieszkaW 09:05, 19 gru 2013

Śliczne te projekty Danusiu. O tym przyszłym roku mówisz zagadkowo... - nieznane przyjemności, które wiadomo, że nastąpią - czuję, że będzie się działo...

Cieplutkie przedświąteczne pozdrowienia zostawiam
Zielona 09:11, 19 gru 2013

Gardenarium napisał(a)
Wszystko da się wymyślić, zasłonić, odsłonić, zestawić jedno z drugim, stworzyć obrazy w oknach, ładne widoki. Wiadomo - trzeba znać rośliny na wylot co z czym, czego nie warto sadzić. Mój poprzedni ogród mi w tym pomógł, bo testowałam rośliny. Miłość do niektórych była od razu, na inne miłość "nabyła się" , a na te co jeszcze "się nabędzie" - przyjdzie czas w przyszłym roku. Nic tak nie ekscytuje, jak nieznane przyjemności, które wiadomo, że nastąpią

Pięknie napisane Aż sobie dwa razy przeczytałam Radę na tworzenie "obrazów w oknach" zapamiętałam Roślin na wylot nie znam, ale będąc na forum i tak czuję się bezpieczna. Błędów popełnię mnóstwo, ale już się na nie cieszę. Bo to znaczy, że zacznę się uczyć. A miło jest uczyć się na takim forum.
makkasia 09:18, 19 gru 2013

Pozdrawiam Danusiu - czytałam o projektowaniu w Twoich artykułach - taki obraz to wartość dodana do Twoich mistrzowskich pomyłów
Gardenarium 09:22, 19 gru 2013

Dziękuję kochani Ogrodomaniacy Lecę sprzątać po Ksawerym na "tyłach" i odpakować prezent ogrodowy pod choinkę by się nie zmieścił

Instagram Ogrodowiska
dorciabe 09:38, 19 gru 2013

Danusia pozdrawiam
Pszczelarnia 10:09, 19 gru 2013

Danusiu, wchodzę do Ciebie na wątek i Twoje zagadki słowne rozwiązuję czytając wpisy u Małej Mi :

"(...)zdecydowanie jadę znowu na giełdę, bo otrzymałam już wieeeelki prezent pod choinkę i musowo go przybrać na święta.

W tajemnicy powiem, że jest to wielkaaaa donica.

Jak ustroję taras na nowo to pewnie pokażę, a tymczasem (...)".

To ja już czekam na nowe zdjęcia.
boguslaw_r_ 10:10, 19 gru 2013