różaneczniki są w półcieniu.
Conici są ze mną od początku ...choć Danusia przed nimi ostrzega ponieważ atakują go przędziorki i miseczniki to dają radę na makowieckich piaskach. Chorują mniej niż jałowce, których nie polecam i wiem, że nie lubię Danusia ostrzega przed Conicami, jałowcami, wierzbami a sadzi....np. berberysy, które chorują na potęgę na grzyby i co ? mam u siebie berberysy ale nie są to bynajmniej rośliny bezproblemowe
moja największa Conica ma ponad 3 metry i ponad 15 lat"_
Matko i córko... 10 dni na wyjeździe i teraz chyba przez miesiąc będę gonić Wasze wątki.
A dla odwiedzających pozdrowienia i fotki "trochę innych" roślinek
Taką trzmielinę kupiliśmy w zeszłym tygodniu, a ona jakaś kaprawa. Będzie z niej coś? Zastrzegłam sobie w szkółce, że jakby co to zareklamuję, bo pani mnie zapewniała, że będzie ok.
Miejsce w przedogródku - było tak:
a jest tak:
Dokupię jeszcze jednego kiścienia Zebild
Witam Was,
jestem Coś się dzieje z moimi rododendronami - (posadzone z miesiąc temu) wyglądają, jakby zmieniały kolor liści jesienią -są żółte i pomarańczowieją. Na liściach zauważyłam brązowe plamy (grzyb??) i spryskałam Dithane. Czy po tym oprysku tak zmieniły kolor ??
z góry dzieki za pomoc
Ha, wykopujemy kochani i wyrzucamy. Jajeczka slimakow
i moja zmora...Piekna bo piekna , ale wyrwana jak mi sie wtedy wydawalo razem z korzeniami...Wrocila jakims cudem po dwoch latach ...Widocznie gdzies zostal w ziemi kawalatek korzonka.