Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 01:34, 14 lis 2023

Do góry
Kordina napisał(a)

W jakiej harmonii kolorystycznej, półeczka od przyjaciółi i kubeczki powtarzają kolory z płytek, super!
Sylwia nie uwierzysz co nas jeszcze łączy, kran! Ha, ha, aż musiałam zrobić zdjęcie. tyle. że mój czarny

Ale numer
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:41, 13 lis 2023

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Mała rzecz, a cieszy

W jakiej harmonii kolorystycznej, półeczka od przyjaciółi i kubeczki powtarzają kolory z płytek, super!
Sylwia nie uwierzysz co nas jeszcze łączy, kran! Ha, ha, aż musiałam zrobić zdjęcie. tyle. że mój czarny
sylwia_slomczewska napisał(a)

Grzebiuszka ziemna 23:02, 13 lis 2023

Do góry
Judith napisał(a)

Absolutnie zachwycająca kompozycja! Aż mi wzruszeniem zeszklił się wzrok!

Ojejku, Judith, aż tak? Tyle naoglądam się tu cudnych, dużych ogrodów, m.in i Twój że nie dostrzegam walorów swojego, a przecież go lubię, bo mój ci on, mój...

Muszelko dziękuję

Eda - w takim razie pomiziaj Pusia i Fifcię ode mnie i teraz ja macham

antracyt napisał(a)
Bożenko, u Ciebie to jeszcze złota jesień w pełni.
Astra Octoberkaskade, z powodu późnego kwitnienia, zapisuję do listy chciejstw.

Zuzanko, dziękuję, fajnie moja lista chciejstw też się wydłuża po czytaniu postów

Basiu, jak do tej pory hakonki się trzymają to jest nadzieja ja w sumie z 2 zrobiłam 6 przez 2 lata, nie wiem czy nie za bardzo odchudziłam tą podzieloną, ale też mam nadzieję

LIDKA napisał(a)
Hakony masz śliczne. I też mam tę żurawkę. Bede dzielić wiosną bo do teraz kwitnie.
Rabatka szachownica jest bardzo orginalna.

Lidzia prawda, że ta żurawka wybitna? Ja mam w sumie 5 rodzajów żurawek i żadna nie jest tak wyrywna jak ta Rex fajnie, że Ci się szachownica podoba, jest bardzo praktyczna i mogę swobodnie się tam poruszać i mam dostęp do wszystkich ziół

Alija napisał(a)
Piękne zestawienie, bardzo lubię rdesty, marcinki zresztą też.
Szachownicę wysprzątałaś na "cacy".

Alusiu - dzięki zobaczę czy na przyszły rok uda mi się podzielić ten aster i rozszerzyć go za rdestem

Ten poniżej to przetacznik różowy, wreszcie udało mi się go podzielić i z 3 zrobiłam 6, ale tak bogato ukorzenionej zakupionej rośliny, to dawno nie widziałam, aż siekierką małą musiałam go potraktować

A tak jeszcze wygląda moja magnolia, nie zdążyłam jej przyciąć po kwitnieniu, bo chcę prowadzić na niewielkie drzewko jednak:

a tak wyglądała 4 maja 2023

Wilczy ogród 22:20, 13 lis 2023

Do góry
Magleska napisał(a)

Madziu, bajkowo po prostu.
Grzebiuszka ziemna 22:09, 13 lis 2023

Do góry
Kordina napisał(a)

Piękne zestawienie, bardzo lubię rdesty, marcinki zresztą też.
Szachownicę wysprzątałaś na "cacy".
Ogród Muszelki 21:56, 13 lis 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)
A ja w prezencie wstawię dla Ciebie dzisiejsze zdjęcia ze spaceru. Właśnie siedzę na plaży. U nas dziś na niebie lazur. U Ciebie zapewne też, bo my przecie z tego samego fyrtla
Piesełek rządzi na pomoście.

Muszelko, piękne widoki, słońce od razu człowiekowi humor poprawia, a właściwie to Ty nam poprawiasz takimi zdjęciami.
Wspaniałe zbiory minikiwi, ja w tym roku nie mam ani jednego, jeden wiosenny przymrozek załatwił sprawę.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 21:40, 13 lis 2023

Do góry
Judith napisał(a)
Siostry, piękny dzień dzisiaj! Słońce i w ogóle .
Kwiatki dla wszyskich

Judith, jaki piękny, optymistyczny widoczek. Ile to miesięcy musimy jeszcze poczekać?
Ciekawa jestem różanki (czytam na bieżąco), róże Fairy akurat znam, są wytrzymałe i łatwe w obsłudze,
ale myślę, że na które byś się nie zdecydowała, to i tak będzie pięknie.
Glina i zielsko 21:38, 13 lis 2023

Do góry
LIDKA napisał(a)
Dla wszystkich odwiedzających kwiatki które oznaczają że do świąt coraz bliżej.

Lidka, to są nowo zakupione czy już przezimowane?
Piękne są
Glina i zielsko 20:45, 13 lis 2023

Do góry
Dla wszystkich odwiedzających kwiatki które oznaczają że do świąt coraz bliżej.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 20:12, 13 lis 2023

Do góry
Hej dziewczyny! Są i drzwi, ostatnio nic nie robię tylko maluję na czarno haha! Bo wymyśliłam jeszcze skrzynkę na worki ze śmieciami segregowanymi, które się walają po garażu i zabudowę kosza na śmieci. Jest szansa, że zdążymy przed atakiem zimy. Drzwi po pierwszym malowaniu, dzisiaj poprawiłam ale zdjęcia nie zrobiłam
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 20:04, 13 lis 2023

Do góry
Siostry, piękny dzień dzisiaj! Słońce i w ogóle .
Kwiatki dla wszyskich
Grzebiuszka ziemna 19:12, 13 lis 2023

Do góry

No Zgadzam się z Tobą śliczny kolor zawsze do nich wzdycham, bo ja narazie jakoś nie mam do nich ręki, ale mam posadzone dwie i narazie mają się dobrze, może, może coś mi się uda
Osiedlowy ogródek 18:59, 13 lis 2023

Do góry
Kokesz napisał(a)

Ile masz szałwii lekarskiej, suszysz na zimową herbatkę? Ogród osiedlowy niezmiennie zachwyca
Podwórkowa rehabilitacja 18:03, 13 lis 2023

Do góry
Ciepłoluby dziś trafiły do domu.
Agawa, eszeweria, grubosz i pelargonie.

Podwórkowa rehabilitacja 17:59, 13 lis 2023

Do góry
Pomidory Tiny Tim- zeszłoroczne -ukorzenione wiosną- posadzone w wiszących koszach -zatoczyły koło i znów się ukorzeniają by zostać wigilijnymi ozdobami stołu.

Ogród Muszelki 17:03, 13 lis 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)

Żółcienie i błękity to takie cudne zestawienie kolorów
Zieleń, drewno i antracyt 17:00, 13 lis 2023

Do góry
antracyt napisał(a)

Już poprzednio zastanawiałam się nad tą idealnie prostą linią i miałam niejasne podejrzenia, że skleiłaś dwa zdjęcia
Ogród w malinówkach 16:11, 13 lis 2023

Do góry
Na szczęście temperatury na plusie w dzień, wręcz dość przyjemnie. Udało się dokończyć dłuższy bok gospodarczego. Sadzenie bluszczu po zimie.

Zieleń, drewno i antracyt 15:57, 13 lis 2023

Do góry
Dziewczyny, te plamki koloru to już tylko z bliska widać. Chociaż dzisiejszy dzień przyniósł mi w prezencie przepiękną pogodę. Posadziłam co miałam posadzić i nawet kolejną część kancików ogarnęłam. Do pracy przed komputer usiądę wieczorem.
Ewo, ja nie mam tego problemu. Na fragmentach piaszczystych, a tych u mnie dostatek, taka pogoda i wilgotność ziemi sprzyja wyrównywaniu rabat, wszystko się obsypuje, a krawędzie wychodzą idealne.

Słońce naprawdę potrafi podkolorować rzeczywistość

Grzebiuszka ziemna 15:33, 13 lis 2023

Do góry
Kordina napisał(a)
Zdaję relacje z uporządkowania na zimę szachownicy kuchenno-ziołowej, wszystko podcięte, szałwie lekarskie, melisa cytrynowa, cząber górski, tymianek, macierzanka, szałwia okręgowa, oregano gold, estragon (nie przypuszczałam, że to taki wielki krzaczor ) bylica piołun. Ta ostatnia zmieniła stanowisko, a część karpy poszła do koleżanki. Przysypane nową ziemią i trochę dzięki temu zabezpieczone na zimę. Z tych kwadratów 30/30 cm miałam w ciągu roku 3 zbiory i wystarczy taki nieduży ograniczony obszar w właściwie obszarek. Piję tylko swoje herbaty, robię różne mieszanki smakowe oczywiście ze zbieranymi na pobliskich ziemiach, a szczególnie uwielbiam kwiaty czarnego bzu, kremowe w szklanym dzbanku z cytryną i własnym miodkiem wrażenia węchowe, wzrokowe i smakowe, 3 w 1 słuchowe też bo mówię - mmmmmm....

na ostatnim zdjęciu za latarenką po lewej rośnie i cały czas kwitnie hyzop lekarski fioletowy, bardzo mi się ta roślina podoba i tak myślę, że on może spokojnie zastąpić na rabatach fioletowe szałwie. Zakupiłam w tym roku jeszcze hyzop różowy i biały. No i kwitnie nadal szalona szałwia omączona, nie omszona:

Nie mówię już o reszcie... post byłby zbyt długi i niestrawny

Fajnie się tego czyta i ogląda super pomysł z płytkami taki ogranicznik i jak czyściutko ... i pomocnica uwielbiam zwierzaczki u mnie też lubią patrzeć co robię i Pusio kot i Fifcia suczka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies