Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 09:51, 20 wrz 2016

Do góry

Lawendowy zawrót głowy 09:43, 20 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

i jeszcze to zestawienie bo jest bosko
Lawendowy zawrót głowy 09:41, 20 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Buziolki ) kofam fest jesienne widoki ))

Ślicznie u Ciebie
Czy moge prosić o info co kolejno jest na tej rabacie w całym przekroju - widzę bukszpan, rozplenice - jaka to ? red barron i reszty nie znam
Malutki pod lasem 09:26, 20 wrz 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
No to obiecana fotka, zrobiona rano przez okno.
Proszę się nie śmiać, wygląda to na razie żałośnie, ale licze, że dwa sezony i jak będę je cięła, to się zrównają
Od prawej od wierzby rosło 5 sztuk wsadzonych w zeszłym roku, dwie ostatnie zosały wykopane, żeby zmniejszyć odległości. Zamiast tych dwóch zostały wsadzone trzy z tych, które ostatnio M wsadzał, jedna poszła do donicy, bo są mniejsze i pójdzie do tych kupionych maluchów na tyły działki. Później wsadziłam dwie te duże przekopane, bo bardziej mi zależy na szybszej przesłonie w tym miejscu, jak widać na zdjęciu, taras sąsiadów. Dalej są dwie ze Skierniewic wsadzone, zostały jeszcze trzy. Widać, że te ze Skierniewic sa na wysokośc takie same jak te zeszłoroczne, tylko chudsze. Wiadomo w szkółce stoją jedna koło drugiej, to nie mają miejsca na rośnięcie wszerz I róży już nie ma
Aniu ale zmiana, fajnie tuje szybko rosną zobaczysz za za dwa sezony już będą wysokości siatki albo i większe
Ogród bez roweru 09:19, 20 wrz 2016

Do góry
MariBere napisał(a)
2 lata temu późną jesienią posadziłam świecznice. W ubiegłym roku nie zdążyła zakwitnąć przed zimą. W tym się już udało.

Przepiękne. Prawie pół wieku żyję na tym świecie, a nigdy tych kwiatów nie widziałam.
Ogród w cieniu brzozy 09:15, 20 wrz 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)

Lobelie fajneteż lubię, miałam niebieskie w zeszłym roku a ten fiolecik milutki ważne że ich ślimaki nie jedzą u mnie to ważny priorytet w ogrodzie. A czy ślimaki mogą zjeść liście róż, bo mi coś obgryzło jedną Edenkę.

Róż raczej też nie jedzą, u mnie się nie zdarzyło, co najwyżej opadłe płatki.
Jak te dziury wyglądają, mogą je wygryzać różne gąsienice, zwójki a takie regularne, koliste wycinają misierki, głównie w czerwcu ale w sierpniu też to obserwuję.
Nie wiem czy ta winna ale spacerowała sobie ostatnio po tarasie u mnie.

Mój Eden 09:06, 20 wrz 2016

Do góry
Mój Eden 08:59, 20 wrz 2016

Do góry
Jesiennie...
Mirkowy ogród (początki) 08:53, 20 wrz 2016

Do góry
Iwonka kłosownica po cieciu .
przy Stardus widać jaka była.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:53, 20 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

hakone lub hakone z hostami praying h. daj- będzie spójnie z resztą.

tak myslę, że chyb a jednak penstemon lepszy- wyższy, masywniejszy niż stachys.

Nie rozumiem Twojego pytania:
I dobrze wygląda to odcięcie samym dużym miskantem ? Pytasz o to czy skok między małymi a dużymi miskantami jest ok?- tak. jeśli by się zmieściły przed dużym małe,tez by tak można.
Co do ustawienia- tylko to żeby hosty i hakone nie były zupełnie z tyłu, bo skok wysokości do miskantów będzie za duży. Może jeszcze to żeby niektóre elementy grupować w większe grupki- tzn gdzieś daj 3 szt hakone, dalej je rozbij na pojedyncze itd, tak samo z innymi- takie małe skupiska dawaj co jakiś czas, lepszy efekt będzie

Magnoliu ja też się skłaniam ku temu penstemonowi bo jest taki bardziej wyrazisty zresztą różu już mam sporo na rabatach
Z miskantami chodzi mi o tą część czy to jest dobry pomysł ż eone będą tu same rosły i przetną to pasmo hakone w kwiatach :

Lawendowy zawrót głowy 08:47, 20 wrz 2016

Do góry

To zestawienie baaaardzo mnie się podoba - trawy i jeżówki
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:46, 20 wrz 2016

Do góry
Zimno. +11 C

Ale obowiązek mus było spełnić, pies wyspacerowany! A teraz ja na spacer do ogrodu.
Miłego słonecznego wszystkim!

Malutki pod lasem 08:46, 20 wrz 2016

Do góry
No to obiecana fotka, zrobiona rano przez okno.
Proszę się nie śmiać, wygląda to na razie żałośnie, ale licze, że dwa sezony i jak będę je cięła, to się zrównają
Od prawej od wierzby rosło 5 sztuk wsadzonych w zeszłym roku, dwie ostatnie zosały wykopane, żeby zmniejszyć odległości. Zamiast tych dwóch zostały wsadzone trzy z tych, które ostatnio M wsadzał, jedna poszła do donicy, bo są mniejsze i pójdzie do tych kupionych maluchów na tyły działki. Później wsadziłam dwie te duże przekopane, bo bardziej mi zależy na szybszej przesłonie w tym miejscu, jak widać na zdjęciu, taras sąsiadów. Dalej są dwie ze Skierniewic wsadzone, zostały jeszcze trzy. Widać, że te ze Skierniewic sa na wysokośc takie same jak te zeszłoroczne, tylko chudsze. Wiadomo w szkółce stoją jedna koło drugiej, to nie mają miejsca na rośnięcie wszerz I róży już nie ma
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:33, 20 wrz 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Mój sobotni deszczowy ogrod
Tym razem bez komentarzy bo zaraz zmykam...

przepiekny kadr!
Moja działka na Dębowym Lesie 07:13, 20 wrz 2016

Do góry
katel napisał(a)
Aniu u Ciebie jak zawsze pięknie w ogrodzie , córcia śliczna, wyglądacie jak siostry

Dzięki Kasiu.Wiesz swoje dzieci dla nas są zawsze najpiekniejsze.
A z tego spoktkania z córcia to bardzo się cieszę.Chociaz tyle.@ dni .ale dobre i to
kupiłam sobie nową jeżówkę .Ale była bez nazwy.I takiej nie miałam
Moja działka na Dębowym Lesie 07:07, 20 wrz 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
cudne te Twoje kwiaty Aniu

Dzięki Domciu

Moja działka na Dębowym Lesie 07:02, 20 wrz 2016

Do góry
gobasia napisał(a)

ochlodzilo się ,szkoda lata....u mnie rankiem bylo tylko 6 stopni i do tego
wietrznie...obawiam sie przymrozków

Mi też jest szkoda mijającego lta, tej ładnej zielen, kolorków.
Jak przymrozki przyjdą to już będzie tak pustawa, szarawo.
Ale póki co cieszmy sie tą jesienią

Moja działka na Dębowym Lesie 06:58, 20 wrz 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Aniu, czy ja dobrze u Agnieszki przeczytalam, ze Ty juz cebulowe posadzilas? ???
Zawsze tak robisz?

Tak we wrześniu już śmialo można sadzić cebulowe.
Ja to co miałam juz posadziłam do ziemi.
Ale z doświadczenia wem,że czasami coś kupiłam w pażdzierniku i w listopadzie i też do ziemi wówczas dopiero poszły.I normarnie na wiosnę rosły i zakwitły

Hortensja Bobo
Życie w wiejskim ogrodzie 06:40, 20 wrz 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Cudnie u Ciebie z tymi trawami i hortensje przyciągają wzrok
Dekoracje wczesnojesienne bardzo klimatyczne
Borówcowy raj 04:15, 20 wrz 2016

Do góry
Moniko dzięki z wpis. Słyszałem od mamy że u was już prawie mróz a u mnie jeszcze cieplutko rano o 6 20 i 89% wilgotności. Temperatura już trochę odpuściła ale wilgotność trzyma się jeszcze. Muszę teraz naładować akumulatory po wyjeździe syna, bo zraz indiańskie lato będzie, już pojedyncze drzewa można dostrzec nadgryzione jesienią ale malutko jeszcze. Teraz będę chciał pokazać wam trochę fotek na swoim dysku, dam Ci znać dziś la Ciebie mój ulubiony futrzak Chipmunk z bajki Chip i Deal. Pozdrawiam gorąco i zdrówka życzę pa. Co do ciasta to żebyś wiedział że strata by była do nie do odżałowania, choć miało już kilka dni, to jadłem je jeszcze tydzień i nic nie straciło na wartości

Może dorzucę jeszcze Szopa

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies