Piękny ten len zbierz kilka i dla mnie Irenko fajnie że pokazałaś Clare curtis też ją mam od Ciebie ale u mnie nie jest tak wielka raczej kękpiasto rośnie.
Nie wiem jakim cudem , ale pogoda z koszmarnej zmieniła się w cudowną i to w zasadzie..nie wiem kiedy świeci słońce, na tarasie patelnia aż chce się zdjęcia robić więc parę kadrów z mikro ogrodu
Witam. Dwa z pięciu podarowanych mi żywotników Yellow Ribbon posiadają od dołu zielonkawy nalot, który po potarciu palcem delikatnie schodzi. Rośliny dostałam w doniczkach - czekają na wkopanie. Proszę o poradę/rozpoznanie czy "należy się tego bać", czy rośliny czymś potraktować. Jestem laikiem jeżeli chodzi o żywotniki.
Tak to wygląda:
Dominiko rabata z dredzikami jest do zmiany, mam ich tam 7 szt, teraz posadzone są na przemian z żurawkami.
Sama do końca nie wiem czego tam chcę, one czekają na swoją kolej raczej do wysiadki.
Ostatni pomysł to taki aby je przenieść obok ogniska. Problem z tą rabatą mam taki, ze żal mi jest tej irgi płożącej.
Na Gardenii kupiłam taką samą na pniu, czasami mam myśli aby ją tam dosadzić jak się połączą będzie wyglądać, ze tworzą całość.
Kiedyś krzyczałam help me ale nikt nie zareagował i tak sobie wygląda jak wyglądała (aktualnie irga urosła do skraju rabaty)
Są piękne. I to najlepszy wybór do Twojego ogrodu. A te Red Barony przy nich i Variegatusy (tutaj rysuję serce) - bardzo lubię takie zestawienia kolorystyczne.
Asiu wstawię Ci wszystkie fotki jakie mam tego miejsca,żebyś poczyuła się jak na kawce u mnie
stojąc przy suwance
na wprost tarasu,poprawo rabato-zonk
ona jest ze spadkiem,taki myk
a tu to miejsce gdzie zaplanowałaś zejście z rabaty...według mnie za wysoko na stopień,nie naturalnie
i w drugą strone, tak było w marcu
Spróbowałam narysować te koła na zdjęciu, biorąc pod uwagę wielkości kół i wyszło mi cos takiego. Toszko, daj znac jeśli coś źle zrozumiałam i źle narysowałam.
Nie patrzcie, że krzywo, bo ręka mi drżała
Opuchlaki, na liściach limek też widać ich żerowanie..
Brunnery u mnie też takie były w zeszłym roku. Myślałam , że od słońca. Przesadziłam.. a to co się zostało rośnie w tym roku pięknie..
Taki grymas...grzyb...opuchlaki??? Nie wiem..
Może byc i wiosna ale może potrzebujesz jeszcze trawki Ice Dance własnie wysadziłam i mam nadmiar i jeszcze trawke tą którą brałas w maju ale to wypadałoby teraz jesienia zabrac bo tylko zadołowałam do szybkiego wydania komus. Tu sa zdjecia
dwie kępki Ice Dance
a tu trzecia największa
i jeszcze ta co brałas wiosna
tu jest stłamszona bo dopiero co przesadzana ale to piękna trawa.
Miałam Ci jeszcze pokazac zdjecia tuj
Dzięki Gosiu ja też bym pewnie zapomniała , gdyby nie codzienne spacery po chwastach pomiędzy kostką prowadzącą do domku teraz już wiem, co kupić i że raczej nie w sklepie z akcesoriami kuchennymi
Buziokiiiii