Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 14:09, 22 wrz 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Urszulla - Mam 2 Stefanie i obydwie maja takie kiście fajne

Stephanie Baronin zu Guttenberg 2 letnia

a to kiść sadzonej wiosną.

Świetna
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:06, 22 wrz 2016

Do góry
Milka napisał(a)
w tym roku roślinką dla mnie nr 1 był i jest ten len, taki niepozorny, ale ta subtelność, ten kolor....zbieram nasiona, będę go siać

nawet rower dostał kwiatki, jakoś kwitnie i tu Clara Curtis
Piękny ten len zbierz kilka i dla mnie Irenko fajnie że pokazałaś Clare curtis też ją mam od Ciebie ale u mnie nie jest tak wielka raczej kękpiasto rośnie.
Ogród w skali mikro cz.II 14:01, 22 wrz 2016

Do góry
Nie wiem jakim cudem , ale pogoda z koszmarnej zmieniła się w cudowną i to w zasadzie..nie wiem kiedy świeci słońce, na tarasie patelnia aż chce się zdjęcia robić więc parę kadrów z mikro ogrodu

Problemy z tujami 14:01, 22 wrz 2016

Do góry
Witam. Dwa z pięciu podarowanych mi żywotników Yellow Ribbon posiadają od dołu zielonkawy nalot, który po potarciu palcem delikatnie schodzi. Rośliny dostałam w doniczkach - czekają na wkopanie. Proszę o poradę/rozpoznanie czy "należy się tego bać", czy rośliny czymś potraktować. Jestem laikiem jeżeli chodzi o żywotniki.
Tak to wygląda:

W oflisowym ogrodzie 14:01, 22 wrz 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
ten dredzik wyglada obłędnie, moze się skuszę na niego w końcu

pokaż Kamilko jeszcze fotki z dredzikami z jakimi zestawieniami je wsadzałaś ???

Dominiko rabata z dredzikami jest do zmiany, mam ich tam 7 szt, teraz posadzone są na przemian z żurawkami.
Sama do końca nie wiem czego tam chcę, one czekają na swoją kolej raczej do wysiadki.
Ostatni pomysł to taki aby je przenieść obok ogniska. Problem z tą rabatą mam taki, ze żal mi jest tej irgi płożącej.
Na Gardenii kupiłam taką samą na pniu, czasami mam myśli aby ją tam dosadzić jak się połączą będzie wyglądać, ze tworzą całość.
Kiedyś krzyczałam help me ale nikt nie zareagował i tak sobie wygląda jak wyglądała (aktualnie irga urosła do skraju rabaty)

Ta na pniu ma w nogach rozchodniki i rozplenice
Lawendowy zawrót głowy 13:46, 22 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Pszczółko Rohany dla Ciebie ))tak jak pisałam kupiłąm za małe , powoli rosna i ciagle maja mszyce ale je kocham )

Są piękne. I to najlepszy wybór do Twojego ogrodu. A te Red Barony przy nich i Variegatusy (tutaj rysuję serce) - bardzo lubię takie zestawienia kolorystyczne.

Ogród w dwa lata! O lala!
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:35, 22 wrz 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Boski widok....
Rododendronowy ogród II. 13:35, 22 wrz 2016

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Musiałam zacytować, bo ten obraz z wiosennym z azaliami pod oknem mi się skojarzył. I tak się zastanawiam, który piękniejszy?
Ku jesiennemu się skłaniam.

Co rok się zastanawiam od nowa co wolę u siebie wiosnę czy jesień i co zmiana pory roku zmieniam zdanie.Basiu to porównaj

Ogród z pergolą 13:35, 22 wrz 2016
Do góry
anna_t napisał(a)
widok z tarasu

i z ogrodu

naszalałaś

duża kolorowa rabata ale busz ma to do siebie ze jest mało fotogeniczny
Ogród z pergolą 13:34, 22 wrz 2016

Do góry
makadamia napisał(a)

Aniu, obawiam się, że jeszcze gorzej

głęboki wdech...

Obawiam się, że ta rabata jest zwyczajnie za duża i stąd się biorą te problemy z zaprojektowaniem jej. Do tego, kiedyś wyczytałam, że rabaty nie powinny mieć więcej niż 1,5 - 2 metry szerokości, żeby łatwo można było o nie zadbać.

No więc wymyśliłam zrobienie takich szerokich, płaskich schodków, w kształcie nawiązującym do tej ścieżki na trawniku.

Obeliski musiałyby wtedy stanąć w innych miejscach (kwadraty), a róże (kółka fioletowe) rosłyby sobie po prostu wzdłuż tych schodków, podsadzone bylinami i trawami (różowe maziaje)

A teraz najbardziej obawiam się, że Ci się to spodoba

Asiu wstawię Ci wszystkie fotki jakie mam tego miejsca,żebyś poczyuła się jak na kawce u mnie
stojąc przy suwance

na wprost tarasu,poprawo rabato-zonk

ona jest ze spadkiem,taki myk
a tu to miejsce gdzie zaplanowałaś zejście z rabaty...według mnie za wysoko na stopień,nie naturalnie

i w drugą strone, tak było w marcu

Ogród Nety- moje marzenie 13:33, 22 wrz 2016

Do góry
Spróbowałam narysować te koła na zdjęciu, biorąc pod uwagę wielkości kół i wyszło mi cos takiego. Toszko, daj znac jeśli coś źle zrozumiałam i źle narysowałam.
Nie patrzcie, że krzywo, bo ręka mi drżała
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:32, 22 wrz 2016

Do góry
Milka napisał(a)
miałam pełno tych rozchodników i nie wiem, co je załatwiło

tak to wygląda, w końcu odpadło wszystko, ciekawe czy korzeń żyje, pora sprawdzić
może to ślimaki???...liście limek też wyżarte...

Opuchlaki, na liściach limek też widać ich żerowanie..

Brunnery u mnie też takie były w zeszłym roku. Myślałam , że od słońca. Przesadziłam.. a to co się zostało rośnie w tym roku pięknie..
Taki grymas...grzyb...opuchlaki??? Nie wiem..
Blaski i cienie nowego życia 13:29, 22 wrz 2016

Do góry
z dzisiejszego poranka

Rododendronowy ogród II. 13:29, 22 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

niesamowita jesteś, myslałam o wiośnie
ale jak się nadarzy okazja to może wczesniej

Może byc i wiosna ale może potrzebujesz jeszcze trawki Ice Dance własnie wysadziłam i mam nadmiar i jeszcze trawke tą którą brałas w maju ale to wypadałoby teraz jesienia zabrac bo tylko zadołowałam do szybkiego wydania komus. Tu sa zdjecia

dwie kępki Ice Dance

a tu trzecia największa

i jeszcze ta co brałas wiosna

tu jest stłamszona bo dopiero co przesadzana ale to piękna trawa.
Miałam Ci jeszcze pokazac zdjecia tuj

a tu porównanie z moim wzrostem

Lawendowy zawrót głowy 13:26, 22 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

I pomyśleć, że tak tu było 2 lata temu.. musiałam wygrzebać takie starocie... dla niedowiarków, że można szybko mieć cudowny ogród
Ogród Cioci cz. 3 13:26, 22 wrz 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Eluś nie jesteś ślepa to ja mam sklerozę. Już się poprawiam

Dzięki Gosiu ja też bym pewnie zapomniała , gdyby nie codzienne spacery po chwastach pomiędzy kostką prowadzącą do domku teraz już wiem, co kupić i że raczej nie w sklepie z akcesoriami kuchennymi
Buziokiiiii
Mój ogród pod lasem 13:24, 22 wrz 2016

Do góry
malgol napisał(a)

Anula, a ta strzelista roslina to świecznica

I skoro się nie zanudziłyście to pokaże wam jeszcze moje żurawki.Kwitna jak oszalałe Wasze też? Nie wiedziłam ,że żurawki tak długo kwitną...

Prześlicznie

I ja nie rozpoznałam świecznicy??. Ale to inna odmiana niż moja.
W kamiennym kręgu od początku 13:21, 22 wrz 2016

Do góry
GorAna napisał(a)

Hitowe fotki sezon z tulipanami odpalony pozdrawiam Aniu
Ogród z pergolą 13:20, 22 wrz 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Ania, spokojnie, wymyślimy coś Jeszcze jedno - czy nie masz gdzieś miejsca, do którego część róż mogłabyś przenieść? Ja bym się naprawdę nie upierała przy sadzeniu ich wszystkich w tym jednym miejscu...

miejsca to mam pod dostatkiem

Ogród z pergolą 13:18, 22 wrz 2016

Do góry
widok z tarasu

i z ogrodu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies