Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Alicja169 13:27, 15 lis 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
róża cała w owocach, szkoda, że jeszcze nie ma kto ich konsumować zimą.
Dużo moich róż zawiązuje owoce

Można konfiturę zrobić, taką na surowo, utarte owoce z cukrem.
Do pączków i rogalików - pycha
sylwia_slomc... 13:37, 15 lis 2016

Alicja169 napisał(a)

Można konfiturę zrobić, taką na surowo, utarte owoce z cukrem.
Do pączków i rogalików - pycha

Winko też można, ale bardziej chodziło mi o ptaszki
roma2 14:46, 15 lis 2016

Ptaszki nie zjedzą?. U mnie nawet cisowe owoce (że nie wspomnę o winogronach) zeżarły. Tylko jabłuszka nie wiem dlaczego omijają. A jabłoń ozdobna posadzona i dla mnie (kwiatki) i dla nich (jabłuszka).
mirkaka 16:17, 15 lis 2016

Pokażę Wam jak mi się pięknie spoiny w kostce wypełniają
Strasznie się cieszę z tego efektu

Efekt rewelacyjny, i pomyśleć że ja z tym walczę co roku i wyskubuję między kostką brukową. Tylko w małej kostce jak zacznie narastać to ją wkrótce całą zarośnie, dlatego wyskubuję. Podoba mi się kotek przy trzmielinie i kance. Pięknie się tam usadził.
Ogród pomaleńku wyrasta z nad ziemi, żebym miała więcej wyobraźni i zobaczyła go tak np za 5 lat
sylwia_slomc... 18:19, 15 lis 2016

roma2 napisał(a)
Ptaszki nie zjedzą?. U mnie nawet cisowe owoce (że nie wspomnę o winogronach) zeżarły. Tylko jabłuszka nie wiem dlaczego omijają. A jabłoń ozdobna posadzona i dla mnie (kwiatki) i dla nich (jabłuszka).

No właśnie na razie jakoś brak u mnie ptaszków, które się żywią takimi owockami Mam nadzieję, że jak krzewy i drzewa podrosną to i one się pojawią.
Owoce ognika chyba bażanty wydziobały A te akurat kukurydzy w polach mają w bród.
sylwia_slomc... 18:22, 15 lis 2016

mirkaka napisał(a)

Efekt rewelacyjny, i pomyśleć że ja z tym walczę co roku i wyskubuję między kostką brukową. Tylko w małej kostce jak zacznie narastać to ją wkrótce całą zarośnie, dlatego wyskubuję. Podoba mi się kotek przy trzmielinie i kance. Pięknie się tam usadził.
Ogród pomaleńku wyrasta z nad ziemi, żebym miała więcej wyobraźni i zobaczyła go tak np za 5 lat

Też mi na tyle wyobraźni nie stajeWiem jak chcę żeby było, ale nie jedno potrafi człowieka zaskoczyć
Katkak 18:26, 15 lis 2016

No właśnie na razie jakoś brak u mnie ptaszków, które się żywią takimi owockami Mam nadzieję, że jak krzewy i drzewa podrosną to i one się pojawią.
Owoce ognika chyba bażanty wydziobały A te akurat kukurydzy w polach mają w bród.

Nc się nie martw, jak im doopka zgłodnieje to przylecą I już zostaną jak zobaczą ile wyżery na nie czeka .
kasiek 19:03, 15 lis 2016

O faktycznie u Ciebie dalmatyńczyk sniegowy Ale kolorki wrzosów i róż jeszcze sliczne
19:29, 15 lis 2016
Ok to dzisiaj jej zrobię kołderkęDzięki

ja kolderki porobilam przejsciowo klonom i rozom na wczorajsza temp.minus 7 w nocy dzis po pracy kolderki zdjelam

spowrotem opatule pewnie w grudniu bo wtedy wieksze mrozy w nocy widze

pozdrowka zostawiam
sylwia_slomc... 20:21, 15 lis 2016

Katkak napisał(a)

Nc się nie martw, jak im doopka zgłodnieje to przylecą I już zostaną jak zobaczą ile wyżery na nie czeka .

W zeszłym sezonie nie przyleciały i wiosną obcięłam owoce różom bo przemarzły.....no trudno będzie trzeba poczekać na nie