Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Cioci cz. 3 10:44, 03 lis 2016

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 10:43, 03 lis 2016

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 10:41, 03 lis 2016

Do góry
Tak było jeszcze kilka dni temu
Perowskia łobodolistna - Perovskia atriplicifolia 10:21, 03 lis 2016

Do góry
Witam serdecznie
Przeglądam forum już od dawna ale dopiero teraz odważyłam się odezwać i pokazać moją roślinką na rabacie bylinowej. Chciałabym również podziękować za wszystkie rady, które na forum podpatrzyłam. Gratuluję pięknych roślin.
Ogród KasiWB - część II 10:09, 03 lis 2016

Do góry
i jeszcze jedno miejsce do remontu stożek z cisa powędruje na front i generalnie mam plan na to miejsce i oby czas pozwolił wiosną zrobić tutaj porządek
Ukojenie 10:08, 03 lis 2016

Do góry
I jeszcze takie zdjecia z dzis:

-kalina - pieknie sie przebarwila

-kocanka albo jakis inny suszek nadal sobie kwitnie

/wysokosc skromne jakies 130cm/
Ogród KasiWB - część II 10:07, 03 lis 2016

Do góry
Bardzo lubię tą perspektywę - jak ściana z tujek przechodzi w serby

Ogród KasiWB - część II 10:06, 03 lis 2016

Do góry
generalnie kulki mają się dobrze

ale jedna wygląda tak - nie wyrzucam jej, jest w przechowalniku na rekonwalescencji pokażę w przyszłym roku dla porównania
Ogród Nety- moje marzenie 10:05, 03 lis 2016

Do góry
Nett napisał(a)

Hmm, dopiero teraz dojrzałam tego trzeciego serba.

Moje zdanie jest takie:
Albo tniesz serba i boku i z góry, w ekranik, albo zostawiasz naturalny pokrój, lekko go ewentualnie przycinając za młodu dla zagęszczenia pokroju.
Inaczej wyjdzie potworek - mocno przycięty do wysokości 2 metrów, a powyżej luźny.

Przy tym kontenerze IHMO mają za mało miejsca, żeby je puścić naturalnie.
Do tego miejsce do wypoczynku pod samym świerkiem? Osobiście mam złe skojarzenia.

Tak więc, jeśli miałyby zostać (znowu powtarzam: pergola i winorośl) to tylko przycięte w ekranik. Tylko nie wiem, czy w tym celu nie rosną za rzadko.
Ogród KasiWB - część II 10:04, 03 lis 2016

Do góry
Ogródek

Między miskantami majaczą trzy bukszpanowe stożki - na wiosnę muszę zrobić tutaj porządek, bo ich w ogóle nie widać

kalina angielska ładnie się przebarwiła
Ogród KasiWB - część II 10:01, 03 lis 2016

Do góry
No i mamy jesień w pełni. U nas mokro, wietrznie, zimno i ponuro...

Małe dynie zmieniły ubranko

Duże dekorują taras

Droga do spełnienia 09:51, 03 lis 2016

Do góry
no dobra to wolne dywagacje

świerk - obecnie pod kontrolą kiedyś do wyciepania ale wówczas do rogu pójdzie nie wiadomowej "rasy" iglak
przed nim rb i ice dance po bokach variegatus dla rozjaśnienia
w lewo- szpaler limek
przed nimi myślałam o jakimś drzewku - konkretnie nie wiem jescze jakim chcociaż wiśnia kiku-shidare mi się podoba ale nie wiem czy będzie tam pasować
przed limkami rozchodnik? i obwódka z carexa bądź turzycy - jeszcze nei wiem jakiej
później ambowiec wkoło niego 2 kulki cisowe które mam stipa bądź inna zwiewna trawka
no i za hustawką myślałam o tych amanogawach - ale nei wiem czy to dobry pomysł

na prawo od swierka - drzewo którego nie ma ale skłaniam się ku czerwonemu klonowi, w nogach czerwono - ale to wolna propozycja ponieważ ta część przeznaczona jest na jednoroczne rośliny
Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej 09:43, 03 lis 2016

Do góry

chciałabym tu raz jeszcze przyjechać.

Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej 09:38, 03 lis 2016

Do góry

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 09:36, 03 lis 2016

Do góry
Izabelklo, dziękuję za całuski, u mnie posypało gradem przez chwilę. Czyli co? Pierwsze zwiastuny zimowe? MOże tylko na chwilę, ale jednak co raz bliżej!

Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej 09:30, 03 lis 2016

Do góry

Ogród Nety- moje marzenie 09:27, 03 lis 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Anetko, trochę przetrawiłam i wyszła mi następująca propozycja:

Nie wiem, czy utrafiłam z wymiarami, ale to Twoja wina, bo nie dałaś porządnego planu tego fragmentu zygu, zygu, zyg.

Gazony przy placyku zamieniłabym na ławeczkę i pociągnęła aż do ścieżki.
Skarpę bym pociągnęła aż do ławeczki, co spowoduje jej wypłaszczenie. Przy schodach trzeba będzie zrobić niewielki murek.
Na górze skarpy zrobiłabym niski (ok. 1,20 wys.) żywopłot, najlepiej z graba, ewentualnie z bukszpanu.
Poniżej żywopłotu: buk i dwie nigry, śliwy wiśniowe lub inne, podobnej wielkości drzewka.
Od strony tarasu powstanie słoneczna rabata, z południowo-zachodnią wystawą, idealna na róże i trawy.
Od strony placyku, pod drzewkami będzie cieniste miejsce na hortensje, hosty itp.

Jeżeli chcecie robić pergolę nad placykiem, to ten trejaż, który obecnie tam stoi, przeniosłabym w inne miejsce.

Wow, super. Bardzo dziękuję.
Ale teraz po kolei, bo nie wiem czy dobrze rozumiem. Jakby coś to mnie skoryguj.
Dookoła placyku ławeczka, tzn z trzech stron? Skrapę spłaszczyć. No, przy schodach trzeba by zmienić.
Na górze żywopłot po całości, na prosto. Na tej spłaszczonej skarpie buk- to małe kółeczko i dwie nigry - obawiam się, ze miejsca za mało, ale sprawdzę.
Na górze po okręgu różanka, a od strony placyku hortensje i hosty.
Zakumałam?
Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej 09:24, 03 lis 2016

Do góry
Była też remiza strażacka

Ogród Nety- moje marzenie 09:17, 03 lis 2016

Do góry
Anetko, trochę przetrawiłam i wyszła mi następująca propozycja:

Nie wiem, czy utrafiłam z wymiarami, ale to Twoja wina, bo nie dałaś porządnego planu tego fragmentu zygu, zygu, zyg.

Gazony przy placyku zamieniłabym na ławeczkę i pociągnęła aż do ścieżki.
Skarpę bym pociągnęła aż do ławeczki, co spowoduje jej wypłaszczenie. Przy schodach trzeba będzie zrobić niewielki murek.
Na górze skarpy zrobiłabym niski (ok. 1,20 wys.) żywopłot, najlepiej z graba, ewentualnie z bukszpanu.
Poniżej żywopłotu: buk i dwie nigry, śliwy wiśniowe lub inne, podobnej wielkości drzewka.
Od strony tarasu powstanie słoneczna rabata, z południowo-zachodnią wystawą, idealna na róże i trawy.
Od strony placyku, pod drzewkami będzie cieniste miejsce na hortensje, hosty itp.

Jeżeli chcecie robić pergolę nad placykiem, to ten trejaż, który obecnie tam stoi, przeniosłabym w inne miejsce.
Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej 09:12, 03 lis 2016

Do góry
Są tam duże przestrzenie i czasu potrzeba i można się nachodzić a spieszyć nie wolno

od wsi do wsi trochę się idzie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies