Mój klon ma niestety coraz więcej suchych gałązek. Powoli przyzwyczajam się do myśli, że mogę go stracić. Spróbuję jeszcze za radą Kasi Topsinem prysnąć, a resztą go podlać, choć nie wiem czy to coś pomoże.
Ewka tu w międzyczasie 6 stówek minęło ???? Noo to buzuoole z tej okazji oraz życzenia aby wszelkie plagi omijały Twój piękny ogród szerokim łukiem , wszytskie roślinki rosły jak gooopie ,a wszelkie chciejstwa dały się upchnæć czeeekaj , jeszcze jakiś kffiatuch bo tak bez to niepolitycznie
Asi ja widzialam tą inspirkę tylko tyle nic nie napisałam, ja tez takiego efektu oczekuję
ale chodzi mi o moją lawende przy tarsie i kocimiętke przy palisadach, do wywalenia?
wejdźmy w kolejna faze planowania
tu fotka tarasu i jak idą płyty, jest 7,5 plyty 60cm
opaska domu zajmuje te pół plyty, potem obeliski i trawy zajmuje plytę.
zostaje nam 6 płyt. pisałaś że bloki po ok 70cm szer powinny mieć.
czyli gorny blok to powiedzmy 2 plyta, potem 3,4,5,6 to róże?? to jest szer ok 2,4m i ostatnia 7 plyta to rozplenice ktore przechodzą w blok.
tak ma to Asiu wygladać? to napewno trzeba zmienić liczbe kołek z rozami bo 2 rzędy wyjdą napewno.. chyba że poszerzyć bloki ale to wtedy wyjdzie od groma sadzonek :/
Eluś, mi też żal, że się z Tobą nie spotkałam Tak się cieszyłam na ten wyjazd, a tu taki klops! Dziecię już zdrowe. Doszła do siebie raz dwa, ale za daleko, żeby tak ruszyć z kopyta. Planowałam 3 dniowy wyjazd. Nic to, na pewno spotkamy się jeszcze nie raz Buziaki, kochana
Ta trawka przed to trawa pampasowa. Wysiana z nasionek, zimę przezimowała w doniczkach w garażu, wiosną posadzona na rabatkę. Urosła fest, niestety nie zakwitła, a na przeziomowanie w gruncie szanse marne
Przedstawiam moje królewny amanogawy - sadzone wiosną, pięknie się przyjęły i rozrosły
I jeszcze jedno pytanie:
Chciałam przygotować glebę pod przyszłoroczne nasadzenia. Proszę oświećcie mnie czy dobrze się do tego zabrałam?
Wyłożyłam gnoju na trawę
Opruszylam mączka bazaltową
Obsypalam korą (taka na wiosnę kupowana)
I widłami przekopałam
I tak przygotowaną ziemię chciałabym zostawić do wiosny.