Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerwa na kawę... 10:46, 30 wrz 2016

Do góry
To aktualne zdjęcia.
W oflisowym ogrodzie 10:41, 30 wrz 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Wszystko obejrzałam, pociąg, zakupy, winobluszcz i plan na plac zabaw.
Cieszę się, że miskant zakwitł Jaką odmianę obstawiasz?

Marta Ty u mnie a ja u Ciebie w tym samym czasie
foto z netu https://ogrodeus.pl/miskant-chinski-gracillimus

a to od Ciebie

Kwiatostany nie są miedziane, ani delikatnie czerwone tak jak w opisie gracka.
Opis kwiatostanów Silberspinne
Jego niezwykle ozdobne kwiatostany są pierzaste, początkowo różowawe później strebrzysto-brązowe.
Obstawiam Silberspinne.
Przeczytałam, że gracek ma jasne kwiatostany w listopadzie.
Przerwa na kawę... 10:39, 30 wrz 2016

Do góry
Jeszcze kilka ładnych róż czeka do zrobienia zestawienia ale... czasu brak ;(
Dziś jeszcze samochód musiałam do mechanika zaciągnąć bo nagle zrobiła się wersja sportowa - słychać mnie było przez walnięty tłumik z 200 metrów

Munstead Wood - Austin
Piękna ciemna bardzo kolczasta róża. U mnie kwitnie praktycznie non stop z kilkudniowymi dosłownie przerwami. Niska, dosyć rozłożysta. Łapie niestety plamistość - od dołu jest już łysa ale na górze piękne kwitnące kwiaty i jeszcze sporo pączków. Kolor bardzo ciemny róż w purpurę z fioletem, czasami wręcz bardzo ciemny bordo się wydaje na końcach. Płatki aksamitne, cudowny zapach. Wzrost na razie koło 60 cm ale szerokość ponad 70 cm. Krzak nierówny, trochę rozlazły. Kwiat do 5-7 dni trzyma, rośnie w półcieniu. Wg metki wysokość do ok. 1 - 1,25 i szerokość do 1 m.
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:32, 30 wrz 2016

Do góry
gobasia napisał(a)

Ja te róze to mam dwie -pierwsza to Nostalgia a druga NN parkowa...różnią się budową kwiatu i ta nn dłużej trzyma kwiat nawet bardzo dlugo i do tego ładnie pachnie

Nostalgia jest piękna Kupiłam 2 sadzonki mam nadzieję,że w przyszłym roku bedę się już nią cieszyć
NewLife w ogrodzie 10:30, 30 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Beatko, namieszam ci. Ja mam irgę na pniu. Niedroga była ( 40 zł).
Zimozielona.
Listopad:

Listki zrzuca wiosną i natychmiast wypuszcza młode. Kwitnie białymi kwiatuszkami
Wiosną wystające gałązki przycinasz.
Nie namieszałaś Iwcia. Znam irgę. Miałam w poprzednim ogrodzie. TAką o dwukolorowych listkach. Niekłopotliwa była, rosła sobie wolno, nienachalnie, pięknie obsypując się koralowymi owocami. Co ja piszę, nadal sobie rośnie. Jakoś tak nie przywiązałam się do niej mimo, że to było jedno z pierwszych moich zakupów do tego stopnia, że zostawiłam bez żalu w poprzednim ogrodzie. Dziękuję za typ. Ta Twoja śliczna
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 10:27, 30 wrz 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Dominika, Ula, Iwka, Nawi, Anda, dziękuję za tak liczne pochwały, nie spodziewałam się, bo przecież ciągle pokazuje to samo, te same ujęcia...
No więc jeszcze kilka "świeższych" kadrów

Marta, po takich widokach już nigdy Ci nie uwierzę, że możesz mieć brzydko!

Tworzysz zjawiskowy ogród, który przyciąga wzrok na dłużej i powoduje zozdziawienie paszczy
Moja "przyziemna" :) pasja 10:23, 30 wrz 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Zaległe fotki, jeszcze wcale nie tak bardzo jesienne, choć z 25 września

ML wymiatają Na zdjęciach wyglądają rewelacyjnie ale na żywo to musi być doznanie.

Górami i ja w tym roku jestem nasycona ( nie mylić z przesytem ) a i kolejne wyjazdy zaplanowane

Buziaki
W oflisowym ogrodzie 10:06, 30 wrz 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
W Oflisowym jesień...

Piękne jesienne widoki w Oflisowym uwielbiam winobluszcz w jesiennym ognistym wydaniu
Życie w wiejskim ogrodzie 10:02, 30 wrz 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Bajecznie)))))))
Moja "przyziemna" :) pasja 10:02, 30 wrz 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
A tu jeszcze usprawiedliwienie ostatnio często w górach jestem

Ale cudo!!!!!!!może kiedyś
W oflisowym ogrodzie 10:00, 30 wrz 2016

Do góry
Skoro to dzieło tych Piękności to zupełnie inna sytuacja Do nas czasem wpada labrador sąsiadów pobawić się z naszymi dziećmi, tylko raz zrobił w kilku miejscach megawykopki, gdy dzieci nie było i w oczekiwaniu musiał się czymś zająć

kamila66 napisał(a)

Hania ale to moje dwie panienki tak robią, mają zbyt silne łapy z siatką też by dały radę u nas mieszkają tylko nornice
Kretów nie ma pewnie dlatego, że jak biegają to tak jakby stado koni przebiegło po posesji.
Takie to święte jest

Dobry pomysł z tą siatką
Moja "przyziemna" :) pasja 10:00, 30 wrz 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Dzisiejsze niebo

Ale czad. ..mnie nigdy tych kolorów nie uda się uchwycić brawo Ty
Z południa Polski - ogród Marzeny 09:48, 30 wrz 2016

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Aga, takie zdjęcie znalazłam jeszcze, robione telefonem z kuchni. Trochę jakby oddala...

Albo oddala, albo masz hektary niezłe
Ale ściana piękna i przed ścianą świetnie!
Ogród, mydło i powidło. 09:47, 30 wrz 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Niezły kancik Ja swoje w tym roku zaniedbałam. Może w zimie nadrobię jak nie będzie śniegu i znowu będzie ciepło.
Miłego dnia Kasiu

Tu jeszcze nigdy nie był robiony, zawsze ważniejsze sprawy były ale już jest .
Zerknij tu sobie to moja perovskia, ta co ją przycięłam w tym roku i najwyższe pędy mają 115 (właśnie sprawdziłam), wprawdzie była też przesadzana w tym roku ale myślę, że jedno lub dwa cięcia i będzie niższa - tyle że kwitnienie ciut później.

Kasya napisał(a)

zazdroszcze, ja bym szkolki wszystkie rozane obskoczyla

Dnia by nie starczyło, w okolicach Końskowoli to co drugi dom to szkółka .

AnnaCh napisał(a)
Kasia, serio Ty tam masz krawęznik, czy go po kanciikowaniu dołożyłaś?
Zmiana super I śmietnik zniknął

Wstyd się przyznać ale on taki był zarośnięty że go nie było widać .

Wieje u nas dzisiaj i Memory jeszcze piękniej się prezentuje

i niespodzianka, trójsklepka zakwitła

W oflisowym ogrodzie 09:34, 30 wrz 2016

Do góry
HanaK napisał(a)
My w tym roku pod rabatami położyliśmy siatkę na krety (w sierpniu okazało się, że większość cebulowych jest poobgryzana), wywinięta na ogrodzenie, od strony trawnika połączona z siatką trawnikową. Patent naszych znajomych, sprawdzone, działa. Połowa działki zostawiona na dziko, żeby sobie i krety i nornice buszowały, do spółki z naszymi owcami kosiarkami i innymi przybyszami z łąk.

Hania ale to moje dwie panienki tak robią, mają zbyt silne łapy z siatką też by dały radę u nas mieszkają tylko nornice
Kretów nie ma pewnie dlatego, że jak biegają to tak jakby stado koni przebiegło po posesji.
Takie to święte jest

Dobry pomysł z tą siatką
Tu ma być ogród :) 09:25, 30 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ten jegomość zaczyna się przebarwiać

Edytko to ambrowiec amerykański?
W oflisowym ogrodzie 09:25, 30 wrz 2016

Do góry
Szykuję zmianę, chciałabym zrobić młodemu miejsce zabaw, to po lewej na kole to baza wigwam z wałków, zjeżdżalnia, którą teraz wiecznie przestawiamy aby nie było śladów na trawniku i trampolina.
Zmieniłabym kształt rabaty tej na środku aby całość była w cieniu katalpy.
Wstępny projekt Nad piaskownicą linia rabaty, która jest także w planach

Zdjęcie stare dawno nie aktualne ale kształt rabaty się nie zmienił
Wygada tak
Ogród mały, ale pojemny;) 09:05, 30 wrz 2016

Do góry
Moje tez mają takie jasno zielone przyrosty, teraz nawet dłuższe bo to zdjęcie z końca sierpnia, ciachnąć je?
Ogród dla moich synków 08:57, 30 wrz 2016

Do góry
Marga napisał(a)
To jeszcze takie zdjątko i za rok porównam czy derenie tu tez urosły

Przrepiękny ten szpaler hortensjiW ogóle wszystko pieknie rośnie.A ten trawnik!Jak ty to robisz,że wśród tylu drzew taki ladny jest?No i te hosty...superoweZacytowałam tylko jedno zdjęcie dla przykładu

Mi podobnie jak Anuli już nic się nie chce robić Ale musze przymusić się do podsypania nawozu jesiennego i posadzenia tych nieszczęsnych setek cebulek
Ogród z pergolą 08:53, 30 wrz 2016

Do góry
Obawiam się, że o odpuście wspomniała sama Ania

Jeszcze sobie rozrysowałam ten ostatni wariant i ten narożny sześcian wyszedł zaskakująco duży. Ale powinno być ok. Co sądzicie?

Jakaś podejrzana cisza zapadła na wątku. Zwykle oznacza to, że pomysły się nie podobają, tylko forumki są zbyt uprzejme żeby to wyartykułować

a tak nie powinno to wyglądać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies